donderdag 29 januari 2015

Verdachte staatsliedenbuurtliquidatie ook verdacht van schieten op vriendin

Adil A., een van de verdachten van de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) ook beschuldigd van het schieten op een vrouw. A. zou een vriendin op 6 november 2012 in Beverwijk ernstig hebben verwond met een schot uit een revolver.

Het OM heeft het incident toegevoegd aan de aanklacht van A., zo bleek donderdag op de laatste pro-formazitting tegen A. en medeverdachte Anouar B. Op 23 maart begint de rechtbank aan de inhoudelijke behandeling van de zaak, waarvoor acht dagen zijn uitgetrokken.

Op 29 december 2012 werden Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) in de Staatsliedenbuurt doodgeschoten. De daders, voorzien van automatische wapens, beschoten op hun vlucht twee motoragenten, die met de schrik vrijkwamen.

Eén van de daders, Hamza Belhadj, vluchtte naar Marokko en kreeg daar 20 jaar. Hamza Belhadj word er tevens door zijn ex zwager Abdelkhaliq Belhaj (44)van beschuldigd hem in 2007  met 17 kogels doorzeefd te hebben. Wonderwel overleefde Abdelkhaliq Belhaj de aanslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 12 jaar voor moord op stiefvader

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tegen de  Amsterdammer M.R. ((20) een celstraf geëist van 12 jaar voor de moord op zijn stiefvader M. Gerritsen (43) op 14 april vorig jaar in de Willem Schoutenstraat.

De steekpartij kwam voort uit een familieruzie in een buurthuis aan het Magalhaensplein in De Baarsjes. Gerritsen, die twee vrouwen zou hebben geslagen, rent weg als een motoragent ter plaatse komt om de ruzie te sussen. De verdachte zou daarop uit het buurthuis twee messen hebben gepakt, in zijn mouw hebben gestopt en achter de man aangegaan zijn. Met één van de messen steekt hij even later Gerritsen neer in de Willem Schoutenstraat.

De verdachte zou hebben verklaard dat hij bang was voor het slachtoffer en uit zelfverdediging handelde. De officier van justitie sluit een beroep op noodweer echter uit, omdat de politie ook ter plaatse was. De aanwezigheid van de agent is volgens het OM juist strafverzwarend.

Over twee weken volgt de uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 28 januari 2015

Geen straf vooor doden baby

Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat een moeder die haar baby vermoordde niet zal worden vervolgd. De vrouw lijdt volgens het OM enorm onder haar daad en een straf voegt daar niets aan toe.


De moeder gooide haar baby vorig jaar oktober uit een raam en sprong er zelf achteraan. De baby stierf een dag later aan de gevolgen van de val, de moeder overleefde het voorval. De vrouw is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard.
Het OM heeft ervoor gekozen om geen verplichte behandeling te eisen tegen de vrouw, aangezien de vrouw inmiddels met succes is behandeld en haar behandelaars de kans op herhaling zeer klein achten. De vrouw zou tijdens haar wanhoopsdaad hebben geleden onder een ernstige psychische stoornis, waar zij sinds de geboorte van haar kind last van had.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 8 jaar na voor doden vriendin

Michael E.(29) uit Hengelo is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot acht jaar cel en tbs wegens doodslag op zijn vriendin (25) in de nacht van 22 op 23 januari 2014

De twee waren tijdens de fatale nacht onder invloed van alcohol, wiet en cocaïne. Op het moment dat zijn vriendin sliep, sloeg E. haar en ging hij bovenop haar zitten. Daardoor stierf de vrouw.

Onderzoek wees uit dat E. op Google heeft gezocht hoe je kunt zien of iemand dood is, vervolgens is gaan slapen en pas om 16.30 uur de hulpdiensten heeft ingeschakeld. Volgens deskundigen is de vrouw gestorven aan een combinatie van buitensporig geweld en het alcohol- en drugsgebruik.

In de strafmaat neemt de rechtbank mee dat hij al eerder onder invloed geweld heeft gebruikt tegen de vrouw en dat hij haar cocaïne heeft verstrekt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgeschoten in Amsterdam

Bij een schietpartij op de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp is vanmorgen even voor 2.30 de Ghanees Augustine Nyantakyi (37) omgekomen.
Er zou een auto zijn weggereden na de schietpartij, maar van de dader of daders ontbreekt ieder spoor. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om de man te redden, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De Ghanees was geen bekende van de politie. Voor zover de recherche nu heeft kunnen nagaan had de man geen banden met zware criminaliteit. Maar verder is nog veel onduidelijk over zijn achtergrond en leven.

Update 29 januari 2015:
Ghanees Augustine Nyantakyi werkte sinds de opening in september in het nieuwe grand café-restaurant De Plantage bij Artis. Zo ook dinsdagavond. Hij waste de hele avond af tot hij rond tien over één vertrok naar zijn vriendin, bij wie hij de nacht zou doorbrengen op de Wolbrantskerkweg. De volgende ochtend zou hij de dochter van deze vriendin naar school brengen. Een schutter met een zwaar wapen vuurde tientallen kogels op hem af toen hij het trapje naar de centrale voordeur was opgelopen, waarna hij na vergeefse reanimatie stierf tegen het belpaneel. Twee jaar geleden kwam hij naar Nederland, in navolging van zijn vader.

Hij trouwde hier met een Ghanese vrouw en was legaal in het land. Sinds enkele maanden had hij omgang met de vrouw bij wie hij gisternacht op bezoek ging. Er zijn geen aanwijzingen dat hij iets met criminaliteit te maken had.

De politie houdt er rekening mee dat het net zoals eerder gebeurde, gaat om een persoonsverwisseling en dat Nyantaki niet het beoogde slachtoffer was. De moordenaar zou het mogelijk hebben voorzien op de bekende Marokkaanse kickbokser Aziz Kallah, vermoedt de politie. Kallah - ooit de beste vriend van de vorig jaar vermoorde oud-kickbokser Tarik El Idrissi - woont namelijk in dezelfde flat als de vriendin van de vermoorde Ghanees.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 27 januari 2015

Vrouw vermoord in Zwijndrecht

In Zwijndrecht heeft de politie vandaag het levenloze lichaam aangetroffen van een vrouw (37)

De politie gaat uit van een misdrijf. Een man (37) is aangehouden in de woning waar de vrouw lag.

De omgeving van de plaats delict is afgezet. De reden voor de moord zou gezocht moeten worden in de relationele sfeer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 24 jaar voor martelmoord op politieinfiltrant

Panamees Alberto T. is vandaag in de rechtbank van Maastricht veroordeeld tot 24 jaar cel voor de moord op politie-infiltrant Guido Kosterman (25) in 2012. De moord stond ook wel bekend als de loodsmoord. Hij zou doodgemarteld zijn, waarna hij in brand werd gestoken. Kosterman werkte als infiltrant van de politie.

Eerder werd 20 jaar cel tegen T. geëist. De strafmaat viel hoger uit vanwege het gruwelijke karakter van de moord. Ook was het gedrag van T. tijdens het onderzoek van invloed op de strafmaat. Zo weigerde hij zich te laten onderzoeken door een psychiater en weigerde hij mee te werken aan een rapport van de reclassering. De rechter sloot herhaling bovendien niet uit.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Tweede arrestatie dood Les Strijder

De politie heeft vandaag een man (34 uit Warnsveld als tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Les Strijder (53) uit Ede in 2002.  Vorige week werd al een man (36) uit 't Harde aangehouden.
Les Strijder is mogelijk slachtoffer geworden van antihomogeweld. Hij werd op 22 november 2002 's nachts rond 04.30 uur dood aangetroffen op de parkeerplaats De Bosberg bij Hilversum, destijds een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen.

Strijder lag in de berm naast zijn auto, waarvan de motor nog draaide. Hij leek te zijn overleden aan een hartaanval en het onderzoek werd al snel gesloten. Het bleef echter onduidelijk waarom Strijder op De Bosberg was.

Pas onlangs werd door een anonieme tip duidelijk dat Strijder mogelijk slachtoffer was geworden van een misdrijf. De politie ging daarna op zoek naar twee broers die wellicht iets te maken hebben gehad met zijn dood.

Het zogeheten 'coldcaseteam' van de politie doet nog onderzoek naar twee andere mensen die volgens de tipgever ook aanwezig waren bij de parkeerplaats.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 26 januari 2015

Verdachte in moordzaal Els Borst


​Bart van U (38) wordt verdacht van de moord op oud-minister Els Borst. De D66-politica werd bijna een jaar geleden dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven.

Bart van U., Hij zit sinds 12 januari vast op verdenking van moord of doodslag op zijn zus uit Rotterdam op 10 januari. Nadat DNA-materiaal bij hem was afgenomen, bleek er een overeenkomst met het DNA-profiel uit de zaak-Borst.

De politie gaf onlangs een foto en de volledige naam vrij van Van U. in verband met de dood van de vrouw in Rotterdam. Hij gaf zich niet lang daarna aan. De politie heeft zijn naam niet genoemd tijdens de persconferentie in Utrecht waar de verdenking werd bekendgemaakt.

De politie kijkt nu of de verdachte inderdaad betrokken is bij de dood van Borst, zoals de verdenking luidt. Dat onderzoek is nog gaande.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

verband moorden Berkel Rodenrijs en Steenbergen

De politie vermoedt een verband tussen de moord op GGZ-directeur Rob Zweekhorst (44) in Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2014 en een liquidatie van Rinus Moerer (68) enkele maanden later in Steenbergen. Zweekhorst was slachtoffer van een persoonsverwisseling.

De politie tastte maanden in het duister over de moord op Zweekhorst, maar heeft inmiddels naar eigen zeggen veel meer informatie over de achtergrond. Opsporing Verzocht besteedt morgen opnieuw aandacht aan de zaak.

Rinus Moerer om het leven. De man was een bekende van de politie en in januari was hij ook al eens beschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 25 januari 2015

Passageverdachte neergeschoten in Panama

SjaakB In een restaurant in Panama is de Nederlander Sjaak B. (44) geliquideerd. Hij werd door een nog onbekende schutter in het hoofd geschoten. Sjaak B. is een van de verdachten in het liquidatieproces Passage. 

  B. leverde volgens het Openbaar Ministerie de wapens waarmee verschillende liquidaties in de Amsterdamse onderwereld zouden zijn gepleegd. De rechtbank veroordeelde hem tot 3,5 jaar cel wegens wapenhandel.

  De schietpartij vond zaterdagmiddag plaats. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij volgens de politie is overleden.(Note: mogelijk zou hij nog in coma liggen)

  De schutter en zijn helper sloegen op de vlucht en worden nog gezocht.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dode en 3 gewonden in Almelo

  Door een steekpartij bij een woning in Almelo is gisteren een persoon overleden en raakten drie anderen gewond. De politie meldt dat zaterdag even voor 3.00 uur een melding binnenkwam van de steekpartij aan de Sluitersveldsingel. Er zijn vier personen aangehouden

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Politie schiet stekende man dood in Groningen

  De politie heeftvandaag in Groningen een man doodgeschoten die in de buurt van het Groninger Museum met messen liep te zwaaien en mensen probeerde aan te vallen.

  Agenten losten eerst een waarschuwingsschot toen zij de man zagen. Toen dat geen effect bleek te hebben, werd er gericht op hem geschoten.Daardoor kwam de man in het water terecht. Toen de politie hem eruit wilde halen, bleek hij te zijn overleden.

  De schietpartij vond plaats op de Ubbo Emmiussingel. De man heeft volgens de eerste berichten meerdere mensen verwond, maar dat is nog niet bevestigd door de politie.

  De omgeving rond het museum is door de politie afgezet. Over het motief van de man is nog niets bekend.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  zaterdag 24 januari 2015

  Veel geschreeuw, weinig wol.

  In de telegraaf vandaag een artikel over 50 pedofiele hoerenlopers waarbij de politie binnenkort op de stoep zal staan omdat er  bij een inval in een bordeel een meisje van 16 is gevonden die door haar loverboy als prostituee werd ingezet.In de  prullenmand vond de politie 50 gevulde condooms  waaruit zij DNA gaat afleiden.. om dan bij al die 50 mannen op de stoep  te staan en te arresteren.

  Een krachtdadige OvJ zegt er geen moeite mee te hebben om hun leven te  ontwrichten omdat het nu eenmaal viezerikken zijn: "De mannen hangt een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar boven het hoofd".

  Me dunkt dat de OvJ hier nogal voorbarig reageert.Ze zullen toch eerst al die mannen moeten vinden. als ze niet in de database staan, of in de telefoon van de pooier, zal het lastig worden.Sex met een 16 jarige is in Nederland legaal:

  Art 245 WvSr
  "Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie."


  Weliswaar is prostitutie pas toegestaan vanaf 18 jaar, maar deze mannen kunnen dus hoogstens vervolgd worden voor overtreding van de prostitutiewet:

  Artikel 248bWvSr
  "Hij die ontucht pleegt met iemand die zich beschikbaar stelt tot het verrichten van seksuele handelingen met een derde tegen betaling en die de leeftijd van zestien jaren maar nog niet de leeftijd van achttien jaren heeft bereikt, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie."

  Justitie zou er beter aan doen de loverboys eens keihard aan te pakken, er wordt daar bijna nooit iemand voor veroordeeld
  .

  Even teruggaande naar de '50 mannen'. Als de politie  die al weet te vinden, zullen zij toch  kwade opzet moeten aantonen. Ik weet niet hoe het meisje er uit ziet, maar als de mannen  niet 'redelijker wijs konden vermoeden' dat zij de leeftijd van 18 nog niet had bereikt, valt hen strafrechterlijk niets te verwijten.
  Daarbij kunnen zij altijd volhouden wel met een prostitue, maar met een andere, sex gehad te hebben. En als  de pooier en de mannen volhouden dat er niets is betaald, is er ook niets aan de hand.

  Grote woorden van justitie, maar het zal als een nachtkaars uitgaan.
   
  Update 27 januari 2015: justitie deelt mee dat er inmiddels 80 condooms gevonden zouden zijn.

  Update 28 januari 2015: In het programma an Eva Jinek wordt op de zaak ingegaan door de advocaat van de verdachte en een vertegenwoordiger van justitie. Daar blijkt de zaak even anders te liggen. Justitie heeft maar 12 condooms gevonden en het meisje zou met onderbrekingen ca 10 dagen actief zijn geweest.

  Hoewel de verdachte al 3 maanden in voorarrest zit is justitie nu pas met de zaak naar buiten gekomen en  heeft mannen  die redelijkerwijs  vermoeden dat ze misschien wel in dat hotel sex hebben gehad met de minderjarige prostitueezich te melden om zo te voorkomen dat ze thuis of op het werk ‘opgehaald’ zouden worden. Tot nog toe zouden zich 3 mensen gemeld hebben.
  Een en ander doet toch vermoeden dat justitie niet zo sterk staat in het opsporen van de mannen en midels bluf  tracht  de mannen te bewegen zich te melden.
  In grote woorden kondigde de vertegenwoordiger van justitie aan dat er ook gekeken zou worden naar vervolging van het hotel

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dode vrouw in Plasmolen

  De politie onderzoekt het overlijden van een vrouw aan de Witteweg in Plasmolen in Noord-Limburg. Zij werd gisteravond gevonden in haar woning.
  Vandaag meldde de politie dat er sprake was van verdachte omstandigheden en dat ze een misdrijf niet uitsluit. De vriend van de vrouw is aangehouden. In het huis doet de politie forensisch onderzoek.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  vrijdag 23 januari 2015

  Babymoord in Rotterdam

  Een man (25) uit Rotterdammer is maandagavond aangehouden door de politie op verdenking van huiselijk geweld waardoor een baby om het leven kwam. De verdachte is donderdagmiddag voorgeleid aan de rechter commissaris, wat hier de uitkomst van is geweest is nog onbekend.

  De bewuste maandagavond werd het alarmnummer gebeld voor een ernstig zieke baby, deze werd door de hulpdiensten behandeld en is overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis. In het ziekenhuis overleed de baby dinsdagavond, de politie heeft hierna een onderzoek ingesteld.

  Omdat de baby zichtbare verwondingen had is de man aangehouden, deze is niet de biologische vader van het kind. Drie andere kinderen zijn op een veilig adres ondergebracht in afwachting van het onderzoek, ook voor de moeder is hulp ingeschakeld.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Albanier gearresteerd voor dubbele moord

  Een man uit Albanië is gearresteerd in verband met de dubbele moord vorige week donderdag in Rotterdam.

  Toen werden twee mensen doodgeschoten in Rotterdam-Zuid. De slachtoffers, twee broers, waren eveneens van Albanese komaf.

  De man die nu is aangehouden werd na de schietpartij op zo'n honderd meter van de plaats delict gewond aangetroffen, zo meldt de NOS. Het is nog niet duidelijk wie er is begonnen met schieten. De politie vermoedt dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  donderdag 22 januari 2015

  Verdachten moordzaak melden zich

  ​Een man en een vrouw hebben zichzelf aangegeven bij de politie. Ze zijn mogelijk betrokken geweest bij de moord op een man (56) in Rotterdam-IJsselmonde. De man werd op 12 december dood gevonden in zijn huis aan de Bredenoord. Afgelopen dinsdag werden camerabeelden vrijgegeven van het duo dat met zijn pinpas geld uit de muur trok.
  Het duo, een man van 22 en een vrouw van 17, herkende zichzelf op de beelden en besloot naar de politie te stappen. Ze komen allebei uit Rotterdam

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  woensdag 21 januari 2015

  Uitspraak: 7 jaar voor doodsteken vriendin

  Gitarist Rik Meijer uit Leeuwarden is veroordeeld tot 7 jaar cel wegens het doodsteken van zijn vriendin Ilonka Miranda Olivier. Na een ruzie stak Meijer haar met een mes in haar hart.

  Dat gebeurde aan het einde van een stapavond, terwijl zowel Meijer als zijn vriendin onder invloed waren van alcohol en drugs. Het OM had tbs met dwangverpleging geëist, maar aangezien de rechtbank de kans op herhaling "niet onaanvaardbaar groot" acht, is dat achterwege gebleven in de strafmaat.

  Voor dit soort misdrijven is de gemiddelde straf acht jaar cel, maar omdat Meijer geen strafblad had en berouw heeft getoond, krijgt hij 'slechts' zeven jaar.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Arrestatie om dode in Twentekanaal

  De politie heeft in Emmen een man (55) uit Neede aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een man (24) uit Almere die 17 december 2014 in het Twentekanaal werd gevonden bij Markelo in Overijssel.

  Vorige maand pakte de politie al een man (42) uit Hengelo op. Hij zit nog steeds vast.

  Het lichaam van het slachtoffer werd  gevonden in het kanaal en was verpakt in plastic. Na de aanhouding van de 55-jarige man doorzocht de politie woningen op acht plaatsen in Nederland. Hierbij werd in Haaksbergen in een woning een hennepkwekerij gevonden.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Minder moorden maar meer liquidaties in 2014

  Het weekblad Elsevier, dat sinds 1992 het aantal moorden bijhoudt, publiceerde vandaag de cijfers van afgelopen jaar: In 2014 werden er 137 moorden gepleegd, het laagste cijfer sinds 1992. 

  De trend is: minder moorden, maar wel hardere", concludeert het weekblad.

  In 2014 werden 24 liquidaties gepleegd, ruim 17 procent van het totale aantal moorden. Doorgaans is dit percentage tussen de 5 en 10 procent.

  In de jaren negentig van de vorige eeuw werden in Nederland jaarlijks nog gemiddeld 250 mensen vermoord. Elsevier: "Een van de verklaringen voor de daling is de toenemende vergrijzing: bejaarden plegen minder misdrijven dan jongeren en zijn meer thuis. Wel lopen zij meer risico bij overvallen."

  Naast de liquidaties springen de gewelddadige roofovervallen het afgelopen jaar in het oog. Daarbij vielen in totaal vijf slachtoffers, van wie drie hoogbejaard. Het oudste slachtoffer was 89 jaar.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  dinsdag 20 januari 2015

  Eis: vijf jaar voor moord op echtgenote

  Tegen een man (84) is vandaag in hoger beroep een celstraf van vijf jaar geëist wegens moord op zijn echtgenote (86). De man wilde zijn zieke vrouw uit haar lijden verlossen, maar volgens het Openbaar Ministerie wilde de vrouw niet dood en had de man een andere oplossing moeten kiezen.

  De man wurgde zijn vrouw in hun woning in Doorn, op 19 oktober 2013.

  De advocaat-generaal in Arnhem meent dat er sprake is geweest van moord. De rechtbank in Utrecht legde de man vorig jaar 1,5 jaar cel op wegens doodslag. De rechter ging er vanuit dat hij zijn vrouw in een gemoedsopwelling heeft gewurgd en niet als finale van een vooropgezet plan. Ook voor de rechtbank kwam het OM met een eis van vijf jaar. Het tekende beroep aan tegen het vonnis.

  De vrouw leed al geruime tijd aan Parkinson en in de maanden voor haar dood ook aan Alzheimer. Haar echtgenoot verzorgde haar. Het OM toonde begrip voor de zware last die dit voor de oude man betekende. Die werd te zwaar, aldus de aanklager. Dat neemt niet weg dat er alternatieven waren, zoals het zoeken van hulp of het in huis nemen van iemand, vindt het OM.

  Daarbij tekende de advocaat-generaal aan dat de vrouw "op haar manier" genoot van dat wat het leven haar te bieden had. Van uitzichtloos en ondraaglijk lijden was geen sprake. Euthanasie was voor haar dan ook niet aan de orde." Een langere straf dan de 1,5 die de rechtbank oplegde, is volgens het OM "onontkoombaar", omdat anderen moeten worden afgeschrikt in vergelijkbare situaties het heft in eigen handen te nemen.

  Het gerechtshof in Arnhem doet uitspraak op 3 februari.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Arrestatie in moordzaak Les Strijder

  De politie heeft dinsdagochtend een man (36) in 't Harde aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Les Strijder in 2002, de zogeheten Bosbergzaak.

  Les Strijder was in 2002 mogelijk het slachtoffer van antihomogeweld. 

  Kortgeleden werd duidelijk dat het slachtoffer op de Bosberg vermoedelijk is aangevallen en mishandeld door twee broers uit Lelystad. Voor de politie was dit aanleiding opnieuw naar deze cold case te kijken. Twaalf jaar geleden werd het onderzoek naar zijn dood beëindigd. De man was een natuurlijke dood gestorven, zo heette het destijds. Getuigen ontbraken om anders tegen de zaak aan te gaan kijken.

  Strijder werd destijds dood gevonden op de parkeerplaats Bosberg langs de A27 bij Hilversum. Deze plek staat bekend als een ontmoetingsplek voor homoseksuele mannen.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Eis: vijfeneenhalf jaar voor doodslag op baby

  Tegen een man (23) uit Almelo is vijfenhalf jaar celstraf geeist wegens doodslag op zijn vijf maanden oude zoontje Djelano.

  Voor het OM staat vast dat de man op 22 mei 2013 de baby zo zwaar heeft mishandeld dat deze de volgende dag aan zijn verwondingen is overleden. Het kind had hersenletsel, een schedelbreuk en verwondingen aan zijn borstkas, oogkassen en rug.

  De verdachte bleef voor de rechters volhouden dat de baby van de bank was gerold. Volgens deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut kon het letsel echter onmogelijk daardoor zijn veroorzaakt en moet er 'heftig geweld' zijn gebruikt. Eerder zou de man hebben bekend.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  maandag 19 januari 2015

  Man bekent verkrachting Nederlandse touriste in Australië

  Alfio Anthony Granata (48) heeft vandaag voor een Australische rechter bekend dat hij in 2012 een Nederlandse toeriste meerdere malen heeft verkracht en met de dood heeft bedreigd. Dat heeft het Australische persbureau AAP gemeld.

  Eerder had Alfio Anthony Granata ontkend dat hij de Nederlandse heeft verkracht. De Nederlandse had Granata en zijn toenmalige vriendin Jennifer Mary Peaston (33) leren kennen op een feestje eind oktober 2012 in  Saint Kilda, een toeristische voorstad van Melbourne,. Dat liep uit op haar ontvoering en mishandeling, die circa 1,5 maand duurde. De Nederlandse werd vastgehouden in een hotel in het noorden van de stad. Na zes weken gevangenschap verwondde ze zichzelf zo ernstig dat het paar in paniek besloot een ambulance te bellen. Dat maakte een einde aan de ontvoering.

  Net als Granata werd zijn vriendin aangeklaagd voor onder meer mishandeling en misbruik. Zij zei vorig jaar voor de rechter dat Granata haar had gedwongen mee te doen.

  Volgens Granata werd hij door de duivel bezeten en geloofde hij dat de Nederlandse hem wilde vermoorden. De Nederlandse werd gedurende haar gevangenschap ruin 60 maal verkracht. Granata maakte ruim 450 uur video opnamen van haar verkrachting en marteling.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  donderdag 15 januari 2015

  Verdachten wijzen naar elkaar in moordzaak bloemenman

  In de moordzaak op bloemenman Rolf Langenberg (69) uit Beets wijzen zijn voormalige schoonzoon Johan S. (53) en diens partner Nancy V. (49) elkaar aan als de dader. Dit bleek donderdagmiddag voor de rechtbank in Alkmaar tijdens een niet-inhoudelijke zitting tegen S.

  Langenberg werd tussen 27 september en 1 oktober van het afgelopen jaar vermoord. De in het dorp bekende bloemenhandelaar verdween aanvankelijk spoorloos. Korte tijd later werden op twee plaatsen op zijn erf DNA en botfragmenten van hem aangetroffen. Hoe hij is omgebracht is nog onduidelijk. Volgens de officier van justitie is hij na zijn dood in een grote, zelfgebouwde oven gestopt die op het erf stond.

  S. werd kort na na de moord opgepakt en zit sindsdien vast. Zijn partner werd eerder ook gearresteerd en weer vrijgelaten, maar werd deze week opnieuw aangehouden als verdachte.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Twee doden in Rotterdam

  In Rotterdam zijn vandaag twee doden gevallen. Ze werden gevonden in een huis aan de Bovenstraat in Oud-IJsselmonde. Ze zijn mogelijk het slachtoffer van een schietpartij.

  Volgens de politie is er ook een man gewond geraakt. Hij werd gevonden op de Kasteelweg, in de buurt van de Bovenstraat. Hij heeft meerdere schotwonden. Het is niet bekend hoe erg hij eraan toe is. De man kon wel zelf de politie alarmeren.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  woensdag 14 januari 2015

  Dode bij schietpartij in Amsterdam

  In de Amsterdamse wijk Geuzenveld is vanavond de Turkse Beyhan Demirci (60) doodgeschoten. Zij stond vermoedelijk op een balkon van een woning aan de Pieter van der Werfstraat. Een Turkse man raakte zwaar gewond. De vrouw zou de schoonmoeder zijn van een bekende Turkse crimineel.

  Kogels vlogen door diverse ramen en ook door ruiten van auto's. Volgens meldingen van getuigen aan de politie werd er “behoorlijk in het rond geschoten”.
  In de Van der Hoopstraat in de wijk Osdorp is een brandende auto aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat dit mogelijk iets met de schietpartij heeft te maken, maar wil niet ingaan op geruchten dat sprake zou zijn van een liquidatie.

  Türk ve Faslıların ağırlıklı olarak yaşadığı mahallede bir apartman dairesine dün gece otomatik silahlı saldırıda Türk vatandaşı Beyhan Demirci öldü.

  Hollanda'nın başkenti 'da, Türk ve Faslıların ağırlıklı olarak ikamet ettiği bir mahallede apartman dairesine dün gece otomatik silahla ateş açıldı. Saldırıda Türk vatandaşı Beyhan Demirci (60) hayatını kaybetti, yine Türk olan damadı ise ağır yaralandı.

  Kalaşnikof marka silahla ateş açan saldırganın 1,80 boyunda siyah ceketli bir şahıs olduğu belirtildi. Amsterdam polisi, olay yerinde 7 boş kovan ile binanın arka tarafında Bmw marka bir arabada ise çok sayıda kurşun izine rastladı.

  Komşuların verdiği bilgiye göre öldürülen kadın binaya yeni taşındığı için çevrede pek tanınmıyordu. Beyhan Demirci'yi 3 kızı ve torunlarının ara sıra ziyarete geldiği belirtildi.
  Bölgede yaşayan Aytekin, "Silah seslerini ben duymadım. Komşularımın anlattığına göre makineli tüfekle balkonu taramışlar. Olay günü gece vakti kızım aradı. 'Silah sesleri duyduk'dediler. Ben de 'sakın cama yaklaşmayın' dedim." şeklinde konuştu.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Arrestaties ivm moord Hamdi Bilir

  De politie Rotterdam heeft gisteren twee mannen aangehouden in verband met de liquidatie van de Amsterdammer Hamdi Bilir (29), in een restaurant aan de Mathenesserweg in Rotterdam. Het zijn een man (28) uit Sliedrecht en een man (36) uit Rotterdam.

  Hamdi Bilir werd op 23 september 2014 rond 17.50 uur in een restaurant aan de Mathenesserweg beschoten toen hij daar met vrienden aan het eten was. Hij werd door meerdere kogels geraakt en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

  De twee verdachten worden niet verdacht van het schieten zelf. Het onderzoek naar de schutter wordt voortgezet. Er zijn aanwijzingen dat deze moord in Rotterdam in verband staat met een moord in Utrecht, en dat de schutter mogelijk dezelfde is.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  maandag 12 januari 2015

  Dood Eline Melters opnieuw onderzocht

  Justitie gaat enkele sporen in de zaak van de Limburgse vrouw Eline Melters (23) opnieuw bekijken. Eline werd op 8 december 2009 dood en naakt gevonden op een veldje bij de kerk in haar woonplaats Urmond. Volgens haar ouders zou haar vriend Mart S. (destijds 22) met haar dood te maken hebben, maar justitie houdt het op zelfmoord.

  Het OM gaat de forensische bloedsporen onderzoeken, zei een woordvoerster van justitie vandaag

  In augustus 2014 beloofde justitie het dossier opnieuw te bekijken. Dat gebeurde door een team dat niet eerder op de zaak zat, aldus de woordvoerster van het OM. Naar aanleiding daarvan liet het OM vandaagaan de ouders tijdens een gesprek weten dat de sporen alsnog worden bekeken. Dat kan nog enkele weken duren. Dan moet blijken of het OM het bij het goede eind had.

  Tot nog toe blijft het OM uitgaan van zelfdoding. De toenmalige vriend van Eline werd na haar dood opgepakt, maar een dag later weervrijgelaten

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Coldcase uit 2002 mogelijk anti-homogeweld

  Les Strijder (53) die op 22 november 2002 dood werd gevonden op parkeerplaats de Bosberg langs de A27, is mogelijk om het leven gekomen door antihomogeweld. Dat blijkt uit een nieuwe verklaring in de zaak.

  Een anonieme getuige heeft gezegd dat Strijder het slachtoffer was van antihomogeweld en heeft informatie gegeven over twee daders. De uitzending van Opsporing Verzocht morgen gaat over wat er inmiddels duidelijk is over die twee.

  Parkeerplaats de Bosberg langs de A27 bij Hilversum was toen een bekende ontmoetingsplaats voor homo's. Strijder lag in de berm naast zijn auto, waarvan de motor nog draaide.

  Hij leek te zijn overleden aan een hartaanval en het onderzoek werd al snel gesloten. Het bleef echter onduidelijk waarom Strijder op de Bosberg was.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  zondag 11 januari 2015

  Nieuwe Feiten in Maatstrichtse moordzaak

  Ketie Maassen (82) uit Kerkrade werd op 3 april 2013 gewurgd met een sjaal in haar eigen huis. Tot op heden is nog steeds onduidelijk wie haar toen vermoordde. Haar buurvrouw Jeanny P. (44) zit al geruime tijd achter de tralies, maar de Limburgse recherche beschikt nu over nieuwe informatie waarin de al eerder vrijgelaten verdachte Roland V. wordt aangewezen als hoofddader. Hij zou de moord hebben opgebiecht.

  Het gaat hier om een tweetal nieuwe getuigenverklaringen die mogelijk zorgen voor een nieuwe wending in deze geruchtmakende moordzaak. De politie zou in contact zijn gekomen met twee mannen, waaronder bajesklant Youssouf A. uit Sittard, die heeft verklaard dat Roland V. in gevangenis De Geerhorst de moord op Maassen tot in details aan hem zou hebben opgebiecht. 

  De recherche heeft inmiddels betrokkenen gehoord. Tijdens dit verhoor zou Youssouf A. zijn eerste  verklaring ingetrokken hebben. Hij voegde daaraan toe dat hij door een bekende van Jeanny P. -de andere verdachte in deze zaak-  was verzocht deze zogeheten 'moordbiecht' uit zijn duim te zuigen tegenover de recherche. De nieuwe tweede getuige blijft echter bij zijn verhaal dat hij gehoord heeft dat  V. over de moord op Maassen uit de school geklapt zou hebben.

  De grote vraag is nu: welke verklaring berust op waarheid? Vaststaat in ieder geval dat Youssouf A. en Roland V. tegelijktertijd in de Sittardse bajes zaten. Wouter Smeets, samen met Stef Bergmans advocaat van Jeanny P., geeft aan dat hij voornemens is de nieuwe getuigen te gaan horen over hun afgelegde verklaringen. "Het gaat hier om belangrijke informatie die net zo goed wél waar kan zijn. Meneer A. heeft namelijk in zijn eerste verklaring gezegd dat Roland V. wel degelijk de moord op mevrouw Maassen aan hem heeft opgebiecht. Dat kan cruciaal zijn voor onze cliënt en dus deze zaak."  

  Arthur Vonken, advocaat van Roland V., noemt de nieuwe ontwikkeling in deze zaak "bizar". ,,Dit ook omdat betreffende gedetineerde die dit nieuwe verhaal verteld heeft aan de politie, eveneens een cliënt van mij is." Dat het hier om een roofmoord gaat is duidelijk. De pinpas van Maassen werd immers gestolen en er was geld van haar bankrekening afgehaald. Jeanny P., die tegenover het slachtoffer woonde, ontkent ten stelligste de bejaarde vrouw om het leven te hebben gebracht.

  Roland V., die eerder bekende met de pinpas van Ketie Maassen gepind te hebben, is al geruime tijd op vrije voeten. Er volgt nog DNA-onderzoek. De rechtbank in Maastricht zal zich over enkele weken tijdens een zogeheten pro formazitting weer over deze zaak buigen. De inhoudelijke behandeling volgt naar alle waarschijnlijkheid pas later dit jaar.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  zaterdag 10 januari 2015

  Dode vrouw in Drunen

  In Drunen is vanavond een man (25) aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een vrouw die eerder op de avond in een woning in de Kortenaerstraat in Drunen werd gevonden. De man zou in Turkije wonen maar sinds 8 maandenbij zijn moeder in Nederland op bezoek zijn.

  De identiteit van de vrouw moet nog worden vastgesteld.

  De man is inmiddels in staat van beschuldiging gesteld voor moord

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dode vrouw in Rotterdam

  Agenten hebben vanochtend Lois van Urk (43)dood gevonden in haar huis aan de Oudedijk in Rotterdam. De vrouw is door geweld om het leven gekomen.


  Een vriendin van Lois had een afspraak met haar, maar de vrouw kwam niet opdagen. Daarop ging de vriendinhet huis binnen en vond ze het lichaam van de vrouw. Omdat onduidelijk was of de dader nog in het huis was, kwam het arrestatieteam eraan te pas. Er bleek niemand anders te zijn.

  Update 11 januari 2015

  De politie is op zoek naar Bart van Urk (38) in verband met de moord op zijn zus. Haar broer woonde in hetzelfde pand. Er zijn reeds lang problemen tussen de zus en de broer die psychische problemen heeft


  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dode man in Amsterdam

  De politie heeft vanavond in een huis aan de Eisingastraat in Amsterdam het stoffelijk overschot van een man gevonden.

   Vanwege de verdachte omstandigheden waaronder het lijk werd aangetroffen, is de politie een onderzoek gestart.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   Man aangehouden voor fatale brand in Almere

   In Almere heeft de politie een man (32) aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningbrand aan de Paulus Potterstraat in Almere eerder deze week. Daarbij kwam de oma van het gezin, om het leven. Haar echtgenoot (59) en één van hun kleinkinderen raakten zwaargewond. Een ander kleinkind en de vader (32) daarvan raakten lichtgewond. De moeder van het gezin was tijdens de brand niet in het huis.

   Of de aangehouden man de eerder genoemde 32-jarige vader is, kan de politie niet zeggen, dus is het waarschijnlijk zo.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   Dode vrouw in Rotterdam

   In een woning aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen is vandaag Lois van Urk dood gevonden gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf.
   Zij blijkt te zijn omgebracht door haar broer Bart van U. , die ook ex-minister Borst blijkt te hebben omgebracht

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   donderdag 8 januari 2015

   Neergestoken man overleden

   Een man (38) uit Amersfoort die half december in Budel werd neergestoken, is gisteren aan zijn verwondingen overleden.

   Eerder werd al een man (30) uit Eindhoven als verdachte aangehouden. De politie vermoedt dat het om een conflict in de relationele sfeer gaat. Er wordt nog wel verder onderzoek gedaan naar de aanleiding.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   Nieuw onderzoek dubbele moord Sittard

   Er komt nader onderzoek naar de dubbele moord op Jo (59) en Ine Zwakhalen (59) in 2003 in Sittard, waarvoor Olaf H. een levenslange gevangenisstraf uitzit. Er zijn twijfels ontstaan over de herinnering van de kleindochter die destijds in het hoofd werd geschoten en later belastend heeft verklaard over de veroordeelde.
   Op verzoek van de procureur-generaal bij de Hoge Raad is gedragsneuroloog Cees Jonker bezig met onderzoek naar de hersenbeschadiging van het destijds negenjarige meisje. Hij moet de vraag beantwoorden of zij ondanks haar hersenletsel goede herinneringen kan hebben aan de schietpartij.

   Volgens advocaat John Peters van veroordeelde Olaf H. gaat het om de essentiële vraag. In onderzoek dat hij zelf liet doen hebben twee neuropsychologen geconcludeerd dat de herinneringen van het meisje aan de schietpartij door haar hersenbeschadiging nooit kunnen zijn opgeslagen of teruggekeerd.

   Olaf H. heeft altijd ontkend. Hij was op de fatale dag weliswaar bij autohandelaar Jo Zwakhalen om een BMW te kopen maar volgens hem is een onbekend gebleven man de woning binnengedrongen en heeft die het drietal neergeschoten. H. hield zich toen naar eigen zeggen schuil in de keuken. Vervolgens is hij in paniek weggevlucht, heeft zijn vriendin en haar broer opgehaald en is richting Roemenië gereden.

   Drie dagen later meldde hij zich bij de politie in Sittard, toen hij hoorde dat hij werd gezocht.

   Er werd reeds eerder geopperd dat Olaf H.niet de dader was.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   donderdag 1 januari 2015

   Dode vrouw in Tilburg

   In de Vogezenlaan in Tilburg heeft de politie vanavond het lichaam aangetroffen van Suus Pelders.

    Er zou mogelijk sprake zijn van een misdrijf. Het gaat om een minder valide vrouw van rond de 50.
    Eenman (45)  is gearresteerd.

    In de tuin van de zelfde woning werd in 2005 Ad Jonkers (34) door zijn Marokkaanse buurman  (32) voor de ogen van zijn zoontje Lorenzo neergeschoten.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Man doodgestoken in Tilburg

    Een man (23) uit Tilburg is vandaag in het ziekenhuis overleden, na eerder op de dag te zijn neergestoken. De man werd rond twee uur in de middag hevig bloedend op straat gevonden. Hij was in zijn borst gestoken. Omstanders en later hulpverleners reanimeerden het slachtoffer, die kort na aankomst in het ziekenhuis overleed.

    Kort voor het incident zagen getuigen, in de buurt van het slachtoffer, een man wegfietsen. Mogelijk heef hij iets met de zaak te maken. De politie doet onderzoek in de straat waar het slachtoffer werd gevonden. Ook wordt onderzoek gedaan in een van de woningen in die straat.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook