woensdag 8 december 2010

Eis: 23 jaar voor brandmoord op Narges Achikzei

Tegen Aryan R. (29) is vandaag voor de rechtbank in Utrecht 23 jaar celstraf geëist voor de moord op  Narges Achikzei (23) uit Zeist. Narges werd op 7 december 2009 voor haar flat in brand gestoken, waarna zij overleed.

Volgens de officier was R. jaloers op Achikzei, om haar voorgenomen huwelijk met de man voor wie ook R. warme gevoelens zou koesteren. Bij de eis woog de officier mee dat het deels verkoolde slachtoffer veel pijn heeft geleden voordat zij uiteindelijk in een brandwondencentrum overleed.

Update 25-5-2011: Aryan wordt veroordeeld tot 18 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 6 jaar voor fatale roofoverval

Thugie A. (27) uit Sierra Leone is vandaag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 6 jaar voor een fatale roofoverval eind december vorig jaar in een woning aan de Catherina Beersmanstraat in Rotterdam. De rechters spraken medeverdachte Charissa A. (42) vrij van de overval.

De overval vond plaats in een woning aan de Catharina Beersmansstraat. A. had het gemunt op een Venezolaan met veel geld. Hij beroofde de man met veel geweld. Het slachtoffer werd pas dagen later, op 3 januari 2010, gevonden. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden acht jaar celstraf tegen A. geëist. R. had als het aan justitie had gelegen 2,5 jaar de cel in gegaan.

Uit onderzoek is gebleken dat de man om het leven kwam door een combinatie van een zwak hart, het gebruik van verdovende middelen en stress. Volgens de rechters is de stress veroorzaakt door de overval. De rechtbank zei dat A. niet van plan was zijn slachtoffer van het leven te beroven, maar de stress en dus diens dood was wel het gevolg van de overval.

A. vertelde de rechtbank dat juist hij werd aangevallen. Maar hij had voor de rechtbank geen goede verklaring hoe hij aan de koffer van zijn slachtoffer kwam. Daarin zaten contant geld,en mobiele telefoons en waardevolle sieraden.

De rechters meenden dat R. niet medeplichtig was aan de roofoverval. Ze was weliswaar in de woning, maar vertrok toen het uit de hand liep. Van een plan waarbij zij betrokken zou zijn geweest, was geen sprake, zo oordeelde de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 13 jaar cel voor Steekpartij tram Den Haag

Steve D. (22) is door de rechtbank in Den Haag vandaag tot dertien jaar cel veroordeeld voor doodslag. De rechtbank achtte bewezen dat hij op 15 april een man (48) op de Delftselaan in Den Haag heeft doodgestoken.

De steekpartij vond plaats, nadat D. samen met drie vrienden in een tram in Den Haag een woordenwisseling had gekregen met een medepassagier. Bij de tramhalte op het drukke kruispunt van de Delftselaan en de De Heemstraat kwam het tot een handgemeen. D. stak de man daarbij met een mes in de hals en borst. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het Openbaar Ministerie eiste in november achttien jaar cel tegen de man voor moord. De rechter achtte niet bewezen dat D. met voorbedachten rade handelde, toen hij de man met steekwonden om het leven bracht en veroordeelde hem daarom voor doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook