donderdag 15 oktober 2015

Oud-advocaat doodgeschoten in Amsterdam

De Turkse oud-advocaat  Haydar Zengin (37) is vanmiddag doodgeschoten in Amsterdam.


Zengin werd met meerdere schoten om het leven gebracht toen hij aan het werk was in een kantoor aan de Derkinderenstraat in Amsterdam Nieuw-West. Een kennis trof hem rond 15.10 uur zwaargewond op de grond aan, hij stierf korte tijd later. Het staat volgens de politie vast dat het slachtoffer om 14.00 uur nog niks mankeerde, waardoor de schutter het uur daarna moet zijn langsgeweest. Niemand in de buurt heeft echter een schot gehoord.

Zengin, gescheiden en vader van twee kinderen, is een voormalig advocaat die kortgeleden ook werkzaam was als tolk en administratief medewerker. In het kantoor deed hij de administratie voor een bouwbedrijf. De moord stelt de politie voor een groot raadsel. Het levensverhaal van Zengin kwam in 2012 zelfs voor in een documentaire, waarin wordt verteld hoe hij als negenjarige jongen uit Turkije naar Nederland komt en zich geheel op eigen kracht opwerkt tot advocaat.
Er is geen enkele indicatie dat de in Turkije geboren Haydar Zengin betrokken was bij criminele activiteiten. Ook komt hij niet voor in de politiesystemen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook