maandag 10 februari 2014

Eis: opnieuw 24 jaar voor dubbele moord

Tegen de Pool Robert K. (29) is vierentwintig jaar cel geëist voor een dubbele moord op 3 februari 2010 in Almelo.

Robert K. had diezelfde straf in 2011 ook gekregen, maar was daartegen in beroep gegaan. Ook bij dat proces had de officier van justitie vierentwintig jaar celstraf geëist.

K. wilde op 3 februari 2010 inbreken bij Hennie Noppes (73) aan de Ambtstraat. Toen hij werd betrapt door de bewoonster, viel hij haar aan. Dat was volgens het OM “doelgericht en zeer gewelddadig”. De zwaargewonde vrouw werd aan haar lot overgelaten en stierf enkele uren later. K. ging er vandoor met haar sieraden.

Na de aanval ging de man naar een huis aan de Goossenmaatsweg, een eindje verderop. Ook daar werd hij in de tuin betrapt. K. ging de bewoner Jannes Gerwin Tillema (53) te lijf met een schaar, een mes en een afgebroken fles. Ook Jannes overleed aan zijn verwondingen.

K. woonde op ongeveer 200 meter van de slachtoffers en werd een dag later al opgepakt. Hij was onder invloed van alcohol en drugs en legde chaotische verklaringen af, waarin waan en werkelijkheid door elkaar liepen. De man heeft bekend. Het gerechtshof doet waarschijnlijk over 2 weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook