vrijdag 25 februari 2011

Nederlander vermoord in Kenia, vrouw verkracht

Ebel Kremer
Ebel Kremer (36) (foto) uit Groningen is afgelopen nacht rond 1 uur in Kenia vermoord bij een roofoverval. Zijn vrouw Lora (34) werd door de overvallers verkracht. De jonge kinderen van het zendelingenechtpaar waren getuige van het drama.

Het echtpaar maakte deel uit van de Vrije Baptistengemeente uit Groningen en was in 2008 voor zendingswerk naar het Keniase Athi River, 50 km buiten Nairobi, afgereisd. Ze werkten mee aan een woonproject voor weeskinderen onder auspiciën van de internationale christelijke organisatie Youth with a mission (YWAM).

De kinderen zijn veilig en worden nu opgevangen door een Nederlands echtpaar. Lora is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Er zou bij de overval ook een nachtwaker gewond zijn geraakt.

Ebel & Lora werken sinds februari 2008 als vrijwilligers bij Youth With A Mission (YWAM) in Kenia. Zij wonen en werken op het terrein van het YWAM centrum in Athi River. Hier leverden zij een bijdrage aan de peuteropvang en christelijke trainingsschool aldaar. Daarnaast hebben zij in samenwerking met YWAM het project Maanzoni Children's Village gestart. Dit project heeft als doel om 8 huizen te bouwen waar lokale pleegouders aan 12 weeskinderen een zo normaal mogelijke gezinssituatie willen bieden. Het is nog te vroeg om de gevolgen voor het project te overzien.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook