maandag 14 september 2009

7 jaar cel voor Arron B. voor doodsteken Joshua Bathorn

Arron B. (32) alias 'Kuif', is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor het doodsteken van Joshua Bathoorn (29), de vriend van model Kim Feenstra. Het Openbaar Ministerie had acht jaar celstraf geëist.

In de ochtend van 9 augustus 2008 kreeg de politie melding van een buurtbewoner dat er werd gevochten in een woning aan de Groningse H.L. Wicherstraat. Agenten troffen even later in de woonkamer het levenloze lichaam van de Joshua Bathoorn aan.
Volgens de verdachte viel Bathoorn hem die ochtend aan, omdat hij zijn excuses eiste voor het mishandelen van Dunja, de bewoonster van de woning, een ex-vriendin van B. De man verklaarde vervolgens uit angst een aardappelschilmesje te hebben gepakt, waarna Bathoorn tijdens een worsteling per ongeluk in het mes zou zijn gevallen. In het lichaam van de dode Joshua zijn sporen van cocaïne, alcohol en ‘vermoedelijk’ xtc gevonden

De rechter meent echter dat B. met het mes naar Bathoorn is gelopen, terwijl het slachtoffer met de rug naar hem toe stond. Toen hij Bathoorn bij de schouder pakte en met kracht naar zich toe draaide, belandde het mes in de borst van het slachtoffer. De rechtbank oordeelde dat B. bewust de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat Bathoorn dodelijk gewond zou raken. Daarnaast had hij meerdere keren de mogelijkheid gehad om van de ruzie weg te lopen, redeneerde de rechtbank. De rechter legde echter wel een jaar minder celstraf op dan het OM had geëist, omdat Bathoorn zelf de confrontatie met B. had uitgelokt.

Update: Arron B is in hoger beroep gegaan, hij claimt zelfverdediging. De rechtbank laat medio 2010 opnieuw onderzoek doen naar het mes en de wond aangezien het mes 8 cm lang is maar de wond bij Bathoorn 12 cm diep. Het hof wil van een patholoog-anatoom weten of zo'n situatie mogelijk is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook