donderdag 26 augustus 2010

Nederlander doodgeschoten in Venezuela

In de stad Asuncion op het Venezolaanse eiland Isla Margarita is vandaag de nederlander Remco Hendrick Karreman (35) uit Tacarigua doodgeschoten.

Karreman werd in het bijzijn van zijn vrouw, Marlina Antonio 'Tonny' Karreman van de Veer, bij het bezinestation Cocheima in la Asuncion op Isla Margarita waar ze wat groente wilden kopen. De 3 daders hadden het voorzien op een bescheiden gouden ketting die hij van Remco's nek rukte. Remco ging er achteraan en werd met 3 schoten neergeschoten. Zijn vrouw wist hem naar het militair hospitaal Sayago Mora te brengen, waar hij een paar uur verbleef. Karreman werd vervolgens overgebracht naar de spoedafdeling van hospitaal Luis Ortega in Porlamar. Daar overleed hij.

Karreman woonde de afgelopen acht jaar in Venezuela met zijn vrouw en vader en runde een bar. Hij zal zaterdag 28 augustus op Isla Margarita worden begraven.

Karreman is niet de eerste nederlander die op Isla Margarita wordt vermoord. Wendy en Joyce Videler (20-8-2007) en zakenman Johan Woudstra (21-2-2007) waren al eerder het slachtoffer van moord op het eiland.
Sinds 2002 zijn er 15 nederlanders vermoord op Isla Margarita. Een paar dagen na de moord op Karreman werd er een Italiaan vermoord op zijn zeilboot.

Holandés tiro matan en Venezuela

Remco Karreman met zijn vrouw
Remco Karreman y su esposa
Holandés identificado como Remco Hendrick Karreman (35) fue asesinado cerca de la estación de servicio Cocheima del, La Asuncion, municipio Arismendi. Familiares piden justicia a las autoridades por esta muerte.

Karreman, residía desde hace 8 años en el sector Aricagua de la región insular junto a su esposa Marlina Antonio Karreman van de Veer, se desempeñaba como comerciante y según los allegados su único error fue venir a vivir en esta Isla, en donde la delincuencia “está desatada”.

Explicaron que la pareja pasaba por el sector y se pararon a comprar unas verduras, cuando tres sujetos que portaban un arma de fuego le propinaron dos disparos en el pecho para robarle una cadena de oro.

La esposa desesperada lo llevó al hospital militar Sayago Mora, donde permaneció por algunas horas. Luego fue llevado a la sala de emergencia del Luis Ortega donde falleció.

Karreman no es el primer holandés para ser asesinado en la Isla Margarita. Wendy y Videler Joyce y empresario Johan Woudstra han sido asesinados también

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 4 maanden voor corrupte agente

Tegen voormalig agente Mücella Ö.(22) uit Roosendaal  is voor de rechtbank in Breda zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk geëist voor het in ruil voor de belofte van geld, vertrouwelijke gegevens over hennepkwekerijen doorspelen aan Karim K., een kennis.

Deze Karim K., gebruikte de adressen om hennepkwekers te waarschuwen voor een politie-inval in ruil voor geld. Dit kwam aan het licht nadat in december 2008 een betrapte hennepkweker de politie vertelde over de tip die K. hem had gegeven. K. is in februari van dit jaar veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk.

Mücella Ö. kwam in januari 2007 in dienst bij de politie. Als surveillant was ze belast met verkeer en veiligheid. Na haar aanhouding in maart 2009 werd ze ontslagen.

Ze ontkent dat ze informatie uit politiecomputers doorspeelde aan K. vanwege het geld en zegt dat ze door hem werd bedreigd.

Volgens haar advocaat stond de vrouw onder grote psychische druk. Was dit niet het geval geweest, dan had ze volgens hem nooit “haar droombaan” op het spel gezet door informatie aan Karim K. door te spelen.

De raadsman denkt dat hooguit bewezen kan worden dat haar ambtsgeheim heeft geschonden. Omdat ze dit in een situatie van psychische overmacht zou hebben gedaan, vroeg hij ontslag van rechtsvervolging.

Karim K. kreeg eerder voor de omkoping 2 maanden cel. De eis was 5 maanden

Uitspraak op 9 september. Een lachertje: 240 uur taakstraf

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Vrijspraak voor dievenvanger

Tim van Veen
Tim van Veen (19) uit Almere is door het gerechtshof in Leeuwarden vrijgesproken van het toebrengen van zwaar lichameijk letsel aan inbreker Ben G. (47) met een honkbalknuppel.

De destijds 17 jarige Tim was voor het eerst alleen thuis, met een vriendje en betrapte junk Ben G. die probeerde in te breken in het tuinhuos van de ouderlijke woning. De twee vrienden hielden Ben G. vast totdat de polite arriveerde. Toen Ben G. probeerde te ontsnappen, gaf Tim hem een paar ferme tikken op zijn been.

In plaats van de inbreker te vervolgen, richtte het OM zijn pijlen op Tim wegens mishandeling. Na publicatie van zijn verhaal in de Telegraaf, ca 1 jaar geleden kreeg Tim veel steun, o.a. van PVV voorman Geert Wilders.

Desondanks werd hij door de rechtbank veroordeeld tot 250 euro boete.

Het hof heeft Tim nu vrijgesproken omdat het bewezen acht dat Tim niet meer heeft gedaan dan het geven van een paar tikken op de benen en dat hij dat pas deed toen Ben G. zich aan zijn aanhouding probeerde te onttrekken. Het hof vindt dan ook datTim zich op gepaste wijze , binnen het toelaatbare, geweld tegen Ben G. heeft aangewend.
Het hof vindt dus in tegenstelling tot het OM dat er geen 'poging tot zware mishandeling' is geweest.

Een en ander heeft er begrijpelijkerwijze toe geleid dat Tim er de volgende keer niet zo happig op is om de politie te bellen. Individuele politiemannen hebben hem aangeraden in het vervolg maar gewoon een paar flinke klappen uit te delen en het daarbij te laten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 18 jaar voor moord op rapper ‘Rel’

Rapper 'Rel' in betere dagen
Farrel Provence aka 'Rel'

Jason B. (27), de vermeende schutter die in november 2009 de rapper Farrel Provence (26) in Hoogezand zou hebben neergeschoten, moet van het Openbaar Ministerie (OM) achttien jaar de gevangenis in. Rapper 'Rel' zou met vijf anderen het huis van Jason B. hebben bestormd om drugs, geld en een gouden ketting terug te halen die B. eerder zou hebben gestolen. Tijdens het gevecht dat daarop volgde, schoot B. een kogel in het bekken van Farrel. De rapper overleed later in het ziekenhuis in Amsterdam.

  De zaak rond de dood van de rapper uit Amsterdam begon in het voorjaar al bij de rechtbank in Groningen, maar werd onderbroken omdat de rechtbank nog een informant van de inlichtingendienst van de politie wilde ondervragen.

  Volgens Jason B. heeft een getuige de eerdere overval, de beweerde aanleiding voor het schietincident, verzonnen. De informant van de politie bevestigt die lezing. De advocaat van de verdachte stelt dat zijn cliënt louter uit zelfverdediging heeft gehandeld. “Hij zit onschuldig vast”, concludeerde de raadsman tijdens de zitting in mei.

  Het lijkt me dat het OM hier toch een moeilijke zaak heeft. Rel is neergeschoten in Hoogezand en zijn kompanen hebben daar geen hulp gezocht maar hebben Rel in de auto geladen om hem naar Amsterdam te vervoeren waar hij bij het AMC werd gedumpt. Tijdens die rit is ‘Rel’ overleden. Een beetje advocaat zal er op wijzen dat de schotwond van Rel helemaal niet dodelijk had hoeven zijn als hij direct in Hoogezand naar het ziekenhuis was gebracht.


  Update 9 september: Vrijspraak.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Bewoner zorginstelling dood na politieoptreden | Rijksrecherche doet WC-Eend onderzoek

  Een bewoner (44) van zorginstelling Profila aan de Oogstlaan in Puttershoek overleed 25 augustus nadat agenten hadden ingegrepen omdat hij zich agressief gedroeg. De instelling aan de Oogstlaan had de agenten erbij geroepen om hem onder controle te krijgen.

  Toen de bewoner onwel werd, probeerden de politiemensen en personeelsleden van de zorginstelling direct hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

  Vandaag meldde het OM dat de Rijksrecherche een WC-Eend onderzoek instelt

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Hulpofficier uit functie gezet | Daar gaan we weer

  Een inspecteur (59) van de politie Twente is door de korpsleiding buiten functie gesteld omdat hij zonder de benodigde papieren al tien jaar als hulpofficier van justitie functioneerde.

  De zaak kwam aan het licht tijdens een controle van certificatiepapieren na soortgelijk incidenten in Brabant, zo maakte de politie Twente donderdag bekend. De Twentse inspecteur functioneerde als rechterhand van de officier van justitie in Almelo . Hij bereidde dossiers voor en gaf adviezen, onder meer over het in verzekering stellen van verdachten.

  Indien blijkt dat er ambtshandelingen onbevoegd zijn uitgevoerd, kan dit juridische consequenties hebben voor concrete strafzaken die hebben gelopen of op dit moment nog lopen. Bij de inventarisatie zal prioriteit worden gegeven aan zaken die nog aan de rechter moeten worden voorgelegd of op dit moment onder de rechter zijn.

  In die zaken zal het Openbaar Ministerie de rechtbank van de onbevoegdheid op de hoogte stellen, zodat de rechtbank dit mee kan wegen in haar beslissing, meldde het OM in Almelo in een reactie.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook