vrijdag 5 november 2010

Relatiedrama in IJmuiden

Het stoffelijk overschot van Joyce Exalto (19) (foto) werd gevonden in een woning aan de Lange Nieuwstraat 353 in IJmuiden. Zij is neergeschoten.
Twee uur later vond de politie in de Schiplaan het stoffelijk overschot van haar vriend Pepijn Smit (21) die vermoedelijk van een flat (12 hoog) is gesprongen.

Volgens geruchten zou Pepijn Joyce hebben vermoord, en heeft hij daarna de hand aan zichzelf geslagen.
Herdenkingshyves.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 24 jaar cel voor gezinsmoord Baexem

Tegen Faddel Hajali uit Baexem is vandaag voor de rechtbank in Roermond een gevangenisstraf van 24 jaar en tbs met dwangverpleging geëist wegens de moord op zijn dochter Soukaina Hajali (8) en poging tot moord op zijn zoon Soufiam Hajali (10) in de nacht van 11 op 12 februari 2010 in hun woning aan het Genroyhof in Baexem.
.
Faddal sneed de keel van beide kinderen door. De zoon overleefde de aanval. Faddal verklaarde eerder zich niets van het familiedrama te kunnen herinneren.

Volgens officier van justitie Toine van de Ven is wraak op zijn vrouw het motief van Faddal H. Zij stuurde hem op de avond van het familiedrama een e-mail waarin ze kenbaar maakte de relatie te willen verbreken. H. raakte daardoor zo over zijn toeren, dat hij een briefje schreef waarin hij aankondigde zijn vrouw zoveel pijn en verdriet te doen dat ze dat de rest van haar leven met zich zou meedragen. Het briefje werd teruggevonden in de kamer van zijn dochter. Beide kinderen waren nog wakker toen H. hun kelen doorsneed. De zoon heeft de moord op zijn zusje bewust meegemaakt.

Dat H. eerder is veroordeeld voor poging tot doodslag in relationele sfeer, woog voor de officier zwaar mee om de eis te bepalen op 24 jaar cel en tbs. “U heeft uw recht om in de samenleving te verblijven, bijna volledig verspeeld”, hield hij H. voor.

De rechtbank doet op 19 november uitspraak. (20 jaar en tbs).

Update 26 oktober 2011: In hoger beroep is 20 jaar en TBS uitgesproken, er was 24 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Groepsverkrachting bij school Zwijndrecht

Twee meisjes van 14 en 15 jaar hebben aangifte van groepsverkrachting gedaan tegen drie mede-leerlingen. Het seksueel misbruik zou op klaarlichte dag hebben plaatsgevonden bij hun VMBO-school, het Develsteincollege in Zwijndrecht.

De politie Zuid-Holland Zuid heeft na de aangifte de drie verdachten aangehouden. Volgens de meisjes (een Antilliaanse en een half antilliaanse) werden ze een steeg vlakbij het Develsteincollege ingesleurd en gedwongen de drie jongens ( Een Antilliaan, een Turk en een half-Antilliaan van 15, 16 en 16 jaar) te bevredigen.

Volgens getuigen waren de meisjes echter dronken op school gekomen en zouden vrijwillig zijn meegegaan. "De jongens hebben een klein spelletje gespeeld", vertelt een schoolgenootje. "Kimberly was heel erg dronken en riep 'ik wil jullie pijpen!' Daarna zijn die drie jongens achter ze aan gelopen. Even later hoorden we dat er sprake was van een verkrachting. Die meisjes liepen eerst nog te lachen, maar later begonnen ze te huilen."

De vader van een van de meisjes bevestigt dat zijn dochter gedronken had. "Maar die jongens hadden van haar af moeten blijven. Ze heeft de verkrachting niet verzonnen. Ze is volledig overstuur!"

De schooldirecteur noemt de zaak een 'drama' en 'buitengewoon triest'. "De aangiftes zijn op school ingeslagen als een bom. Onze eerste zorg gaat uit naar de slachtoffers. Het is een ernstige zaak. De politie is nog bezig met allerlei verhoren en we willen niet vooruitlopen op de feiten."

(N.B.  in de ten laste legging is voorlopig alleen sprake  "van seksueel misbruik van een minderjarige die 'niet wilsbekwaam' was als gevolg van alcoholgebruik".)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook