woensdag 24 februari 2010

Dode vrouw in massagesalon in Rotterdam

Sandra Martinez Burbano
In massagesalon Melissa Relaxing aan de Molenwaterweg 4a-1 in Rotterdam is de Colombiaanse Sandra Martinez Burbano afgeslacht.

Collega Melissa vond rond vijf uur ’s middags het lichaam in een enorme plas bloed. Zij/hij alarmeerde vervolgens de buurman, waarna ze samen de woning op de eerste verdieping binnengingen. Daar wordt ook het bedrijf Melissa Relaxing gerund. Daarna werden ambulance en politie gewaarschuwd.

Sectie op het lichaam moet uitwijzen waaraan de vrouw is overleden. Een van de getuigen werd meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De politie is op zoek  naar een man die om 15.00 uur het pand binnen is gegaan. Hij is volgens een getuige om half 4 naar buiten gegaan. Het was een zeer opvallende man. Hij was niet groot, slank en vermoedelijk rond de dertig jaar oud. Hij droeg een zeer lange zwarte jas tot over de knieën en had een zwarte gleufhoed op. Volgens een getuige was hij opvallend bleek.

De man met de zwarte jas zou een bekende zijn van Sandra (alias 'Isabella') uit de tijd dat ze in Den Haag als raam-prostituee werkte en zou haar gestalkt hebben. 
Zicht op de Molenwaterweg
De politie probeert middels een schoenafdruk de dader te vinden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Hoofdverdachte moord Dirk Post ontkent

Jaap van der H. (15), de hoofdverdachte van de moord op Dirk Post 914) uit Urk ontkent iets met het misdrijf te maken te hebben. „Mijn cliënt ontkent inderdaad alle betrokkenheid bij de dood op Dirk Post”, liet advocaat Ilse van der Meer vandaag weten.

„Na zijn aanhouding is mijn cliënt verschrikkelijk intensief verhoord”, constateert de raadsvrouw. „Hij heeft geen gebruikgemaakt van zijn zwijgrecht, maar is blijven uitleggen dat hij het niet heeft gedaan. Hij heeft dus meegewerkt aan het onderzoek.”

De raadsvrouw reageert hiermee op de bekendmaking van het Openbaar Ministerie gisteren dat de jongen wordt verdacht van moord. Hij heeft Post in de visie van het OM met voorbedachten rade gedood.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 15 jaar voor moord Ingrid Rijnsburger

Tegen een man (26) uit Nieuwkoop is 15 jaar cel geëist wegens de moord op Ingrid Rijnsburger (37) in haar woning op bungalowpark Dolce Vita in Zevenhoven. Zij werd op 6 juni 2009 met ongeveer twintig messteken om het leven hebben gebracht.

De verdachte meldde zich op na zijn daad op een politiebureau in Alphen aan den Rijn met de boodschap dat hij de vrouw had vermoord. De kleding van de man zat onder het bloed. Volgens de officier van justitie meldde de man zich zonder het moordwapen op het politiebureau.

De vrouw werkte op een sportschool in Ter Aar die ze zelf had opgericht. Daarvoor had ze een schoonmaakbedrijf. Zij had de man -die dakloos was- onderdak gegeven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar en tbs voor kroegmoord

Louis A. (45) die vorig jaar april in een kroeg in Rotterdam Terry Hoekman (46) doodschoot en vier mensen verwondde, is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 15 jaar en tbs met dwangverpleging wegens doodslag, vier keer poging tot doodslag, een poging moord en bedreiging. Daar bovenop komt nog een jaar celstraf van een voorwaardelijke veroordeling uit 2006. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden achttien jaar.

In het buurtcafé vond op de bewuste avond een talentenjacht met karaoke plaats. A. was onderweg naar huis, maar besloot nog een paar biertjes in het café aan het Poolsterplein te pakken. Daar kreeg hij naar eigen zeggen ruzie met een man die hem duwde, bespuwde en zijn moeder uitschold. Nadat hij het café was uitgezet, schoot hij buiten iemand neer en vuurde in de kroeg meerdere kogels af, op zoek naar de man die hem had beledigd. Een bezoeker wist A. uiteindelijk te overmeesteren.

A. houdt vol dat hij het wapen al de hele avond op zak had. Het zou in een worsteling per ongeluk zijn afgegaan. Het Openbaar Ministerie (OM) geloofde daar niets van. Volgens de officier van justitie haalde de man het wapen thuis en schoot hij voor de deur iemand dood. Op zoek naar de man met wie hij ruzie had, ging hij de kroeg in en schoot daar vervolgens in het rond.

De rechters constateerden dat A. tussendoor naar huis was gegaan, maar achtten moord niet bewezen. Volgens de rechters is niet vast te stellen dat hij tijdens zijn ritje van en naar de kroeg het voornemen had te schieten. Omdat hij bij de deur van de kroeg werd tegengehouden, denkt de rechtbank dat het waarschijnlijk is dat A. schoot in een gemoedsopwelling. Dat hij vervolgens in het café op zoek ging naar de man die hem bespuwde, kan volgens de rechters wel worden uitgelegd als een poging moord.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander veroordeelt in België wegens aanranding

Een 63-jarige Nederlander is woensdag door de rechtbank in het Belgische Hasselt bij verstek veroordeeld tot achttien maanden cel en een boete van 1650 euro voor aanranding van een 13-jarige jongen.

De man had de jongen in oktober 2008 aangesproken in het plaatsje Hechtel-Eksel in Belgisch Limburg en hem een lift gegeven. Tijdens de rit verrichtte hij seksuele handelingen. De Nederlander was al eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Scooterklootzakje wil excuses aanbieden

De Marokkaan (19) die vorige maand in Nijmegen met een scooter voetganger Mario van Geijn (50) doodreed op een zebrapad en vervolgens ziekenhuispersoneel bedreigde, wil nu zijn excuses aanbieden aan het ziekenhuis (sic).

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud heeft aangifte gedaan tegen hem.

Volgens de advocaat van de verdachte lag zijn cliënt in een kamer vastgesnoerd te wachten op verzorging. 'Hij was in paniek, wist niet wat er aan de hand was en dat werd hem ook niet verteld', vertelt hij aan De Volkskrant. Pas de volgende dag hoorde zijn cliënt van de politie dat er door het ongeluk iemand was overleden.

Het is hetzoveelste ik ben zielig offensief dat toch wel raar overkomt na eerder een excuusbrief van de familie, de bedreiging van 'De Gelderlander' door een broer van de dader en een interview met Laila el G, zus van de verdachte die de schuld van alles bij de politie legde en de overval op het Hotel af deed als 'reclamestunt'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook