woensdag 14 juli 2010

Dode bij overval in Nijmegen

Afgelopen nacht is bij een overval op een woning aan de Danielsweg 48 in Nijmegen Harry Schrievers (53) uit Nijmegen om het leven gekomen. De woning werd omstreeks 01.45 uur door 3 personen overvallen. Toen er een woordenwisseling ontstond tussen Nicolien, de echtgenote van Harry Schrievers en de criminelen, wilde Harry Schrievers zijn vrouw beschermen. Na een waarschuwing werd hij met 3 kogels doodgeschoten.

De hulpdiensten kregen omstreeks kwart voor twee een melding van een gewonde man in het betreffende huis.

De politie is onmiddellijk met diverse wagens naar de locatie van de overval gereden evenals 2 ambulances en een trauma-heli.

De politie start een grootschalig onderzoek naar deze gewelddadige overval. Vannacht is er nog een zogeheten PD-Unit bij het huis van het slachtoffer geplaatst. Die stelt de technische recherche in staat om direct sporen veilig te stellen en forensisch te onderzoeken.

Het speciale daderteam van de politie, dat onderzoek doet naar de reeks overvallen die de afgelopen maanden in Nijmegen hebben plaatsgehad, is ingeschakeld.

Update december 2010 een en ander lijkt te maken te hebben met hennepteelt. In de kelder van de woning was een hennepplantage.

Update 13 februari 2011: Er zijn 2 verdachten opgepakt.

Update 1 maart 2011:  De politie heeft drie mannen uit Nijmegen gearresteerd wegens de moord op  Harrie Schrievers in juli vorig jaar. De verdachten zijn 25, 44 en 49 jaar,In totaal zijn nu elf verdachten aangehouden in verband met deze zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook