dinsdag 15 december 2009

Chinese valt echtgenoot aan met betonschaar wegens 'gezeur'

Tijdens een pro forma zitting bij de rechtbank in Den Haag, bleek dat aanmerkingen op haar kookkunst de Chinese Jinxiang Y.(43) er toe dreven om haar echtgenoot (57) in hun woning aan de Rijswijkse Eiklaan met een betonschaar op het hoofd te slaan.
Zij wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag.

Het incident gebeurde op 3 september jongstleden toen Y. haar hulpbehoevende echtgenoot, die recent tijdens het werk zijn nek had gebroken, in bad wilde helpen met het wassen van zijn haar. Het latere slachtoffer, aannemer van beroep, wilde daar echter niets van weten. Toen hij haar ook nog voor de voeten gooide dat hij haar eentonige, mogelijk vergiftigde, Chinese maaltijden meer dan zat was en over een oude geldkwestie begon, was Y. het zat. Ze greep een betonschaar en haalde tot bloedens toe uit.

Y’s advocaat vroeg om schorsing omdat zijn cliënte in een impuls zou hebben gehandeld. "Chinezen kunnen veel hebben, maar opeens breekt de dijk door. Een uit de hand gelopen vechtpartij, meer dan dat is het niet”.

De officier van justitie was het hier echter niet mee eens: "Het gaat hier om een ernstig feit. Het is niet nogal wat als je weerloos in bad zit er komt iemand met een betonschaar op je aflopen”.

Dat Y. het in de gevangenis moeilijk zou hebben, omdat er geen enkele Chinese vrouw gedetineerd zit en dat ze mogelijk het land wordt uitgezet, werd -terecht- door de rechter aan de kant geschoven. Wel ging de rechtbank in op het verzoek van de advocaat om het slachtoffer te laten getuigen, omdat hij zou hebben aangegeven zijn huwelijk ondanks alles in stand te willen houden.

Op 25 januari wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook