dinsdag 20 april 2010

Veroordeling in fatale straatrace

Somaliër Fuad S. (29) is door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken van schuld aan het ontstaan van het ongeluk tijdens een straatrace op de A2 door Maastricht, dat op 10 mei 2008 het leven kostte aan drie Rotterdammers.

Hij krijgt wél vier maanden celstraf en plus drie jaar rijontzegging voor het verlaten van de plek van het ongeval en voor gevaarlijk rijgedrag. De eis was anderhalf jaar celstraf plus vijf jaar rijontzegging.

Volgens de rechtbank hebben de verdachte en de inzittenden van het verongelukte voertuig elkaar uitgedaagd. Ze raceten met snelheden tot 90 kilometer per uur door Maastricht, waar 50 kilometer is toegestaan. Het ongeval ontstond toen de auto van de slachtoffers in de linkerberm belandde, de bestuurder naar rechts stuurde en over de kop sloeg. Het voertuig kwam met een snelheid van ongeveer 60 kilometer tegen een betonnen wand tot stilstand. De automobilist en twee passagiers overleden. De vierde inzittende uit Gouda raakte zwaargewond.

De zaak kreeg destijds veel aandacht omdat het zou gaan om een race tussen drugsrunners, maar een duidelijk motief voor de race is niet vastgesteld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook