donderdag 31 december 2015

Moord- en doodslaglijst 2015


Januari
01 januari - In Tilburg wordt Angelo van Emmerik (23) op de Jan Scharpstraat doodgestoken. In Den Bosch wordt later een huisgenoot van Angelo gearresteerd voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Angelo. Hij werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Aanleiding voor de moord was een ruzie om een haperende internetverbinding.
01 januari - In Tilburg wordt Suleika 'Suus' Pelders (45)  dood in haar huis gevonden. Ze kwam hoogstwaarschijnlijk door een misdrijf om het leven. De politie hield een verdachte aan, maar de man mocht later weer gaan wegens gebrek aan bewijs.
08 januari - Een man uit Amersfoort (28) overlijdt als gevolg van een steekpartij half december.
10 januari - In Drunen wordt Jolanda Steeghs (52) omgebracht in haar woning.
10 januari - In Rotterdam wordt de Loïs van Urk (43) omgebracht door haar broer Bart in hun gedeelde woning. Bart van U. blijkt later ook de moordenaar te zijn van Oud-minister Els Borst.
14 januari - In Amsterdam wordt Beyhan Demirci (60) doodgeschoten op haar balkon.
15 januari - In Rotterdam worden de Albanese broers Florenc Tola (27) en Klevis Tola (25) doodgeschoten in een woning.
23 januari - In Plasmolen wordt Silvia van Lin (46) doodgestoken door haar vriend.
24 januari - In Emmen wordt Gerard Katoen (53) gewurgd door zijn vrouw in hun woning.
24 januari - In Almelo wordt Hans Woudstra (45) doodgestoken. Een andere man raakt gewond.
28 januari - In Amsterdam wordt de Ghanees Augustine Nyantakyi (37) doodgeschoten voor de woning van zijn vriendin.


Februari
04 februari - In een ziekenhuis in Rotterdam sterft Ruvien Luis Martina (24) na te zijn beschoten op straat.
08 februari - In Amsterdam wordt Mario Magan Tier (45) in zijn auto voor zijn woning doodgeschoten.
09 februari - In Nijmegen verdwijnt Mariska Peters (21). Haar lichaam wordt 2 weken later gevonden.
11 februari - In Amsterdam wordt Siegmar Flaneur (24) op straat doodgeschoten.
13 februari - In Ruinen wordt het lichaam gevonden van Yasmeen Dad (25). Zij was sinds eind januari vermist.
18 februari - In Heemstede wordt Carla Horeman (59) omgebracht in haar woning. Haar zoon wordt verdacht.


Maart
01 maart - In Heerlen wordt Papillon William (7) gewurgd door zijn moeder (40).
07 maart - In Etten-Leur worden Jerfi Çelik (20) en Melda Çelik (9) doodgeschoten door hun vader Nekati Çelik (41). Die pleegt vervolgens zelfmoord.
12 maart - In Lutten rijdt een beschonken bestuurder een kinderwagen omver. De baby, de maand oude Milan Arends, overlijdt ter plaatse. De verdachte, die reeds 7 keer eerder is gepakt wegens rijden onder invloed en nog in proeftijd zat voor een voorwaardelijke straf, krijgt 4 jaar.
14 maart - In Capelle aan den IJssel wordt Anansa van Londen (19) doodgestoken door haar vriend Patrick van der L (27) in hun woning. Hij wordt veroordeeld tot 10 jaar.
 
April
03 april - In een woning in Den Haag wordt Arlene Winklaar(53) dood gevonden. Zij blijkt te zijn Neergestoken. Een man (52)  wordt veroordeeld tot 9 jaar.
03 april - In Breda wordt Rudi Schouten (28) doodgeschoten in Winkelcentrum Tuinzigt. Schouten was een bekende van de politie. De broer van Rudi probeert vervolgens de moordenaar om te brengen. Hij wordt opgepakt. Ook een man (35) wordt opgepakt op verdenking van moord. De broer van het slachtoffer komt later weer vrij, al blijft hij verdacht.
06 april - In Ridderkerk wordt Ilirjan Sula (33) in zijn auto op een parkeerplaats doodgeschoten.
06 april - Stuart Robert Markiet (41) raakt vermist. Zijn lichaam wordt twee weken later gevonden in Rozenburg.
08 april - In Den Haag wordt Clif Kooke (29) op straat eerst met een hamer geslagen en vervolgens 10x met een mes. Zijn zwager (33) meldt zich op het politieburaeu en wordt veroordeeld tot 8 jaar. Ruzie over geld in huin gezamenlijke verhuisbedrijf was de orozaak.
11 april- In Amsterdam overlijdt "oma" Toni Heeremans-de Jong (96) na op 19 maart plots op straat te worden neergestoken door de Irakees Vinwar Hamarachid (25). Hij krijgt TBS.
13 april - In Eindhoven wordt Tommie van der Burg (31) doodgeschoten in zijn auto bij het Van der Valk hotel.
13 april - In Wormer wordt de woonwagen van Frenk Rumahroeson (53) opgeblazen. Hij sterft ter plaatse.
19 april - In Leiden wordt Angelo Frank (24) in een woning  aan het Jan Pieterszoon Coenhof doodgeschoten. Aleksander G.(20) uit Leiden zat met het pistool te spelen en wist niet dat het geladen was. Hij wordt veroordeeld tot 2 jaar.
22 april - In Koog aan de Zaan wordt Linda de Graaf (48) in haar woning om het leven gebracht. Haar man Marc (52), pleegt een dag later zelfmoord in de bossen bij Bentveld
26 april - In Amsterdam wordt Baris Önder (26) doodgeschoten in zijn auto.
26 april - In Tilburg wordt Thérèse Hiwat (68) omgebracht in haar woning.


Mei
02 mei - In Rotterdam wordt Otman Abechri (27) op straat doodgestoken.
10 mei - In Uden wordt  Joeri Edelijn (27) doodgestoken na een avond stappen met vrienden.
13 mei - In Amsterdam wordt Youssef El Kahtaoui (25) doodgeschoten. Hij was een onschuldig omstander tijdens een schietpartij.
15 mei - In Gouda wordt in de nacht van 14 op 15 mei Siez van Tol (43) neergestoken in een kamerverhuurbedrijf aan de Westhaven.  Igon B.(43) wordt veroordeeld tot 8 jaar cel en TBS. De oorzaak zou een ruzie over de afwas zijn geweest.
15 mei - Bij vleesverwerkingsbedrijf Vriesekoop Poultryprocessing aan de Biestkampweg in Rosmalen komt een Pool om het leven door een steekpartij. Een landgenoot (23) wordt opgepakt. Justitie vervolgt de Pool voor doodslag.

Juni
02 juni - In Zoetermeer wordt Gemme Barendse (41) omgebracht in haar woning.
04 juni - In het Markkanaal bij Den Hout wordt Freddy Jansen (51) dood gevonden. Freddy werd sinds zaterdag 9 mei vermist. De politie gaat uit van een misdrijf. In Juli doet de politie een inval bij voormalig cafébaas Jan B. uit Hulten. Hij blijft echter iedere betrokkenheid bij de moord met klem ontkennen.
05 juni - Steven Kantaga wordt neergestoken in zijn huis in Oosterhout. Hij strompelde naar buiten en overleed op de parkeerplaats bij de Jumbo Supermarkt.  Steven zou zijn vermoord vanwege geëscaleerde spanningen tijdens een ruzie om een wasmachine. De politie arresteert een man (50) uit Oosterhout als verdachte.
09 juni - In Zaandam wordt Lucas Boom (43) doodgeschoten  op de J. Kruijverstraat.
09 juni - In Amsterdam wordt Smadar Dahari (46) omgebracht door haar vriend in hun woning.
17 juni - In Zeddam wordt Gerda Weijers (76) omgebracht in haar woning door één van haar zoons.
22 juni - In Hoofddorp wordt Raja Draaisma (35) doodgeschoten door haar ex-vriend Ferry de Groen op de Sjoukje Dijkstralaan. Ferry meldt zich een dag later. Hij krijgt 12 jaar voor doodslag.
25 juni - In Langbroek wordt Fransis Plompen (49) doodgestoken in haar woning.
28 juni - In Den Haag sterft Mitch Henriquez (42) als hij tijdens een arrestatie te lang in nekklem wordt gehouden. Mitch Henriquez had geschreewd dat hij een wapen bij zich had.
30 juni - In Assen Tom de Munter (24) nadat hij op 27 juni zwaar is mishandeld.


Juli
8 Juli - Sint-Oedenrode Door een schietpartij op een woonwagenkampje in Sint-Oedenrode man (51) om het leven. De politie man (42) uit die plaats aan. Hij bekend.
11 juli - In Den Haag wordt Jursley Cijntje (31) doodgeschoten op straat een andere man raakt gewond. Een vrouw (40) uit Capelle aan de Ijssel wordt aangehouden.
22 juli - In Maastricht wordt Victor van Noorden (44) tijdens een ruzie doodgestoken.
23 juli - In Enschede wordt in het Volkspark Ismail Kalaitzi (41) dood gevonden. Een man (75) wordt aangehouden. De verdachte zou 2x door Ismail beroefd zijn in dat zelfde park. Hij wordt veroordeeld tot 10 jaar
31 juli - In Utrecht wordt Sandra García Geraldino (45) omgebracht. Haar lichaam wordt op 16 augustus pas gevonden.


Augustus
10 augustus - In Waalwijk wordt laborante Linda van der Giesen (28) (foto) doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis.  Haar ex-vriend John F.(37) meldt zich de volgende dag op het politiebureau. Linda had meerdere malen aangifte gedaan van stalking en bedreiging, ook dat haar ex- een wapen had aangeschaft. De politie had echter niets gedaan.
14 augustus - In Drachten wordt Jeanine Groenewold (32) doodgestoken in haar woning door haar vriend.
15 augustus - In Groningen wordt Mais Jozef (42) doodgeschoten tijdens een vechtpartij.
17 augustus - In Molenschot wordt Hugo van Houten (27) doodgeschoten op straat. Hugo van Houten, die vermoedelijk lid was van No Surrender, werd in de Broekstraat in Molenschot in de bosjes gevonden. Hij was doorzeefd door kogels. De politie heeft sinds de moord enkele tips binnengekregen over de mogelijke vluchtauto van de dader(s). Die zijn nog steeds spoorloos.
26 augustus - In Hippolytushoef verdwijnt Freddy Sloterwijk (48). Zijn lichaam wordt 2 dagen later gevonden.
28 augustus - In Harlingen wordt Pieter Lichtendahl (58) zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij komt te overlijden.


September
01 september - In Veghel worden Hatun Soysal (67), Neriman Soysal (50) en Adilenur Soysal (10) omgebracht in hun huis aan de Fazantendonk.  Hoogstwaarschijnlijk heeft de tienerzoon zijn moeder Neriman Soysal, zijn zusje Adilenur en zijn oma Hatun om het leven gebracht.
02 september - Bij een schietpartij op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal wordt Roosendaler (58) doodgeschoten. Ongeveer twintig agenten stonden met getrokken wapens op straat om de verdachte aan te houden. Dat gebeurde nadat de man uit Roosendaal zelf contact had opgenomen met de politie.
09 september - In Huizen wordt Ronald Bakker (59) doodgeschoten in zijn auto.
11 september - In Den Haag overlijdt Gerrit Boers (57) na voor een nep-ripdeal te zijn mishandeld door zijn zoon en een vriend.
13 september- In Aalsmeer wordt Tom van Tol (3) door een dronken automobilist doodgereden.
16 september -In een huis aan de Betuwestraat in Tilburg word bewoner Mick Pitai (48) doodgeschoten als 2 mannen de woning binnenvallen. De mannen die in het huis waren op het moment dat de Tilburger werd doodgeschoten, konden niets meer voor hun kameraad betekenen. De politie heeft vijf verdachten opgepakt. Eén van hen is een tbs’er die met verlof was toen hij werd aangehouden. uiteindelijk worden Sherwin W. (20) en Adil El B. (19) veroordeeld  tot straffen tot 15 jaar voor roofmoord. Atif, de vriend van de dochter van Pitai had de daders getipt dat er veel te halen viel.
19 september - In De Meern wordt op een parkeerplaats Aziz Anzi (37) doodgeschoten.
20 september - In de gevangenis van Zoetermeer wordt Elbert Geveke (82) door een medegevangene doodgestoken.
25 september - In Heerlen wordt Sven Prins (30) beschoten in zijn auto. Hij vlucht te voet, maar bezwijkt niet veel later.
26 september - In Enschede wordt het lichaam gevonden van Sandra van Duijl (18). Zij blijktgewurgd door Thijs van Z (21) in een bosje bij recreatiepark Zutbeek. Van Z zou een relatie met haar hebben gehad. Hij krijgt twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs,

Oktober
07 oktober - In Rotterdam wordt Zoran Medak (54) doodgeschoten.
15 oktober - In Amsterdam wordt Haydar Zengin (37) doodgeschoten.
15 oktober - In een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe werden de lichamen gevonden van Brian Dalfour en Muljaim Nadzak. Dalfour was leider van het Amsterdamse chapter van motorclub No Surrender. Nadzak stond te boek als een van de meest gevreesde en beruchte rippers van Amsterdam. Ook Dalfour hield zich bezig met rippen. De dubbele moord is vermoedelijk het resultaat van een uit de hand gelopen ripdeal.
16 oktober - In Raamsdonksveer wordt Richard Paulissen (41) doodgeslagen door een bekende. Paulissen is in het verleden veroordeeld voor diefstal van een auto met daarin een baby bij het station in Zevenbergen. Paulissen werd in een flat aan de Hameldonk in Raamsdonksveer  vermoedelijk met een steen om het leven gebracht. Paulissen en de verdachte (56) die voor de moord is opgepakt, staan in de buurt bekend als drugsgebruikers.
16 oktober - In Den Haag wordt Remie Fatehmahomed (55) doodgestoken voor zijn woning.
19 oktober - In Leeuwarden wordt Cecile Postmus-Delea (68) doodgeslagen door ex-TBS'er Udo Deinum  (38) die die morgen al een vrouw had neergestoken.
20 oktober - In Dordrecht wordt Tygo (4) omgebracht door zijn vader.
31 oktober' - In Utrecht overlijdt Jackson Alberto (26) na een vechtpartij op 18 oktober te Leusden.

November
04 november - In Hoevelaken wordt Victoria Retsjkina (39) in haar woning om het leven gebracht.
06 november - In Rijen wordt Koen Kevenaar (40) omgebracht in een appartement aan de Breebroek waar hij tijdelijk verbleef.Zijn dood is zeer waarschijnlijk het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie om naaktfoto’s die hij in zijn bezit had. Hoofdverdachte Danny H. (31) waarschuwde Kevenaar niets te doen met de seksueel getinte foto’s van een familielid van H.
07 november - In Krommenie wordt Eaneas Lomp (27) op straat doodgeschoten.
08 november - In Kerkrade wordt Marleen Rütten (62) in haar woning om het leven gebracht.
09 november - In Den Bosch wordt Martina O'Brien (64) omgebracht door haar echtgenoot.
16 november - In Utrecht wordt Willem Woertman (53) gedood door plaatsgenoot John R. (61), die zich op het politiebureau meldt met het lijk van Willem in de auto. Woertman is bekend van het bedreigen van programmamakers van "Rambam" in een uitzending over  strijdende glazenwassers
28 november - In Amsterdam wordt Cartney Kronstadt (27) doodgeschoten in de Cornelis Oudhoornstraat. Een andere man raakt gewond.
30 november - In Enschede wordt Dinie Elsink (80)omgebracht door haar dementerende echtgenoot.

December
07 december - In Amsterdam wordt Ilham Hajbat (27) doodgestoken door haar ex-man.
10 december - In Rotterdam wordt René Francis Paul (39) doodgeschoten.
13 december - In Lelystad worden de lichamen van Manon Pieters (41) en Fleur van der Mark (16) in een kruipruimte van een woning gevonden.
27 december - In Amsterdam wordt Xiangjin Zheng (55) gewurgd door haar ex-vriend.
27 december- In Diemen wordt op de Schelphoek een man (35) neergestoken door de ex (45) van zijn nieuwe vriendin. Hij overlijdt
31 december - In Kerkdriel wordt Chahid Yakhlaf (27) neergeschoten. Hij sterft later die dag in het ziekenhuis.
31 december - In Zutphen wordt Joël Alfarez (23) doodgestoken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgestoken in Zutphen

Joey Alvarez  (23) uit Deventer is overleden na vanmiddag te zijn neergestoken op de Verlengde Ooyerhoekseweg in Zutphen
De politie ging meteen op zoek naar de daders. Het zouden er twee zijn, maar die zijn nog niet gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 27 december 2015

Man doodgestoken in Diemen

Vanmorgen rond 2 uur is op straat op de Schelpenhoek in Diemen een man (35) doodgestoken. 
Een andere man (45) is aangehouden in verband met de steekpartij. Het gaat vermoedelijk om een ruzie in de relationele sfeer. Het slachtoffer was de nieuwe vroend van de ex- van de dader.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 25 december 2015

Verdachte dancefeestmoord blijkt gezochte crimineel

De man die op 1 december werd gearresteerd op verdenking van de moord op de Amsterdamse crimineel Souhail Laachir (26) is de Antilliaan Surailie I. (33) Hij zou  Laachir in mei 2013 op dancefeest Waterfront hebben doorzeefd met kogels.

De Antilliaan was al jaren in beeld bij de politie, maar bleek onvindbaar. De crimineel was namelijk naar het buitenland gevlucht.. De laatste tijd werd hij echter geregeld gespot in Amsterdam, waar hij recentelijk aangehouden kon worden op verdenking van witwassen. Later bleek dat hij ook de verdachte was in de zaak-Laachir.

Het dancefeest waar de schietpartij plaatsvond was in het Scheepvaartmuseum. Twee rivaliserende bendes troffen elkaar daar. De ene groep bestond uit vrienden van de later geliquideerde Gwenette Martha, in de andere gang bevonden zich intimi van Martha's aartsvijanden Benaouf A. en Houssine A. Surailie maakte deel uit van Martha's groep. Hij zou ruzie hebben gekregen aan de bar, waarna Laachir te midden van het dansende publiek werd doodgeschoten. Laachir zou de financiële man van Benaouf A. zijn geweest.

In maart zal de eerste zitting plaatsvinden. Eerder werd Eneas Lomp verdacht van de schietpartij in het Scheepvaartmuseum. Hij bleek echter een alibi te hebben, en werd later in Krommenie geliquideerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 24 december 2015

2 arerstaties om moord op René Francis Paul

Een man (23) uit Rotterdam en een man (21) uit Lelystad zijn gisteravond in Soesterberg aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op 10 december in Rotterdam, waarbij één dode viel en ook iemand zwaargewond raakte.

De man die bij de schietpartij omkwam was René Francis Paul (39). Hij woonde op Sint Maarten en sliep in Rotterdam bij een goede vriend, die ook een woning op Sint Maarten heeft. Paul was sinds 6 december in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen.

Die vriend (23), deed vermoedelijk op 10 december de deur van zijn woning open en werd toen overmeesterd door de twee daders. Hij raakte daarbij zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Paul overleed bij de schietpartij. De daders waren vermoedelijk eerder die avond al in de woning geweest.

De man uit Rotterdam en de man uit Lelystad konden gisteravond in een huis in Soesterberg worden aangehouden. De avond ervoor werd de zaak besproken in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Dat leverde drie tips op voor de politie.

In de woning in Soesterberg is een doorzoeking gedaan, evenals in een woning in Rotterdam en in Lelystad. De twee verdachten worden dinsdag voorgeleid.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 18 december 2015

Stoffelijk overschot in kist in Oirsbeek

In de kist die gisteren in een woning in Oirsbeek (Limburg) is gevonden, ligt  inderdaad een stoffelijk overschot. Met behulp van een scan in het academisch ziekenhuis in Maastricht is dat vastgesteld, meldt de politie.

De kist gaat nu voor verder onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dan moet duidelijk worden wie in de kist ligt. Waarschijnlijk gaat het om de vermiste bewoonster van het huis.

Een zoon (60)  van de vermiste vrouw is aangehouden. De politie denkt dat de man iets met de vermissing te maken zou kunnen hebben. Buurtbewoners zeggen dat de vrouw al enige jaren niet meer is gezien

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 17 december 2015

Uitspraak: 12 jaar cel voor dood prostituee

Jason J.(34) is veroordeeld tot twaalf jaar de cel in voor doodslag op de Bulgaarse prostituee Krasimira (22) in Amsterdam. De rechtbank vindt het bewezen dat hij de vrouw heeft gewurgd en dat hij vervolgens brand heeft gesticht in haar woning in de Charlotte de Bourbonstraat in West, met het vermoedelijke doel om zijn sporen te wissen.
Ook is hij veroordeeld voor diefstal van haar telefoon en een bedrag van 5.000 euro. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste onlangs veertien jaar cel.
De brandweer vond het deels verkoolde lichaam van de vrouw op 25 september 2013 in het huis, na een melding van een brand. De rechtbank neemt het J. "zeer kwalijk" dat hij het de nabestaanden van het slachtoffer onmogelijk heeft gemaakt op gepaste wijze afscheid te nemen van hun dierbare. De man heeft bovendien geen berouw getoond en wilde niet meewerken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid in het Pieter Baan Centrum.
J., een bekend vechtsporter, en de Bulgaarse kenden elkaar uit de prostitutie en hadden al enige tijd een relatie, maar de vrouw deed eerder die maand melding bij de politie van mishandeling, verkrachting en diefstal. Ze vertelde toen onder meer dat ze de relatie wilde verbreken, omdat ze erachter was gekomen dat hij er meerdere vriendinnen op na hield. J. wilde dit volgens haar niet accepteren.
De verdachte ontkent dat hij iets te maken heeft met de zaak of dat de relatie gewelddadig was. Wel zegt hij dat hij in de nacht voor haar dood nog bij haar is geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 15 december 2015

Dode man in woning Amsterdam-West

Een man (56) is vandaag aangehouden in Amsterdam-West, nadat er in zijn woning aan de Filips van Almondestraat. een dode man (35) was gevonden.

Gealarmeerde hulpdiensten gingen er nog naartoe, maar het bleek al te laat. De schouwarts kon niet direct de doodsoorzaak vaststellen, waarop de recherche een onderzoek begon. Daarop werd de bewoner aangehouden. De politie kon verder nog niets zeggen over de omstandigheden en waarom de verdachte precies mee moest naar het bureau.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 13 jaar voor doodslag Nikki Lawalata

Sylvana W.(41) is door de rechtbank veroordeeld tot 13 jaar voor de doodslag inseptember  2013 op Nikki Lawalata (destijds 27).

Het lichaam van Nikki werd destijds gevonden aan de rand van een bosgebied tussen Almere en Lelystad. Het Openbaar Ministerie wil dat Sylvana W. psychologisch onderzocht wordt in het Pieter Baan Centrum.

„Opvallend is het koelbloedige handelen  van W. na het doden van Nikki", sprak de officier van justitie eerder. „Ze heeft het lichaam weggemaakt en daarna de plaats delict schoongemaakt."

De officier van justitie benadrukte dat onduidelijk is hoe het handelen van W. te rijmen is met haar persoonlijkheid. W. wilde niet meewerken aan een onderzoek naar haar psyche. „Haar gedrag dient nader onderzocht te worden in het Pieter Baan Centrum."

Het motief is volgens het OM ziekelijke jaloezie. W. heeft op obsessieve wijze geprobeerd om contact te houden met ex-vriend, Hani K. Nadat K. in april 2013 de relatie verbrak, kreeg hij een relatie met Nikki. 


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 13 december 2015

Tee doden in woning Lelystad

In een woning aan de Kinselmeerstraat in Lelystad zijn vanavond twee doden gevonden.  Over de doodsoorzaak van het tweetal kon de politie nog niets zeggen.

Buurtbewoners vertellen dat de vrouw en dochter die in het huis wonen worden vermist. De vader van het gezin zou wel zijn gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 11 december 2015

Dode man gevonden bij Alkmaar

Vanmorgen is in recreatiegebied Geestmerambacht bij Zuid Scharwoude een stoffelijk overschot van Hagenees Michiel Wielinga (29) gevonden. De politie spreekt berichten tegen dat het lichaam zou zijn verminkt. Getuigen hadden gezegd dat ledematen op een andere plaats zijn gevonden.

De politie kreeg vanmorgen omstreeks 09.50 melding van een verdachte situatie op de Willem Kalfstraat in Alkmaar. Er zou een man in een busje geladen worden. Meerdere politie-eenheden snelden ter plaatse. Via Burgernet had de politie gevraagd om uit te zien naar een wit Hyundai-busje met kenteken '52-VV-..'.

Dat busje werd rijdend aangetroffen op de N245 in Alkmaar. De bestuurder is aangehouden. Bij een woning aan de Willem Kalfstraat hield de politie nog twee verdachten aan. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het drietal bij de aangetroffen dode man die waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Het drietal zit vast. Het zou gaan om neven van Michiel

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 7 december 2015

Vrouw doodgestoken in Amsterdam-West

Een vrouw (27)  is vandaag in het ziekenhuis overleden na te zijn neergestoken in een woning in Amsterdam Nieuw-West. Een 29-jarige man (29) is als verdachte aangehouden. 

Het motief voor het steekincident ligt volgens de politie "vermoedelijk in de relationele sfeer".Op het moment van de steekpartij was er ook een driejarig kind aanwezig in de woning.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 3 december 2015

Man doodgestoken in Sevenum

Een vrouw is vanavond gearresteerd nadat ze een man haddoodgestoken. Dat gebeurde op Het Erf, een straat op het bedrijventerrein Berghem in het Limburgse Sevenum. De man raakte zwaargewond raakte en overleed ter plekke.

Het slachtoffer zou in dienst zijn bij de kermisexploitant en in een caravan achter het huis wonen. De verdachte is naar verluidt de Poolse ex-vriendin van het slachtoffer. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 2 december 2015

Uitspraak: 8 jaar voor poging tot doodslag ipv moord op Tessa van Bokhorst


​Riekelt van S. (35) is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag op Tessa van Bokhorst (18) (foto). Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 18 jaar tegen hem voor moord.

Tessa van Bokhorst werd in oktober 2014 bewusteloos geslagen en achtergelaten op de vloer van een brandende vakantiewoning. De rechtbank acht niet bewezen dat Van S. de brandstichter is geweest.

Waarom Tessa dood moest, bleef tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak twee weken geleden schimmig. Van S. ontkende betrokkenheid.

Op de zitting vertelde hij dat hij Tessa wel zag zitten. Bloed van het slachtoffer werd gevonden op zijn schoenen. DNA van Van S. zat onder haar vingernagel. "Misschien heeft hij iets met haar gewild", veronderstelde de officier van justitie. "Mogelijk is dat uit de hand gelopen."

Van S., oorspronkelijk een visser uit Urk, woonde sinds april 2014, in een caravan op camping Het Bospad in Emmeloord, naast het chalet van de vader van Tessa.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 28 november 2015

Dode en gewonde in Amsterdam-West

Bij een schietpartij in de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam-West is vanmiddag Cartney Kronstadt (27) omgekomen. Een andere manex-cafébaas Peter L.(59)  raakte zwaar gewond.

Antilliaan Cartney Kronstadt is een bekende crimineel die in 2010 al werd veroordeeld tot 16 jaar cel voor de moord op een 30 jarige man op 13 januari 2008 in Utrecht en een gewelddadige beroving in Eindhoven in 2008. Hiertegen ging hij in hoger beroep. In de gevangenis in Leeuwarden mishandelde hij nog in op een medegedetineerde, waarvoor hij ook voor de rechter moest verschijnen. In afwachting van de nieuwe behandeling door het Hof, was Kronstadt even vrij. Waarom hij niet vastzat in verband met zijn andere veroordeling, is onuidelijk.

Alhoewel politie en justitie nog niet willen bevestigen dat het om de crimineel gaat, wordt de naam wel volop genoemd in het criminele circuit.

De politie is nog steeds van mening dat de schietpartij een uit de hand gelopen ruzie was. Kronstadt werd op straat gevonden, maar bij de schietpartij gewonde Peter L. troffen ze aan in zijn woning.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 26 november 2015

Schorsing gevangenisstraf in Sittardse zuurmoord

Els L., die werd veroordeeld tot vijftien jaar celstraf vanwege betrokkenheid bij moord op Mouhammed al Jader in 2011 is vandaag door het gerechtshof in Den Bosch onverwacht vrijgelaten.

Het hof heropende onlangs het onderzoek in de zogeheten zuurmoordenzaak, waarin naast Al Jader ook Alan Gergeri in 2009 om het leven werd gebracht en eveneens in zuur werd opgelost. Meerdere leden van de Sittardse familie L. werden eerder door de Maastrichtse rechtbank veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen. Vader Hub L. en dochter Rachelle werden toentertijd vrijgesproken.

Het hoger beroep in deze zaak loopt op dit moment. Cruciaal in deze kwestie zijn de verklaringen van Ron van Kempen, de inmiddels overleden huisvriend van de familie L. Het gerechtshof wil meerdere getuigen in deze zaak horen om te kunnen beoordelen hoe betrouwbaar deze veelal belastende verklaringen zijn.

Daarnaast is rechtspsycholoog Peter van Koppen aangewezen om eveneens de verklaringen van Van Kempen onder de loep te nemen. Omdat een en ander te lang duurt en de inhoudelijke behandeling in Den Bosch naar alle waarschijnlijkheid pas eind januari zal gaan plaatsvinden, heeft het hof besloten de voorlopige hechtenis van Els L. te schorsen.

Els L., tegen wie ook in hoger beroep vijftien jaar cel is geëist, blijft hierdoor tot aan de start van het proces op vrije voeten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 9 november 2015

Dode vrouw Den Bosch slachtoffer misdrijf

Een dode vrouw die in Den Bosch is aangetroffen in een woning aan de Savornin Lohmanstraat.is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Haar echtgenoot is in de woning aangehouden.

Het oudere stel had juist plannen om naar Ierland te emigreren, waar de roots van de vrouw lagen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 7 november 2015

Dode bij schietpartij in Krommenie

Afgelopen nacht rond 2 uur is in het Spinozahof in Krommenie de Antilliaan Eaneas Lomp (27) doodgeschoten.

Op de Meteorenweg in Amsterdam-Noord is later die nacht een uitgebrande auto gevonden die vermoedelijk te maken heeft met de schietpartij in Krommenie.

Lomp was verdachte in verband met de dood van Stefan Regalo Eggermont op 13 juli 2014 in de Conradstraat in Amsterdam. Het wapen  dat bij de moord gebruikt was -een machinepistool met demper en munitie- waren bij hem thuis gevonden. Hij zat daarvoor negen maanden vast. De moord op Eggermontnwas een persoonsverwisseling: Het vermoedelijke beoogde doelwit is een broer van Youssef Lkhorf, een van de slachtoffers van de wildwestschietpartij op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt.

Lomp werd ook genoemd bij de geruchtmakende dodelijke schietpartij in het Scheepvaartmuseum, maar ook daar ging hij vrijuit.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 6 november 2015

Dode man in Rijen

In een huis aan de Breebroek in Rijen is vanmorgen een dode gevonden. De vondst werd gedaan door de hoofdbewoner die die nacht bij zijn vriendin zou hebben geslapen en de vriend in zijn huis liet slapen.

Deze avond echter werd  'vinder'  Danny H. (31) alsnog aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vriend. Dat zeggen een kennis van H. en een bron rondom het politieonderzoek.

Het was Danny H. zelf die ’s ochtends de 112-melding deed. Hij vertelde de meldkamer na een nacht bij zijn vriendin te hebben geslapen, een dode maat bij thuiskomst in de gang van zijn appartement te hebben aangetroffen. Het slachtoffer verbleef volgens H.’s kennis twee weken in het appartement van de verdachte nadat hij dakloos was geraakt.

Nadat H het lijk  had aangetroffen was hij schreeuwend de straat op gerend.Een in de buurt wonende verpleegkundige die hulp wilde bieden vertelde dat de overleden man koud en stijf aanvoelde.

Aanvankelijk werd H. als getuige meegenomen naar het politiebureau. In de loop van de avond leidde het spoor alsnog naar hem. Toen werd hij als verdachte gearresteerd.

Wat zich in het appartement heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Een omwonende zegt in de nacht van donderdag op vrijdag wakker te zijn geworden van geschreeuw. Maar omdat er wel vaker sprake was van geluidsoverlast, zegt hij er niets achter te hebben gezocht en weer in slaap te zijn gevallen.

De politie weet wie de overleden man is, maar omdat familie nog niet officieel op de hoogte is gesteld, kan een woordvoerder zijn identiteit nog niet prijsgeven.

Bewoners van de Breebroek zeggen dat het appartement waar de dode in is gevonden, al langer een bron is van drugs- en geluidsoverlast.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vermoordde vrouw in Hoevelaken mogelijk vermoord door Libische ex man

De in Hoevelaken omgebrachte Victoria Retsjkina (39) is mogelijk het slachtoffer geworden van een wraakzuchtige ex echtgenoot, de Libier  Fathi A.

In 2013 tijdens een vakantie in Libië hield hij twee kinderen -de toen 10 jarige tweeling Nargis en Jasmin-in Libië achter. Het huwelijk liep daardoor op de klippen en pas na lange strijd kwamen de twee kinderen in augustus 2014 terug naar Nederland.

De politie houdt alle scenario's open maar houdt er sterk rekening mee dat Fathi A. de nederlaag niet kon verkroppen en wraak heeft genomen.
Hoewel de doodsoorzaak nog niet is vrijgegeven vertellen buren dat haar keel doorgesneden zou zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 5 november 2015

Dode vrouw in Hoevelaken

In Hoevelaken is vanavond laat  na een melding in een woning aan de Frans Tromplaan de Russische Victoria Retsjkina (39) dood aangetroffen. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de vrouw een niet-natuurlijke dood gestorven is, maar kan nog geen nadere details geven.

Het betreft een Russische vrouw, alleenstaande moeder van 6 kinderen. Het was een aardige vrouw die het beste voor had met haar kinderen, zeggen buurtbewoners. In Amersfoort werd later 's nachts een auto aangetroffen in de omgeving van het station die van de mogelijke dader is. Zowel de auto als de woning waar de vrouw werd gevonden zijn uitgebreid onderzocht door de technische recherche.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Arrestatie voor moord in 2006

De politie heeft gisteravond Murat K. (39) gearresteerd in verband met de liquidatie van de Tilburger Hakki Yesilkagit (48) in 2006. Murat K., zit al voor een ander vergrijp in de gevangenis en is in zijn cel aangehouden.

Hakki Yesilkagit werd 23 juni 2006 voor zijn huis aan de Mahlerstraat in Tilburg doodgeschoten. Al snel stelde de politie vast dat het om een afrekening in het criminele circuit ging. Er werden 5 verdachten aangehouden maar zaak werd echter niet opgelost.

Op welke manier Murat bij de moord mogelijk was betrokken, is nog onduidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 4 november 2015

Dode bij verkeersruzie

Gisteravond is op het eiland Rozenburg (gem. Rotterdam) de Irakees N. Mirza (54) overleden na een vechtpartij.

Het slachtoffer kreeg rond 23.00 uur op de Grote Stern vanuit zijn auto ruzie met een man (27) en een vrouw (26) in een andere auto.

Mirza, even verderop in de straat woont, had even daarvoor ruzie gekregen met een de man die voor hem reed. Die zou in Mirza’s ogen te langzaam over een drempel zijn gereden. Mirza stapte uit en zou volgens buurtbewoners het portier van de wagen hebben opengetrokken en de bestuurder een klap hebben verkocht. Die zou dat niet hebben gepikt en zijn uitgestapt om zich vervolgens op de lange en forse Mirza te storten. Hij kreeg daarbij hulp van zijn vriendin.

Het conflict liep zo uit de hand dat er een vechtpartij ontstond. Een derde man (50) die dit zag gebeuren, bemoeide zich met de ruzie. Zij probeerden de Irakees in bedwang te houden door op hem te gaan zitten.

Toen de politie eenmaal ter plaatse was, zat het drietal bovenop Mirza. Die was op dat moment al niet meer aanspreekbaar. Agenten begonnen direct met reanimatie, maar dat mocht niet meer baten. Het drietal is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 30 oktober 2015

Aangehouden moeder van 2 dode babies Heerhugowaard is ook moeder van dode baby Alkmaar

De aangehouden moeder (31) van de twee dode baby's in Heerhugowaard, is ook de moeder van baby Angel die vorig jaar in Alkmaar dood is gevonden. 

Het lijkje van dat baby'tje was in december gevonden in park De Rekerhout in Alkmaar.  Tot nu toe was nog steeds onbekend wie de moeder was.

Eergisteren pakte de politie de vrouw uit Alkmaar op. Haar DNA komt overeen met dat van de baby's die eerder deze maand dood zijn gevonden bij en in een huis in Heerhugowaard. Een werd op 8 oktober op de Schelde dood in een tas op straat gevonden. De andere werd daarna tijdens onderzoek door de politie aangetroffen in de woning.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 29 oktober 2015

Verdachte dubbele moord Hooge Zwaluwe vrij

Roy O. (45) -één van de verdachten van de dubbele moord in Hooge Zwaluwe- komt op vrije voeten.  Medeverdachte Samir T. (39) uit België blijft nog negentig dagen vastzitten.

De slachtoffers van de dubbele moord zijn No Surrender-leider Brian Dalfour en Muljaim Nadzak. Roy O. werd na de schietpartij met een schotwond gevonden bij een woning in Breda.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Wending in Groninger dubbele moordzaak

De van twee moorden verdachte Maikel S. (40) uit Groningen verklaarde vanmorgen in de Groninger rechtbank dat de onlangs in Hooge Zwaluwe vermoorde Nadzak Muljaim deel uit maakte van een soort wietdeal die twee personen het leven kostte begin 2013.

S. werd kort na de dood van de twee in januari 2013 opgepakt. Hij was kostganger bij Gudrun Kuster (66) en Trevor Griffiths (71), die beiden op 18 januari 2013 werden omgebracht. De schoenen van S. zaten onder het bloed van Kuster.

S. verklaarde eerder al dit kwam omdat hij het lichaam van de vrouw had versleept. Een mysterieuze beller had hem gesommeerd Gudrun Kuster van straat naar haar woning te brengen. Vandaag 'onhulde' S. wie de beller was: namelijk Nadzak Muljaim, die samen met Brain Dalfour 15 oktober dood in een vakantiehuis in Hooge Zwaluwe was gevonden. Er was volgens S. sprake van een soort uit de hand gelopen wietdeal. De rechter wees S. erop dat zijn theorie niet te controleren is omdat Muljaim dood is.

Opmerkelijk is dat S. twee weken geleden al een verklaring over Nadzak wilde afleggen, maar dat dit niet kon omdat de politie Noord-Nederland geen rechercheurs beschikbaar had. Dat zei de officier van justitie ter zitting.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zelfmoord in PI Vught

Elias B (46) heeft zelfmoord gepleegd in de PI in Vught.

Elias B, zat vast voor het doodsteken van zijn schoonzus Ashwinta Dijkstra (27) op 17 juni 2011 in Sneek. Hij was veroordeeld tot 18 jaar.

Het is de tweede zelfmoord dit jaar in de PI Vught. Op 24 april pleegde de tot levenslang veroordeelde Lau G. ook zelfmoord in Vught. Hij zat in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) omdat hij als vluchtgevaarlijk werd beschouwd. Lou G. werd veroordeeld voor de moord op twee Marokkanen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 21 oktober 2015

Inbrekers komen om na achtervolging in Ede

Een  politieachtervolging tussen Bennekom en Ede heeft twee vermoedelijke inbrekers het leven gekost. Het duo was in een auto op de vlucht geslagen nadat een attente buurtbewoner hen had betrapt bij een woninginbraak en kenteken, merk en kleur van hun vluchtwagen aan de politie had doorgegeven.
Op de Horalaan - een zandpad in de bosrijke omgeving van Ede verloor de bestuurder de macht over het stuur en crashte ter hoogte van Zorginstelling Karakter tegen een boom.
Een van de vermoedelijek inbrekers kwam daarbij direct om het leven. De ander troffen de agenten zwaargewond aan. Per ambulance is dat slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is daar vannacht overleden.

Politieonderzoek moet uitwijzen of het fatale ongeluk een gevolg is van de achtervolging en of de achtervolgende agenten de inbrekers mogelijk te dicht op de hielen hebben gezeten. De politiewoordvoerder: “Dat is in dit soort gevallen standaard onderdeel van het onderzoek. We gaan er overigens niet van uit dat deze agenten te dicht achter de verdachten hebben gereden. In dit soort procedures nemen we alle elementen mee. Het onderzoek wordt  uitgevoerd door een team van een ander district in de regio Oost, zodat niet de naaste collega’s ermee belast worden.”

Over de identiteit van de twee slachtoffers kan de politie nog weinig zeggen. De politie zal eerst de familie inlichten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode kleuter in Dordrecht

In een huis in Dordrecht is het lichaam van een jongen (4) gevonden. Het lichaam van de jongen werd ontdekt door de vriendin van de bewoner (34) van het ontdekt. De bewoner is de vader van de jongen. De politie naar hem op zoek.

De vrouw alarmeerde direct de hulpdiensten. De hulp kwam te laat, ambulancemedewerkers konden niets meer doen voor het kind. Vanwege de omstandigheden waaronder het kind werd gevonden, is een onderzoek gestart. De bewoner van het huis was op het moment dat de hulpdiensten aankwamen niet in de woning aanwezig. Agenten zijn naar hem op zoek.

De moeder van het slachtoffer is inmiddels op de hoogte gebracht. Het zusje (6)van het slachtoffer is ongedeerd. Familie en betrokkenen worden opgevangen op het politiebureau.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 19 oktober 2015

Uitspraak: in Hoger beroep opnieuw 8 jaar voor doodslag op vrouw

Een man (81) uit Hilversum is ook in hoger beroep door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor doodslag op een vrouw (74). Tevens moet hij de nabestaanden van het slachtoffer een schadevergoeding betalen van bijna 12.000 euro.De eis was 10 jaar.
In eerste aanleg was wegens wegens doodslag 8 jaar geëist. De rechtbank Midden-Nederland heeft verdachte bij vonnis van 6 februari 2015 (ECLI:NL:RBMNE:2015:644) wegens doodslag veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaar. Door verdachte werd hoger beroep ingesteld tegen dit vonnis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw doodgeslagen met fles, andere vrouw neergestoken in leeuwarden

Udo D.
Vanmiddag is op de Oude Lune in Leeuwarden een vrouw door een man doodgeslagen. Even daarvoor zou de man een andere vrouw hebben neergestoken. De verdachte heeft zich gemeld bij het politiebureau.


Twee jonge meisjes waren getuige van de moord en hebben verklaard dat de vrouw rond 17:20 uur met een fles meerdere malen op haar hoofd is geslagen. Het andere slachtoffer raakte een klein uur eerder gewond bij een steekincident op de Weaze. Deze vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Zij verkeert volgens een woordvoerster van de politie niet in kritieke toestand.

De verdachte heeft zich kort daarna bij de politie gemeld en verklaard dat hij het had gedaan. Ook zei hij dat verantwoordelijk was voor het neersteken van een andere vrouw, eveneens in Leeuwarden.
De politie zegt dat het erop lijkt dat de vrouw die werd doodgeslagen niet in relatie staat tot de neergestoken vrouw.

Over de identiteit van de slachtoffers en verdachte kan de politie nog niks zeggen. Evenmin is al iets bekend over de achtergrond van het geweld. De steekpartij waarbij een vrouw werd neergestoken zou in een bordeel hebben plaatsgevonden
Nadat de vrouw op de Oude Lune met de fles was doodgeslagen, ging de verdachte naar het politiebureau enkele honderden meters verderop en legde hij zijn verklaring af. Hij zit vast en wordt verhoord.

Update. De dader Udo D.(38) is een ex tbs-er die al eerder voor geweldsdelicten is veroordeeld. Hij heeft de betreffende dag ook nog twee andere vrouwen aangevallen, waarbij hij van één de auto probeerde te roven.
Een overzicht van zijn strafdossier:
 • Mei 2005: Udo D. rijdt met zijn auto in op zijn voormalige schoonvader en bedreigt die ook. Hij wordt later dat jaar door de rechtbank wegens poging tot zware mishandeling veroordeeld tot zes maanden cel en tbs met dwangverpleging. De Hoge Raad zet dat later om in bedreiging.
 • 2005-2012: Udo D. wordt behandeld. Volgens psychiaters in het Pieter Baan Centrum is hij gewetenloos en agressief, maar wél toerekeningsvatbaar. Hij gebruikt geweld om een doel te bereiken, niet vanwege een psychiatrische stoornis.
 • November 2012: Einde van de tbs. Dat komt mede door een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat bepaalt dat tbs voor een niet-geweldsdelict maximaal vier jaar is. Udo D. belandt op straat en houdt zich bijna twee jaar redelijk rustig.
 • Januari 2015: Udo D. wordt opnieuw opgepakt omdat hij zich niet houdt aan een contactverbod met zijn ex. De aanklacht tegen hem wordt later nog uitgebreid met mishandeling en vernieling. Hij wordt veroordeeld tot zes maanden cel.
 • Juli 2015-augustus 2015: Udo heeft zijn straf erop zitten. Zijn doen en laten wordt een aantal keer besproken in de driehoek (het reguliere overleg tussen burgemeester, politie en justitie). Daarin wordt afgesproken dat het Openbaar Ministerie de rechter vraagt om hem gedwongen op te laten nemen. Dat gebeurt, maar de man vecht die beslissing met succes aan.
 • Augustus 2015-oktober 2015: Udo D. lijdt een zwervend bestaan in Leeuwarden. Hij wordt dagelijks in de gaten gehouden door hulpinstanties en de politie.
 • Maandag 19 oktober: Rond 16.30 uur komt bij de politie een melding binnen van een steekpartij, waarbij een Bulgaarse prostituee gewond raakt. Kort daarna wordt een vrouw aangevallen in een parkeergarage, even later wordt een vrouw belaagd op een parkeerplaats bij een supermarkt. Om 17.20 uur komt de vierde melding: een vrouw is met een fles hard op haar hoofd geslagen en overlijdt ter plekke. Enkele uren later meldt Udo D. zichzelf op het politiebureau.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 16 oktober 2015

Zwaargewonde man in Den Haag overleden

In de Hagenstraat in de wijk Ypenburg in Den Haag is vanochtend een zwaargewonde man (55) gevonden . Buurtbewoners hadden de politie gewaarschuwd.

De man lag voor een woning en is daar aan zijn verwondingen overleden. Over wat er precies is gebeurd en wat de doodsoorzaak is, doet de politie nog geen mededelingen.
Een man (57) uit Den Haag is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood de man.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Raamsdonksveer

In Raamsdonksveer (NB) is vanochtend het lichaam gevonden van een man (41) die door geweld om het leven is gebracht.

De politie heeft elders in Raamsdonksveer omstreeks 13.00 uur een man (56) uit die plaats aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht. Het gaat om de bewoner van de woning. De vermoordde man zou een ongewenste gast zijn geweest

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 15 oktober 2015

Oud-advocaat doodgeschoten in Amsterdam

De Turkse oud-advocaat  Haydar Zengin (37) is vanmiddag doodgeschoten in Amsterdam.


Zengin werd met meerdere schoten om het leven gebracht toen hij aan het werk was in een kantoor aan de Derkinderenstraat in Amsterdam Nieuw-West. Een kennis trof hem rond 15.10 uur zwaargewond op de grond aan, hij stierf korte tijd later. Het staat volgens de politie vast dat het slachtoffer om 14.00 uur nog niks mankeerde, waardoor de schutter het uur daarna moet zijn langsgeweest. Niemand in de buurt heeft echter een schot gehoord.

Zengin, gescheiden en vader van twee kinderen, is een voormalig advocaat die kortgeleden ook werkzaam was als tolk en administratief medewerker. In het kantoor deed hij de administratie voor een bouwbedrijf. De moord stelt de politie voor een groot raadsel. Het levensverhaal van Zengin kwam in 2012 zelfs voor in een documentaire, waarin wordt verteld hoe hij als negenjarige jongen uit Turkije naar Nederland komt en zich geheel op eigen kracht opwerkt tot advocaat.
Er is geen enkele indicatie dat de in Turkije geboren Haydar Zengin betrokken was bij criminele activiteiten. Ook komt hij niet voor in de politiesystemen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dubbele moord in Drimmelen

Vanmorgen zijn in de polder Hooge Zwaluwe aan de Hamseweg in Drimmelen (NB) de lichamen van twee mannen aangetroffen. De twee zijn door een misdrijf om het leven gebracht. De lichamen vertoonden sporen van mishandeling. Volgens de politie zijn ze gevonden bij een klein vrijstaand huisje. Eén van de slachtoffers is Brian Dalfour (47), de leider van de Amsterdamse tak van de motorclub No Surrender. De tweede dode is de in Macedonië geboren Muljaim Nadzak.

Het huisje is een vakantiewoning en beschikt over een tuin, die ook tot plaats delict is verklaard. De woning ligt buiten de bebouwde kom. Er is niemand aangehouden.

De politie heeft “sterke aanwijzingen” dat een gister teruggevonden, bruine Jeep Renegade mogelijk een rol heeft gespeeld bij de dubbele moord

Gister werd de Jeep geparkeerd achtergelaten in de Romboutstraat in Made. Een groot opsporingsteam, onder leiding van een officier van justitie, is ondertussen een groot onderzoek gestart naar de moord op de twee mannen. Wie de mannen zijn is nog onbekend, hun lichamen zijn vrijdagochtend geborgen en overgebracht naar een mortuarium. Daar zal de komende dagen naast het identificatieproces ook sectie worden uitgevoerd op de lichamen.
De politie houdt er rekening mee dat de moorden verband houden met de moord op maffia baas Silvio Aquino  die in aug in België werd geliquideerd

Update 17-10-15
Twee mannen zijn opgepakt, zo maakte de politie vandaag bekend. De verdachten zijn een  Belg (39) die woensdag 14 okt was achtergelaten bij een ziekenhuis in Oosterhout en een man (46) die gewond op straat in Breda lag. Na de arrestaties zijn zaterdag op diverse plekken in het land huizen doorzocht.

De Belg werd woensdagmiddag met een schotwond gedumpt voor het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout. Nadat ze het zwaargewonde slachtoffer op de stoep hadden gekwakt, gingen ze er weer vandoor.

De verdachten kwamen aanrijden in een zwarte Mercedes met Belgisch kenteken. Hulpverleners hebben de neergeschoten man met spoed naar een ander ziekenhuis gebracht voor behandeling.

De verdachte uit Breda is later die woensdag gevonden. Hij was gewond geraakt bij een schietpartij in een huis aan de Merodelaan. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 14 oktober 2015

'Zes van Breda' opnieuw veroordeeld

De zogenoemde Zes van Breda zijn vandaag door het gerechtshof in Den Haag opnieuw veroordeeld voor de roofmoord op 'oma Mok' (56) in Breda in 1993. Het betekent geen eerherstel voor de drie mannen en drie vrouwen, die zeggen onschuldig te zijn en forse gevangenisstraffen hebben uitgezeten. De rechters sluiten zich aan bij de eerder opgelegde straffen.

De drie mannen, Abdeslam T., Anil B. en Achmed L. (in hoger beroep tien jaar cel) en drie vrouwen (tot twee jaar cel wegens medeplichtigheid) werden in de jaren negentig al veroordeeld. De vrouwen legden bekennende verklaringen af, die cruciaal waren, maar waar ze later op terugkwamen. "Een lulverhaal", zoals een van hen zei. Ze zouden onder druk hebben bekend. De mannen hebben altijd gezegd onschuldig te zijn.

Het gerechtshof vindt de toen door de vrouwen afgelegde verklaringen echter voldoende betrouwbaar. Ze hebben niet goed duidelijk kunnen maken waarom ze vals zouden hebben verklaard , aldus de rechters woensdag. Ook vroegen de rechters zich af waarom ze er niet eerder over waren begonnen.

De uitspraak is een grote teleurstelling voor de zes. Meer dan twintig jaar na de moord hadden ze gehoopt op eerherstel. Na afloop liepen ze ontdaan de zaal uit, een van de vrouwen huilend.

De roofmoord op Tim Mui Cheung, beter bekend als 'oma Mok', werd gepleegd in juli 1993. De vrouw werd gedood in de keuken van Chinees restaurant Peacock in Breda, waar haar zoon de eigenaar van was. De gokkast bleek leeggehaald.

In 2012 gaf de Hoge Raad het gerechtshof in Den Haag opdracht de zaak opnieuw te behandelen. Gebleken was dat ontlastend bewijs niet in het dossier was opgenomen. Twee getuigen die ten tijde van de moord in een bushokje tegenover het restaurant hadden gezeten, hadden niets verdachts gezien. Maar volgens de rechters zijn de verklaringen niet sterk genoeg om nu anders over de zaak te denken.

Het Openbaar Ministerie had geëist dat de mannen en vrouwen opnieuw zouden worden veroordeeld, tot dezelfde straffen. "Wat het OM betreft is met deze uitkomst recht gedaan in deze zaak. Het laat ook zien dat een vrijspraak niet de enige uitkomst is als er sprake is van een novum (nieuw feit) en een daarmee volgende herzieningsprocedure".

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 10 jaar cel voor doodsteken vriendin

Jesus L. (62) uit Arnhem die zijn vriendin (72) en tevens buurvrouw 26 oktober 2014 doodstak in zijn huis in de Kortlandplaats, is vanmorgen veroordeeld tot tien jaar cel. De man belde vanuit zijn woning 112, waarna de vrouw in zijn huis dood werd aangetroffen met een 12 centimeter diepe steekwond in haar hals.

De man legde wisselende verklaringen af die niet klopten met sporen die zijn gevonden. Zijn verklaring dat iemand anders het moet hebben gedaan terwijl hij sliep, verwijst de rechtbank naar het rijk der fabelen. Het huis was afgesloten en er zijn geen sporen van inbraak door een vreemde aangetroffen.

De man heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis en een alcoholprobleem. Hij was ook onder invloed. De straf is zoals de officier van justitie ook had geëist. Moord is niet bewezen omdat nergens uit blijkt dat de man van plan was haar te vermoorden. De buurvrouw -een vluchtelinge- zou de volgende dag haar verblijfsvergunning ophalen, memoreerde de rechtbank. "Een moment waar zij en haar familie lang naar hadden uitgekeken."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 12 oktober 2015

Uitspraak: 19 en 15 jaar voor eerwraakmoord

Hamza D. (52) en Hassan D. (26) zijn tot respectievelijk negentien en vijftien jaar cel veroordeeld voor de eerwraakmoord op  Muzekka Bozkurt (24) langs de N61 bij IJzendijke in Zeeland. De dochter van Hamza D. had een relatie met het slachtoffer. Haar familie was daar tegen omdat Zij koerden waren en het slachtoffer een Turk. Muzekka werkte voor Hamza

Volgens de rechtbank in Middelburg heeft Hassan D. het slachtoffer in 2013 doodgeschoten.  Hamza D. nam het pistool van de schutter over en meldde zich later als degene die de moord had gepleegd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 7 oktober 2015

Uitspraak hoger beroep: vrijspraak voor doodsteken medebewoonster

Een vrouw is vandaag in hoger beroep vrijgesproken van het doodsteken van Yvonne Beer (64), een medebewoonster in haar flat in Zoetermeer aan het Hoevenbos. De rechtbank veroordeelde haar eerder nog wel tot tien jaar cel voor dit misdrijf, dat op 15 november 2010 werd gepleegd.

"Hoewel er krachtige aanwijzingen zijn dat de verdachte de dader is van dit delict", heeft het gerechtshof in Den Haag "niet buiten redelijke twijfel kunnen vaststellen" dat zij deze misdaad daadwerkelijk heeft begaan. Daarom is ze vrijgesproken.

De dochter van het slachtoffer vond haar moeder op 17 november in haar woning.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 6 oktober 2015

Uitspraak: Dean Saunders 8 maanden cel

Zanger Dean Saunders is vandaag veroordeeld tot acht maanden cel. De rechtbank in Alkmaar acht bewezen dat Saunders vorig jaar de auto van zijn voormalige schoonouders in brand had gestoken en dat hij enkele maanden later in Hoorn zijn ex-vriendin in elkaar sloeg.

Ook moet de man een boete van 200 euro betalen voor het bezit van een dolkmes.

Het OM had in eerste instantie drie jaar cel geëist, maar de straf valt nu dus lager uit. De rechtbank acht het namelijk niet bewezen dat bij de brandstichting mensenlevens in gevaar zijn gebracht,

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 5 oktober 2015

Doodschieten vriendin 'uit zelfverdediging'

Ferry de G. (34) uit Zaandam, die afgelopen juni Raja Draaisma (35)  doodschoot in Hoofddorp, zegt dat hij handelde uit zelfverdediging. Volgens De G. richtte zij het wapen eerst op hem en probeerde ze tot tweemaal toe de trekker over te halen.

Tijdens de worsteling die volgde, zou zij zijn geraakt. Dat verklaarde de G. vandaag tijdens een niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Haarlem.

Justitie beschuldigt De G. van moord op die fatale dag. Afgelopen zomer ontstond hevige commotie toen bleek dat zijn wapenvergunning eind 2014 was verlengd zonder dat hij lid was van een schietvereniging.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 26 september 2015

Dode vrouw in natuurgebied bij Enschede

Sandra-Enschede-300x175 In recreatiegebied Het Rutbeek in Enschede is het stoffelijk overschot gevonden van Sandra van Duijl (18) uit die plaats. Ze is door geweld om het leven gekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 25 september 2015

Man doodgeschoten in Heerlen

In Heerlen is vanavond laat een man in een auto doodgeschoten. De man werd vermoedelijk meerdere keren vanuit een andere auto onder vuur genomen. Volgens de politie lijkt het op een gerichte actie.

  De schietpartij was om 22.45 uur op de Heerenweg in een woonwijk. Een auto in de buurt reed snel weg. In die auto zaten vermoedelijk een of meerdere schutters die de wagen van het slachtoffer hebben beschoten.

  De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Moordenaar blijkt jeugd-tbs-er

  De man (20) die deze week werd opgepakt voor een dodelijke roofoverval vorige week in Tilburg, is een jeugd-tbs’er die nog gedetineerd zit. Op de avond na de schietpartij keerde hij terug op zijn cel.

   Dit werd gezegd door een gezaghebbende bron binnen het gevangeniswezen. Het ministerie van Justitie bevestigt dat de man vastzat.

   De verdachte zat in de justitiële jeugdinrichting De Hartelborgt in Spijkenisse. Hem was een PIJ-maatregel, tbs voor minderjarigen, opgelegd voor een serie zeer zware geweldsmisdrijven. Het ging onder andere om vuurwapenincidenten en overvallen. Hij gold als zeer gevaarlijk.

   De moordverdachte zat in de laatste fase van zijn straf. Kennelijk meenden zijn begeleiders dat de man klaar was voor een terugkeer in de maatschappij.

   De man verliet dinsdag 15 september ’s ochtends vroeg de kliniek om naar zijn werk te gaan. Hier ging hij tegen de regels om twaalf uur weg. Aan het eind van de middag werd bij een drugsdeal in Tilburg in een woning Mick Pitai (48) doodgeschoten. De gedetineerde man uit Spijkenisse kwam ’s avonds laat terug in de jeugdinrichting. Eergisteren werd hij in zijn cel gearresteerd voor de moord.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   woensdag 23 september 2015

   Nederlandse pedofiel opgepakt in Filipijnen

   De Nederlander Jouke (Joep) Mulder (67), een eerder in Nederland veroordeelde zedendelinquent, is 11 september jl opgepakt in zijn woning nabij Cagayan d'Oro - Mindanao in de Filipijnen. De man werd door de Filipijnse politie naakt aangetroffen in zijn woning. Daarnaast waren vlak voor de inval meerdere kinderen in de woning waargenomen. Twee kinderen, meisjes van 10 en 14 jaar, hebben inmiddels verklaard slachtoffer te zijn van ontucht door de man.

   Het 14-jarige slachtoffer verklaarde al 5 jaar door M. misbruikt te worden. Ook de vrouwelijke partner van de man is aangehouden. Bij de inval zijn meerdere computers en hardware in beslag genomen. De man zit vast in de Filipijnen voor verder onderzoek. Daar wordt hem mensenhandel, misbruik van minderjarigen, vervalsen van officiële documenten en overtreding van de immigratiewetgeving ten laste gelegd.

   Jouke M. is in 2005 en na hoger beroep in 2006 veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen bij lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen.

   Filipijns onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat de manier van werken overeenkomsten vertoont met  zijn handelswijze in Nederland. Onder het mom van therapeutische behandeling zou de man ook in de Filipijnen ontucht hebben gepleegd. De kinderen die in zijn woning zijn aangetroffen, zijn inmiddels in veilige handen en opgevangen. Twee slachtoffers hebben schade opgelopen aan hun geslachtsdelen. Zij worden hiervoor behandeld in het ziekenhuis.

   In de Filipijnen is sowieso het in het nabijheid zijn van minderjarigen die 10 jaar jonger zijn en waarmee geen familiaire of onderzins wettige relatie bestaat, verboden

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   dinsdag 22 september 2015

   Uitspraak: 12 jaar en TBS in hoger beroep voor moord op Miranda Fukkink

   Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de man die op 25 mei 2013 in Zutphen zijn ex-vriendin Miranda Fukkink (22)  door verwurging om het leven heeft gebracht veroordeeld tot 12 jaar en TBS De toen 25-jarige verdachte kon het niet verkroppen dat zijn vriendin eind 2012 voor de tweede keer een einde aan hun relatie maakte.

   De zaak is in eerste aanleg berecht door de rechtbank in Zutphen. Deze legde hem, overeenkomstig de eis van de officier van justitie, bij vonnis van 18 maart 2014 wegens moord een gevangenisstraf op voor de duur van 12 jaar plus TBS.

   De verdachte kwam in hoger beroep, ondanks zijn eerdere uitspraak dat hij het vonnis van de rechtbank zou accepteren. De verdediging voerde aan dat sprake was van doodslag en niet van moord. Bovendien zou de door de rechtbank gebruikte rapportage over de persoon van verdachte gebrekkig zijn omdat hij ten tijde daarvan in een zeer slechte geestelijke toestand verkeerde.

   Het hof heeft in een tussenbeslissing bevolen dat verdachte ter observatie werd opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). De deskundigen van het PBC kwamen op hoofdlijnen tot de zelfde conclusie als de eerdere rapporteurs: verdachte moet als verminderd toerekeningsvatbaar worden aangemerkt en ter voorkoming van herhaling is terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege noodzakelijk.

   De advocaat-generaal heeft op de zitting in hoger beroep wegens moord oplegging van een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaar geëist, gecombineerd met TBS met verpleging. De raadsman heeft aangevoerd dat voorbedachten rade niet kan worden bewezen, zodat sprake is van doodslag. Daarom heeft de raadsman een lagere gevangenisstraf bepleit. Tegen de oplegging van TBS verzette de verdediging zich niet.

   Het gerechtshof is van oordeel dat wel degelijk sprake is van moord. Het hof gaat uit van verminderde toerekeningsvatbaarheid bij verdachte. Tegenover deze strafverlagende omstandigheid staat de bijzondere ernst van het feit: het op gewelddadige wijze een bijna 22-jarige vrouw van het leven beroven. Het aan haar nabestaanden toegebrachte leed neemt het hof uitdrukkelijk mee in zijn beslissing.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   zondag 20 september 2015

   Gevangene doodgestoken in Zoetermeer

   Een gedetineerde(82) uit Reeuwijk is vandaag in de gevangenis in Zoetermeer overleden na te zijn neergestoken een medegevangene (25). Die gedetineerde uit Den Haag is door een arrestatieteam aangehouden. Het slachtoffer is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

    De verdachte sloot zich na het incident op in een ruimte. Hij werd daar door het arrestatieteam weggehaald en meegenomen naar een politiebureau.

    Na de steekpartij kwamen veel agenten naar de gevangenis. Het gebouw werd omsingeld. De politie is na enige tijd weer vertrokken bij de gevangenis.

    De recherche onderzoekt de exacte toedracht. Er wordt onder meer onderzocht hoe de verdachte aan een steekwapen heeft kunnen komen en waarom de twee in een ruimte verbleven.

    De verdachte verbleef in de gevangenis wegens stalking van presentatrice en musicalster Chantal Janzen. Ook is hij veroordeeld voor twee geweldsdelicten. Van de rechtbank kreeg hij een straf van zeven jaar cel en tbs opgelegd.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Nederlandse zeilster vermoord in Columbia

    De Nederlandse Durdana Bruijn (54) is gisteravond in Colombia vermoord door piraten. Volgens de lokale politie probeerden zes mannen haar zeilboot te beroven bij de Rosario-eilanden, een Caribische archipel voor de kust van de toeristenstad Cartagena. De echtgenoot van Bruijn, die tijdens de overval in de badkamer zat, bleef ongedeerd.

     De vrouw kreeg volgens de grootste Colombiaanse krant El Tiempo een fatale klap tegen haar hoofd. De verdachten sloegen daarna op de vlucht met omgerekend 60 euro van het echtpaar en lieten alle andere waardevolle objecten achter op het tien meter lange luxejacht. De man belde daarop de Colombiaanse politie, die een klopjacht heeft geopend op de daders.

     Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

     zaterdag 19 september 2015

     Dode bij schietpartij op A12

     Bij een schietpartij bij de A12 bij De Meern is zaterdagavond een dode gevallen, meldt de politie. De schietpartij vond plaats op een carpoolplaats.

     Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

     vrijdag 18 september 2015

     Familidrama Rotterdam door pesten

     Afgelopen nacht heeft een man –Ton- (55) zich van het leven beroofd door op station Lombardije in Rotterdam voor de trein te springen. Toen de politie zijn vrouw Irma (58) wilde informeren trof de politie haar dood aan in hun appartement in de Platostraat. Zij was om het leven gebracht.

     Volgens zijn buren werd Ton gedreven door wanhoop. Al maandenlang zou het stel stelselmatig in hun woning worden geterroriseerd door hun  onderburen.

      “Ton werd daar helemaal gek van. ’s Nachts was er veel lawaai en keiharde muziek. De politie was al meermalen gekomen en de bewoner werd ook regelmatig opgenomen. Ton kon er niet meer tegen. Hij was obsessief door de burenoverlast geworden. Hij vroeg aan andere buren en mij dat als er problemen met zijn psychisch gestoorde onderburen waren meteen aangifte te doen bij de politie. Dat zou helpen bij het opbouwen van een dossier”, zegt een buurvrouw. Ook andere buren zeggen veel overlast te hebben ervaren van de onderburen van het overleden stel. „Het gaat al maandenlang zo”, zegt een buurman.

      De politie zegt nog niet vast te hebben gesteld wat voor motieven achter de moord en zelfmoord zitten. “Het onderzoek loopt nog en een buurtonderzoek moet nog gestart worden. Wij hopen dan meer duidelijkheid te krijgen”, aldus een woordvoerster van de Rotterdamse politie.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      dinsdag 15 september 2015

      Man vermoord in Tilburg

      In een woning in Tilburg is Mick Pitai (48) doodgeschoten. Het motief is waarschijnlijk een ripdeal.

      Update 25 sept 2015: Eeen jeugd-tbs-er uit Spijkenisse blijkt de dader. Hij pleegde de moord  tijdens proefverlof

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      donderdag 10 september 2015

      Man doodgeschoten in Huizen

      In Huizen is gisteravond aan het Rendier in Huizen Ronald Bakker (59) doodgeschoten. De vader van vier kinderen werd voor de ogen van zijn dochter met drie kogels in koelen bloede vermoord terwijl hij zijn auto op de oprit voor zijn gezinswoning parkeerde.

      Bakker was geen bekende van de politie, dus een afrekening in het criminele circuit ligt niet voor de hand. „Het zou ook om een uit de hand gelopen ruzie kunnen gaan", was het enige dat de politie er woensdagavond van kon maken.

      De dader zou op een motor naast Bakker zijn gestopt en hem drie keer in het hoofd hebben geschoten. Hij was op slag dood.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      zaterdag 5 september 2015

      Dode man in Zoetermeer

      De Zoetermeerse politie heeft vanavond aan het Noord Aa het lichaam van een dode man gevonden.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      Tip over coldcase Els Slurink lijkt hoopvol

      De tip die de politie Noord-Nederland van de Telegraaf kreeg over de onopgeloste moord op Els Slurink op 21 maart 1997 in Groningen, lijkt zeer de moeite waard te zijn. Uit analyse van het coldcaseteam blijkt dat in 1997 inderdaad een mogelijk interessant persoon buiten schot is gebleven.

       De informatie kwam van een tipgever die zich bij de krant meldde. Volgens deze tipgever woonde er destijds tijdelijk een man naast Slurink aan het Van Brakelplein die in het dader profiel zou passen. De politie hield er toen en ook nu sterk rekening mee dat de moordenaar van de vrouw die thuis werd omgebracht, in de straat van Slurink woonde. Volgens de tipgever droeg de man legerkistjes. Dergelijke voetafdrukken werden in de tuin van Slurink ontdekt. De man zou ook opmerkelijke uitlatingen over de vrouw hebben gedaan. Bijzonder is ook dat hij ict-specialist is. Medewerkers van het NFI stelden in 2004 vast dat op geraffineerde wijze bestanden van de computer van Slurink waren gewist.

       In de afgelopen weken onderzocht het coldcaseteam, de tip. Volgens Anjo van der Helm van het coldcaseteam klopt het inderdaad dat deze man tijdelijk naast Els woonde en dat hij destijds niet in beeld is geweest. De politie gaat nu verder met het onderzoek naar de tip over de man die nog steeds in het Noorden woont. Op korte termijn verwacht de politie geen ontwikkelingen.

       Els, een medewerkster van het toenmalige Academisch Ziekenhuis in Groningen, werd omgebracht door een steek in het hart met vermoedelijk een schaar.  De politie heeft er altijd rekening mee gehouden dat de moordenaar uit haar directe omgeving kwam en dat ze hem ook binnenliet. Er was niets uit de woning verdwenen en ook leek er geen sprake van een zedenmisdrijf. Een paar weken voor de moord was de fiets van Slurink uit haar tuin meegenomen. Vermoedelijk kwam de moordenaar van de vrouw binnen via de achterdeur.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       Doodgeschoten man wilde bemiddelen bij burenruzie

       De man (51) die gisteren in Roosendaal werd doodgeschoten, probeerde vermoedelijk te bemiddelen bij een burenruzie.

       De schutter (58) had al vaker ruzie gehad met zijn naaste buren. Buurtbemiddeling, de woningcorporatie of wijkagenten konden de situatie niet verbeteren.

       De dader was dan ook bekend bij politie, justitie en hulpverleningsinstanties. Volgens buurtbewoners is de man getraumatiseerd geraakt door de oorlog in Kosovo, waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

       "Hij zocht vaak ruzie en was erg verknipt door de oorlog die hij mee heeft gemaakt", aldus een buurtbewoner. "Het is ongelofelijk dat dit kan gebeuren. Het slachtoffer kende ik ook. Een hele lieve normale man met twee dochters. Verschrikkelijk gewoon."

       De dader had geen wapenvergunning, maar had het wapen dat hij gebruikte illegaal in huis. Zijn gezin is momenteel ergens anders ondergebracht.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       donderdag 3 september 2015

       Dode bij schietpartij in Roosendaal

       Vanmiddag rond 5 uur is op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal een nog onbekende persoon omgekomen bij een schietpartij. De vermoedelijke schutter is aangehouden.

       Agenten troffen het slachtoffer zwaargewond aan waarna de persoon ter plaatse is overleden. Over de aanleiding voor de schietpartij en de identiteit van zowel slachtoffer als verdachte kon een woordvoerster aan het begin van de avond nog niets zeggen.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       woensdag 2 september 2015

       Man aangehouden voor Maastrichtse koffermoord

       De politie van Aken heeft een verdachte aangehouden voor de Maastrichtse koffermoord. Het gaat om de Duitse echtgenoot (53)  van het slachtoffer.

       De Akense politie zocht vanaf zondag met een speciaal onderzoeksteam naar de dader. De verdachte man kon afgelopen nacht worden aangehouden in het zuiden van Duitsland.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       dinsdag 1 september 2015

       Familiedrama in Veghel

       In een woning aan de Fazantendonk in Veghel zijn vandaag drie lichamen aangetroffen. Volgens de politie gaat het om een familiedrama. In de buurt van het huis is een verdachte aangehouden, die is meegenomen naar het bureau.

       De verdachte is de zoon (17) van een van de slachtoffers. Het gaat om de moeder Neriman (50), de oma Hatun Soysal (67) en de zus Adilenur (10) van de verdachte.

       De politie ontdekte de lichamen na een melding van een bezorgd familielid, dat voor de deur stond van de woning en de situatie niet vertrouwde.

       De verdachte zou een eenzame jongen met communicatieproblemen zijn. Het verlies van zijn vader en opa was hem te veel.

       De jongen gaat naar de Taalbrug in Eindhoven, een school waar kinderen zitten die moeite hebben met communicatie.

       Vader Seyfeddin overleed in 2012 aan koolmonoxidevergiftiging in Turkije. Hij was een beroemde schilder in dat land en zijn zoon keek enorm naar hem op. Met professionele rouwverwerking moest de familie er weer bovenop komen.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       Doodsoorzaak Els Borst bekend gemaakt

       Vandaag is de doodsoorzaak van oud minister Els Borst bekend geworden: Zij is met 41 messteken in o.a. handen en gezicht omgebracht. Dat is opmerkelijk daar de eerste bekendmaking van de politie was dat het  mogelijk een ongeluk was.Zelfs na aanhouding van de verdachte gaf justitie  geen openheid. Het werd bekend omdat het in de dagvaarding van verdachte Bart van U. stond.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       zaterdag 29 augustus 2015

       Lijk in koffer in de Maas in Maastricht

       De politie heeft in Maastricht een lijk van een vrouw gevonden in een koffer. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een koffer die dinsdagavond 25 aug vanaf de Servaasbrug in de Maas is gegooid. Na een melding door getuigen zocht de brandweer de afgelopen dagen in de Maas. Gisteravond wisten politie en brandweer de koffer te traceren ter hoogte van de Borgharenweg en uit de rivier te halen. Bij opening ontdekte de politie naar eigen zeggen het stoffelijk overschot.

       Dinsdagavond rond 23.00 uur zagen twee mensen hoe een man met een grote koffer over de Servaasbrug liep en die vervolgens de Maas in gooide. De twee meldden dit bij de politie, en woensdag begonnen duikers de Maas af te zoeken.

       Een woordvoerder van de politie houdt overigens een slag om de arm waar het gaat om de koffer. Het gaat om een soortgelijke koffer die dinsdag de Maas in werd gegooid, maar of het dezelfde koffer is, is nog niet voor de volle honderd procent zeker, aldus de woordvoerder. Onderzoek moet dat uitwijzen.

       De politie onderzoekt daarnaast ook identiteit en doodsoorzaak van de vrouw in de koffer. In de loop van de komende week hoopt de recherche hier meer over aan de weet te komen. Vragen over de geschatte leeftijd van de dode en het signalement van de verdachte kon of wilde de woordvoerder niet beantwoorden. (update leeftijd 45-60).

       De politie is intussen op zoek naar getuigen die dinsdagavond ook iets gezien hebben op of rond de Servaasbrug.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       Man in Friesland overleden na mishandeling

       Een man(58) uit de gemeente Súdwest-Fryslân is afgelopen nacht overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een mishandeling.

       De man werd donderdagnacht afgetuigd in een café aan de Grote Bredeplaats in Harlingen. Hij werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht en is daar overleden.

       De politie heeft vrijdagochtend een 35-jarige man uit Harlingen aangehouden vanwege de mishandeling. Hij zit nog steeds vast. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

       Op de Visserijdagen in Harlingen wordt zaterdagavond in alle cafés en op de muziekpodia een minuut stilte gehouden voor het slachtoffer. "Dit niet alleen om medeleven te tonen naar de familie en vrienden van de omgekomen man, maar ook om aan te geven dat we dit soort geweld niet tolereren", aldus burgemeester Roel Sluiter van de Friese stad

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       dinsdag 25 augustus 2015

       Thuiszorgster verdacht van moord op client

       Een thuiszorgmedewerkster (42) wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het doden van een diabetespatiënt. Ze diende vermoedelijk een fatale injectie insuline toe, waarna ze het slachtoffer hulpeloos achterliet.

       Op 11 januari 2012 overleed de man in zijn huis in Amsterdam. Diezelfde ochtend was de thuiszorgmedewerkster rond 08.00 uur langsgekomen om hem te verzorgen.

       Zij trof hem aan met een gevaarlijk lage bloedsuikerspiegel, maar kon nog met hem communiceren. Na overleg met een stagiaire besloot de thuiszorgmedewerkster niet de hulpdiensten in te schakelen, maar welgeteld 62 eenheden insuline, wat bij zo'n lage suikerspiegel levensgevaarlijk is, in de man de spuiten. Hierna verliet zij de woning van de man.

       Drie uur later keerde de thuiszorgster terug. Zij trof de man hulpeloos liggend op de grond aan. Hij ademde bovendien erg zwaar en hij was niet aanspreekbaar. De dame dacht het op te kunnen lossen met een kussen en een dekentje en schakelde andermaal de hulpdiensten niet in. Toen de vrouw een derde keer terugkwam bij de diabetespatiënt was hij overleden.

       De Inspectie voor de Gezondheidszorg constateerde dat het eenmansbedrijfje van de thuiszorgster faliekant de mist in was gegaan. De officier van justitie is op het moment aan het onderzoeken of de huisarts op de hoogte was van de heimelijk situatie.

       Op 9 november wil de rechtbank in Amsterdam tekst en uitleg krijgen van de vrouw en haar advocaat. Zij vertoeft nu in Suriname.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       vrijdag 21 augustus 2015

       Man bekent doden van zijn ex in Drachten

       De man (43) die vorige week vrijdag is opgepakt op verdenking van het doden van zijn ex-vriendin (32) in Drachten, heeft bekend haar te hebben omgebracht.

       Het Openbaar Ministerie meldde vandaag dat hij heeft bekend dat hij haar met een mes heeft gedood.

       De vrouw werd in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 augustus dood gevonden in haar woning in Drachten. Kort daarna werd de man gearresteerd. In het huis was ook het achtjarige zoontje van het slachtoffer. De politie bracht het jongetje naar zijn vader.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       dinsdag 18 augustus 2015

       Man en vrouw opgepakt ivm dood hagenaar

       De politie heeft een man (31) en een vrouw (43) uit Den Haag opgepakt voor de dood van een man (47) uit Den Haag vorige week maandag.

       Het slachtoffer werd die bewuste avond zwaargewond gevonden in de Jacob Jordaensstraat. Hij had een zware hoofdwond. Niet lang daarna overleed hij in het ziekenhuis.

       Onderzoek heeft uitgewezen dat de man is overleden aan hartfalen, mogelijk als gevolg van de zware mishandeling.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       maandag 17 augustus 2015

       Dode man in Molenschot

       De politie heeft vanavond een dode man aangetroffen op de Broekstraat in Molenschot (gemeente Gilze en Rijen). Dit gebeurde nadat er meldingen waren binnengekomen over een of meerdere schoten.
       Over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht van het incident is verder nog niets bekend.
        
       Update 18 augustus 2015
       Het zou gaan om een lid van motorclub “no surrender”

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       zondag 16 augustus 2015

       Lichaam gevonden in Utrecht, mogelijk van verdwenen vrouw

       In Utrecht is vanavond een stoffelijk overschot gevonden, in de bosjes nabij J.M. de Muinck Keizerbrug. Dat is vlakbij de woning van Silvester L. (42), de ex man van de vermiste Sandra Garcia Geraldino (45), waar zij voor het laatst is gezien.

       Silverster L. is hoofdverdachte in de vermissingszaak. De politie zocht op deze plek eerder al met een speurhond naar sporen van Geraldino, maar zonder resultaat.

       Vandaag werd de omgeving opnieuw uitgekamd, ditmaal door Signi zoekhonden, een stichting die zich inzet voor de opsporing van vermiste mensen. Zij vonden een nieuw spoor, waarna de gewaarschuwde politie het stoffelijk overschot aantrof.

       De geboren Dominicaanse die in Spanje woont, verdween op vrijdag 31 juli. De vrouw was in Nederland om haar twee dochtertjes te bezoeken. Zij en L. vochten over de voogdij van de tweeling.

       De familie van Geraldino is ervan overtuigd dat L. iets met de mysterieuze verdwijning te maken heeft. Eerder lieten zij al weten te vrezen voor het ergste. Volgens haar dochter werd haar moeder toen ze nog samen was met L. mishandeld. Ook zou ze zelfs doodsbedreigingen hebben ontvangen.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       zaterdag 15 augustus 2015

       Man doodgeschoten in Groningen

       In Groningen is vanmiddag rond half drie een man doodgeschoten op de Sumatralaan.

       Volgens getuigen zou het slachtoffer de schutter hebben belaagd met een ijzeren staaf en kort daarna zijn beschoten.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       vrijdag 14 augustus 2015

       Dode vrouw in Drachten: ex-vriend opgepakt

       In een huis in Drachten is vannacht door gealarmeerde agenten een dode vrouw (32) gevonden.

       Ze bleek door geweld om het leven te zijn gebracht, al is nu nog onbekend op wat voor manier dit gebeurd is.

       Het zoontje van de vrouw was op het moment van het incident ook aanwezig in het huis. Hij is ondergebracht bij zijn vader.

       De ex-vriend (34) van de vrouw is na een getuigenverklaring gearresteerd in de buurt van het huis van het slachtoffer.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       woensdag 12 augustus 2015

       Geen vervolging juweliersvrouw uit Deurna na art. 12 procedure

       Marina Sanders uit Deurne die vorig jaar maart 2 overvallers tijdens een gewapende overval doodschoot, hoeft niet strafrechtelijk te worden vervolgd. Het OM kwam kort na de overval ook al tot deze beslissing. Nabestaanden waren het hier niet mee eens en dienden daarop een klacht (ex artikel 12 Sv) in bij het gerechtshof. Het hof wijst deze klacht vandaag af. Tegen deze beslissing is geen hoger beroep mogelijk.


       Het hof heeft geoordeeld dat de juweliersvrouw, gelet op de omstandigheden waaronder zij de schoten heeft gelost, zich mag beroepen op noodweer. Volgens het hof valt te verwachten dat een strafrechter tot eenzelfde oordeel zou komen. De overvallers kwamen immers gewapend met onder meer een vuurwapen de winkel in met als overduidelijk doel deze te overvallen. Zij zijn direct de confrontatie aangegaan en gebruikten daarbij buitensporig geweld. Het hof vindt dat de vrouw zichzelf tegen de overvallers mocht verdedigen. Ook al gebruikte ze hierbij een vuurwapen waartoe zij niet gerechtigd was.


       Bij de behandeling van de klacht heeft het hof betrokkenen van beide zijden gesproken. Tijdens een zitting hebben nabestaanden van de overvallers hun klacht toegelicht. Ook is de juweliersvrouw tijdens een latere zitting vragen van het hof beantwoord en haar kant van het verhaal te verteld. De advocaat-generaal heeft het standpunt van het Openbaar Ministerie uitgelegd. Alles afwegend is het hof tot zijn eindbeslissing gekomen.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       dinsdag 11 augustus 2015

       Wending in Limburgse moordzaak

       In de zaak rond de op 3 mei 2011 in Roermond doodgestoken Hessam Lajeverdi (23) is sprake van een nieuwe wending in het onderzoek nu verdachte Samir S. een nieuwe schuldige heeft aangewezen die de moord zou hebben gepleegd. Dat bleek vandaag tijdens een uitgebreide reconstructie op de plaats delict, een woonhuis aan de Bachstraat in Roermond. 

       Hessam Lajeverdi werd destijds voor het huis van zijn vriendin om het leven gebracht door steken met een keukenmes in zijn hals. S., die tijdens eerdere verhoren altijd heeft ontkend dat hij de nieuwe partner van zijn ex doodde, werd door de rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar cel voor moord, waarna het gerechtshof in Den Bosch daar tijdens het hoger beroep nog een jaartje bovenop deed.

       De Hoge Raad vond dat het hof ontoereikend had gemotiveerd dat Samir S. zijn slachtoffer na kalm beraad en rustig overleg heeft gedood en besliste dat de strafzaak over moet. S. heeft nu verklaard dat zijn ex-vriendin de dodelijke steken zou hebben toegediend. Voor de reconstructie in het woonhuis werden vanmorgen in alle vroegte het huidige meubilair verwisseld door de meubels die ten tijde van de dodelijke steekpartij in de hoekwoning stonden

       Voor de vermoorde Hessam Lajeverdi werd een stille tocht gehouden in Roermond. Wanneer deze zaak inhoudelijk behandeld zal worden, is op dit moment nog niet bekend.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       maandag 10 augustus 2015

       Bedreigde vrouw doodgeschoten in Waalwijk

       Linda van der Giesen (28) is doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk

       Van der Giesen, die een zoontje van vier heeft, werd gistermiddag in haar auto op de parkeerplaats doodgeschoten. Ze was die dag weer begonnen met haar werk, na een zomervakantie. De politie gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar heeft geschoten. De schutter is nog voortvluchtig.

       Linda van der Giesen werkte sinds 2010 bij het ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Collega's van de vrouw zijn "buitengewoon geschokt", aldus Loeks van der Veen, lid van de Raad van Bestuur van het TweeSteden ziekenhuis. "Er is ongeloof en verbijstering dat zoiets in een publieke ruimte kan gebeuren. De medewerkers worden deze ochtend opgevangen. Daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig."

       Van der Giesen had kort tevoren aangifte gedaan tegen haar ex John F.  uit Zevenbergen wegens bedreiging.

       Een andere ex van John F. –Jeske- zou zijn ondergedoken.
       De politie heeft verschillende invallen gedaan in huizen in Zevenbergen, maar John F.  lijkt tot op heden onvindbaar.
        
       Update: Het motief zou mogelijk zijn geweest dat John F. zondagavond zijn zoon uit het huwelijk met Jeske niet terugkreeg. Jeske zou dit gedaan hebben nadat zij belastende informatie van Linda zou hebben gekregen.
       De politie was op de hoogte dat John F. mogelijk een wapen zou hebben maar deed niks met deze informatie

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       vrijdag 7 augustus 2015

       Aanhouding inverband met vermissing vrouw

       De politie heeft een man (42) aangehouden in verband met de vermissing van Sandra Garcia Geraldino (45). De politie houdt rekening met een misdrijf.

       Sandra Garcia Geraldino wordt vermist sinds vrijdagavond 31 juli. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Mogelijk is ze vertrokken vanaf het Vechtplantsoen in Utrecht.

       Het signalement van Sandra: negroïde uiterlijk, ongeveer 1.60 meter en gesteild haar. Sandra was gekleed in een donkerblauwe jeans, een spijkerjasje, turquoise blouse (richting paars) met spaghettibandjes, felgekleurde sjaal, zwarte sleehakschoenen, ketting met blauwe bolletjes en en bijpassende armband en een hand/schouder tas blauw leder.

       De verdachte, uit Utrecht, is in verzekering gesteld. Wat de twee van elkaar zijn, kan een woordvoerster van de politie niet zeggen.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       dinsdag 4 augustus 2015

       Uitspraak: 8 jaar en TBS voor moord in Lelystad

       Een man (24) uit Lelystad moet acht jaar de cel in voor de moord op zijn plaatsgenoot Richard Fierloos (34) 29 juli 2014 op de Veste in Lelystad. Bovendien heeft de rechtbank Midden-Nederland hem vandaag tbs met dwangverpleging opgelegd.

       De veroordeelde lijdt aan meerdere stoornissen en het risico op herhaling is groot, blijkt na uitvoerig onderzoek in het Pieter Baancentrum.

       De man stak eind juli vorig jaar op de Veste in Lelystad Richard Fierloos dood. Fierloos wilde hem niet binnenlaten, waarop de rondzwervende dader hem met een koksmes neerstak. Het mes had hij even daardoor gestolen in een winkel.

       De man is ook veroordeeld voor poging tot doodslag op andere plaatsgenoot. Een dag eerder had hij een bekende neergestoken. Die man raakte lichtgewond.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       maandag 3 augustus 2015

       Dode vrouw in Nieuw Vennep

       In een woning in Nieuw-Vennep is na een melding  vanochtend een dode vrouw (27) gevonden in een huis aan de IJweg. Een  man (29) is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar overlijden, meldde de politie.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       vrijdag 31 juli 2015

       Uitspraak: Opnieuw cel en TBS in hoger beroep doodschudden baby

       Een man (25) is vandaag in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodschudden van zijn bijna zes maanden oude dochtertje. De baby overleed 31januari 2012 in Tilburg. Kort daarop werd de vader gearersteerd.

       Het gerechtshof in Den Bosch vindt anders dan de rechtbank eerder, dat er geen sprake is van moord (een vooropgezet plan om zijn dochtertje te vermoorden). Daarom werd hij veroordeeld voor doodslag.

       De vader leefde al drie jaar in boosheid en frustratie door drugs-, relatie-, financiële en verhuisproblemen. Dat werd hem uiteindelijk allemaal te veel, concludeert het hof. „In een woede-uitbarsting heeft hij zijn dochtertje uit haar bed gehaald en haar meerdere keren door elkaar geschud. Dat deed hij zo hard dat de baby als gevolg daarvan een dag later in het ziekenhuis overleed."

       Uit psychisch onderzoek blijkt dat de man lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Ook is er kans op herhaling. Het hof vindt het gezien de ernst van het misdrijf niet verantwoord om hem in de maatschappij te laten terugkeren zonder dat hij goed is behandeld. Daarom heeft hij ook tbs met dwangverpleging gekregen.

       Bij het bepalen van de straf hebben de rechters er ook rekening mee gehouden dat het slachtoffer een "zeer jonge, kwetsbare en weerloze baby was". Ze was volkomen afhankelijk van de zorg van haar vader en moeder", benadrukken ze. Ze is gedood door haar vader, degene die haar juist moest beschermen. Daarnaast heeft de verdachte de moeder de mogelijkheid afgenomen om haar kind op te voeden en te zien opgroeien."

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook