maandag 18 oktober 2010

Man valt ex aan met bijl

Een Nederlandse vrouw (31) is vanmorgen door haar Afghaanse ex-man (38) met een bijl aangevallen bij een spoorwegovergang tussen de Haltestraat en de Tollenstraat, vlak voor het station van Zandvoort.

De vrouw werd aangevallen toen ze stond te wachten voor de spoorbomen. Plotseling stapte een man uit een auto en begon hij met een hakbijl op het hoofd van de vrouw in te hakken, zo melden getuigen. Het slachtoffer viel op de grond, waarna de man nog twee keer op haar insloeg met de bijl.

De dader werd uiteindelijk overmeesterd door ca. 7 mannen die op een paar meter van het spoor met graafwerkzaamheden bezig waren. Ze hebben hem overgeleverd aan de politie, waarna hij direct kon worden aangehouden.

De vrouw is zwaargewond afgevoerd naar het VU-ziekenhuis. Voor haar leven wordt gevreesd.

Omstanders spreken van een waar bloedbad. Bebloede kleren die na de aanval op de grond achterbleven spreken boekdelen. Volgens een ooggetuige (een van de mannen die de dader uiteindelijk overmeesterden) lag na de eerste klap de schedel van de vrouw al open en lagen de hersenen er uit.

Update 28 april 2011: Massoud A. krijgt 15 jaar

Update 21 februari 2011: Farzana van den B.(36) uit Zandvoort is door de rechtbank in Haarlem vrijgesproken van medeplichtigheid aan poging tot moord. Tegen haar werd 2 weken geleden een half jaar celstraf geëist, omdat zij volgens justitie in 2010 de verblijfplaats van haar vriendin doorgaf aan Massoud A., de gewelddadige ex-man van de vrouw.

De vrouw overleefde de aanslag, maar blijft haar hele leven verminkt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook