donderdag 30 april 2015

Lagere straf in hoger beroep voor wurgen ex-vriendin

De man (34) uit Zevenaar die op 23 juli 2013 zijn ex-vriendin Wendy Rutjes (30) wurgde waarna haar zevenjarig zoontje zijn moeder vond, heeft in hoger beroep donderdag een lagere celstraf opgelegd gekregen naast zijn tbs: zeven jaar. Ook bepaalde het hof dat hij al na de helft van die straf aan zijn tbs-behandeling zal beginnen en niet zoals gangbaar na twee derde van zijn straf.

Het jongetje vond zijn dertigjarige moeder dood in een plas bloed op 23 juli 2013. De Zevenaarder had de vrouw in elkaar geslagen en gewurgd. en werd uiteindelijk in Duitsland gearresteerd. De rechtbank oordeelde dat het een vooropgezette moord was en legde negen jaar cel en tbs op. In hoger beroep oordeelt het gerechtshof echter dat er niet genoeg bewijs is voor een plan, zodat het geen moord is maar voor doodslag.

De man was boos, bedreigde de ex, hing haar kat op en zei vooraf tegen mensen 'dat hij haar kapot zou maken' voordat hij de woning aan de Spaakstraat insloop en haar doodde.
De man was de bewuste nacht bij een vriend blijven slapen en gebruikte diens busje en een ladder daarop, om via het open slaapkamerraam bij zijn ex naar binnen te klimmen. Maar dat bewijst nog geen moordplan, vindt het hof.

De man is door stoornissen verminderd toerekeningsvatbaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Kolonel Karremans niet vervolgd.

Het Hof in Arnhem heeft gisteren besloten de vroegere Dutchbat-commandant Kolonel b.d. Thom Karremans (66) niet te vervolgen in de Srebrenica zaak. Het OM had reeds eerder  besloten Karremans niet te vervolgen, maar een aantal  nabestaanden had een artikel 12 procedure aangespannen om vervolging af te dwingen.

Direct na de uitspraak van het gerechtshof in Arnhem reageerdeThom Karremans vanochtend telefonisch vanuit Spanje, waar hij reeds geruime tijd woont.. Hij noemt de beslissing om niet te vervolgen van "eminent belang". 

"Voor alle Dutchbatters en hun familieleden omdat er nu eindelijk een eind komt aan een hele lange periode van onzekerheid, van miskenning en bovenal van onbegrip", zegt Karremans. 

Ondanks dat hij niet wordt vervolgd, is er geen vreugde bij hem. "Dan moet ik u enigszins teleurstellen, want ik had eigenlijk stiekem een beetje gehoopt op strafvervolging. Omdat ik niet wil dat de politiek en militair verantwoordelijke personen uit die tijd, de minister-president en de minister van Defensie bijvoorbeeld, alsnog de dans ontspringen na twintig jaar. Ik heb altijd gezegd: 'alle lijken uit de kast'." 

Volgens Karremans hadt een paar jaar meer door een strafvervolging hem ook niet meer uitgemaakt.  In een eventuele rechtszaak had hijwillen aantonen dat de verantwoordelijkheid van toen ergens anders ligt dan op zijn schouders.

"Bovendien wil ik daarmee aantonen, en dat mag ook weleens gezegd worden, dat twintig jaar geleden de hele wereld, en ik noem expliciet de hele wereld, van de Verenigde Naties tot en met Nederland, niets heeft gedaan, maar dan ook werkelijk niets heeft gedaan om de bevolking te hulp te schieten en Dutchbat III te hulp te schieten. Met alle vreselijke gevolgen van dien die we allemaal kennen."  

Naar eigen zeggen is over hemzelf genoeg gezegd de afgelopen twintig jaar "Dat weet men in Nederland wel. Het gaat erom dat mensen die toentertijd politiek en militair verantwoordelijk zijn ook eens keer voor de rechtbank mogen verschijnen en zeggen wat er daadwerkelijk in die periode gebeurd en niet gebeurd is."


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 29 april 2015

Nederlander schuldig aan moord op Belgische vrouw

Een Nederlandse man(61) is door de rechtbank in Tongeren (België) schuldig bevonden aan moord op zijn vrouw Ida Hesemans. In maart 2012 doodde Pieter van W. zijn vrouw in hun woning in Peer.

  Dat zou zijn gebeurd na jaren van treiteren en kleineren door Hesemans, zo bleek tijdens eerdere zittingen. Op een ochtend werd het Van W. te veel, toen Hesemans zei: “ik heb nooit van je gehouden, steek dat maar in jouw koppie”. Van W. zei in de rechtbank dat hij het “onverklaarbaar vindt“ dat hij Hesemans aanviel. Hij wurgde haar met zijn handen en zijn broekriem.

  De jury vindt dat Van W. tijd had om op te houden voor Hesemens overleed aan de verwurging en daarom het voornemen had om haar te doden. De juryleden houden wel rekening met uitlokking, zo bleek woensdag. Daarom kan hij maximaal vijf jaar cel krijgen. Vrijdag hoort de Nederlander wat zijn straf wordt.

  De jury sprak zich reeds woensdagavond uit: Zij vindt dat er sprake is van moord met uitlokking en veroordeelde de man tot 5 jaar, de maximale straf

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  maandag 27 april 2015

  Vrouw in Belgie opgepakt wegens doden Nederlandse vriend

  Een Belgische vrouw (41) uit Gits is opgepakt op verdenking van moord. De vrouw heeft in Mei 2014 haar Nederlandse vriend vermoord, waarna ze hem een jaar lang in de diepvries bewaarde.

  Het stel had al enkele jaren een relatie en woonde samen in het huis van de vrouw. De vrouw zou stelselmatig mishandeld worden door de man, tot doodsbedreigingen aan toe. De Nederlander, J.V., zou alcoholist zijn.

  De vrouw zou meerdere malen aangifte hebben gedaan van de bedreigingen en wilde vluchten voor hem, maar omdat de twee in haar huis woonden, kon dat niet. In mei 2014 gaf ze haar vriend slaappillen en wurgde ze hem. Het was echter niet de bedoeling hem te doden, aldus haar advocaat Tom Noyez : “Mijn cliënte had initieel zeker niet de bedoeling om hem te doden. Ze wilde hem gewoon weg uit haar huis, om zichzelf en haar minderjarige dochter te beschermen.''

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  zondag 26 april 2015

  Dode vrouw in Tilburg

  In een flatwoning in de Bartokstraat in Tilburg is een dode vrouw gevonden. Vermoedelijk is er sprake van een misdrijf, aldus een woordvoerder van de politie.

  De vrouw werd gevonden na een tip.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Liquidatie in Amsterdam

  Op de S.F. van Ossstraat. in Amsterdam-Osdorp is afgelopen nacht kort na 2 uur Baris Önder (26) in zijn auto doodgeschoten

   De auto is doorzeefd met kogels en heeft een aantal geparkeerde auto's geramd. De dader of daders zijn volgens de politie gevlucht in een donkerkleurige Volkswagen Golf.

   Baris Önder was een bekende van de politie en was verwikkeld in talloze conflicten in de onderwereld.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   zaterdag 25 april 2015

   Uitspaak: 20 maanden voor jongen die klasgenoot doodstak

   Anthony D., die een klasgenoot doodstak, is veroordeeld tot 20 maanden jeugdgevangenis. Anthony werd zwaar gepest op- en buiten school

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   vrijdag 24 april 2015

   Lagere straf in hoger beroep voor doodslaan echtgenote

   Marinus A. uit Maarn heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen voor het doodslaan van zijn echtgenote Eva Antonides-van Ravenhorst(46) met een koevoet. Hij was in januari 2013 veroordeeld tot vijftien jaar cel voor moord, maar het gerechtshof heeft daar vrijdag negen jaar van gemaakt wegens doodslag.

    Het slachtoffer (46) wilde van A. scheiden. In juni 2012 vond de politie haar dood in bed, nadat de man, een vijftiger, zelf het alarmnummer had gebeld. De vrouw was meerdere keren met een koevoet op haar hoofd geslagen.

    Tijdens het eerste proces had de patholoog-anatoom gezegd dat de vrouw een paar uur na de slagen was overleden doordat ze was gewurgd. In hoger beroep kwam de arts daarvan terug. Waarschijnlijk zijn de klappen met de koevoet fataal geweest. Dat maakt het waarschijnlijker dat de man in een opwelling heeft gehandeld, en daarom is er nu geen sprake van moord, maar van doodslag.

    Volgens de rechtbank heeft de man geen hulp voor zijn zwaargewonde en stervende vrouw gehaald, „een ernstig gebrek aan respect voor het leven van een medemens. Hij heeft niet alleen het slachtoffer het leven ontnomen maar ook aan hun kinderen hun moeder.”

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Zelfmoord Lou G. in EBI

    Lau G., heeft zelfmoord gepleegd in de extra beveiligde inrichting in Vught. Hij deed dat met een overdosis pillen die hij bewaarde in een medisch apparaat dat hij had voor zijn apneu.

    Lau G. werd gisteren door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot levenslang voor de moord op de Venrayse Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella in 2006 en het begraven van beide slachtoffers. Zijn medeverdachte Geert G. kreeg dertig jaar cel.

    Beide slachtoffers moesten het inbreken in een hennepplantage bekopen met de dood. Zij zaten als ratten in de val toen Lau G. en Geert G. de uitgang van het wiethok afsloten en naar binnen gingen, allebei gewapend met een pistool. Lau G. gaf Bendella en Fourkour een nekschot, zo bleek tijdens de rechtszaak. “Een weloverwogen executie”, aldus de officier van justitie.

    De advocaten van Lau G., Marcel Heuvelmans en Geert-Jan Knoops, zeggen “met pijn en droefenis” kennis te hebben genomen van diens overlijden.

    “Het was een bijzonder aimabele man die tot het einde van zijn leven hoopte op gerechtigheid”, aldus de raadslieden in een verklaring. “Omdat hij dit niet kreeg en zijn langdurig verblijf in de EBI te Vught geen uitzicht op verbetering bood, wat een voor hem ondraaglijke situatie betekende, moet dit voor Lau G. niet langer mentaal draagbaar zijn geweest.”

    De advocaten zeggen het mentaal lijden van G. van nabij te hebben meegemaakt en de hoop te hebben gehad “dat hij voldoende vertrouwen zou blijven houden in een rechtvaardige uitkomst van zijn strafzaak alsmede vertrouwen in het strafrechtssysteem”.

    De dood van G. roept volgens Heuvelmans en Knoops “wederom de vraag op naar de humaniteit van het EBI-systeem”. “In zijn nagedachtenis spreken wij de hoop uit dat justitie hier lering uit zal trekken en zal blijven streven naar verdere humanisering van het strafrecht”, schrijven de raadslieden.

    G. kwam in de EBI terecht nadat hij vorig jaar in de gevangenis in Grave in een van zijn polsen had gesneden. Dat was waarschijnlijk bedoeld om te kunnen ontsnappen, maar het plan strandde al snel. De verwonding viel mee.

    G. is meerdere keren in beroep gegaan tegen zijn verblijf in de EBI, maar hij werd niet overgeplaatst.

    In de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zitten vluchtgevaarlijke criminelen die daar tijdelijk zijn geplaatst. Ze krijgen dezelfde zorg als alle andere gedetineerden, laat het ministerie van Veiligheid en Justitie weten. G. kreeg nadat hij het vonnis te horen had gekregen, psychologische hulp aangeboden. Het is de eerste zelfmoord in een cel binnen de streng beveiligde inrichting. Wel werden eerder zelfmoorden gepleegd op het terrein van het complex in Vught.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    donderdag 23 april 2015

    Dode vrouw in Koog a/d Zaan, dode man in Bentveld

    De vrouw die gisteren dood in een woning in Koog aan de Zaan is gevonden, is door geweld om het leven gekomen. Het gaat vermoedelijk om de 48-jarige bewoonster van het pand, zegt de politie.
    Vandaag werd het lichaam van de mannelijke bewoner (52) van het pand aangetroffen in de omgeving van Bentveld aangetroffen. De politie gaat uit van zelfdoding.


    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Nieuw Onderzoek in oude moordzaak Sandra Kalk

    Er is opnieuw onderzoek gedaan naar een onopgeloste moord op Sandra Kalk (17) in de provincie Groningen in 1998. Op het lichaam van de vermoorde Sandra Kalk uit Hoogezand waren toen haren gevonden, die nu worden onderzocht op DNA. Overigens werd dit onderzoek in 2014 al aangekondigd. Dat was destijds nog niet mogelijk. De zaak wordt niet heropend, meldde het Openbaar Ministerie vandaag, maar het is een beschouwing van eerder gedaan onderzoek".

    Het lichaam van Sandra werd in 1998 gevonden in een bosje bij het dorp Kolham, vlakbij Hoogezand. Ze was doodgeschoten. Er kwamen 3 verdachten in beeld: Mutlu, Haci en Gokhan. Mutlu (22), kwam een paar maanden later op 31 augustus 1998 om in een vuurgevecht met de politie.  De beide andere verdachten werden aangehouden, in verzekering- en daarna in bewaring gesteld. Tegen hun heeft op bevel van de Rechter-commissaris in strafzaken ook een gerechtelijke vooronderzoek, plaatsgevonden. De voorlopige hechtenis werd in beide gevallen nog tijdens het gerechtelijke vooronderzoek opgeheven. De beide verdachten zijn toen in vrijheid gesteld.  Na sluiting van het gerechtelijke vooronderzoek heeft de Officier van Justitie, Tom Wiersma, in het Arrondissement Groningen aan Gokhan voornoemd een zogenaamd kennisgeving van geen verdere vervolging doen betekenen. De Officier van Justitie, Tom Wiersma, was destijds ook van plan om de zaak tegen Haci wegens gebrek aan bewijs te seponeren. Voordat die beslissing kon worden uitgevoerd werd door de familie van Sandra een Artikel 12 gestart met het verzoek om de vervolging van Haci (verder) te vervolgen.

    Alles wijst erop, dat Sandra nadat zij ergens anders is vermoord met een auto naar een stille plek is vervoerd om haar lichaam te kunnen verbergen. Multu had geen auto. Haci had wel een auto een BMW. Ook reed Mutlu soms in de auto van zijn zuster. Dat wijst op meerder daders.
    Daarbij komt dat Haci, Mutlu, Gokhan en Robert H. vlak na de dag waarop de moord op Sandra vermoedelijk heeft plaatsgevonden, de BMW grondig aan het schoonmaken waren. Dat vormt een tweede reden om deze personen als verdachten aan te merken. Uit de BMW zijn sporen veilig gesteld, waaronder onder vezels, maar die zijn verder niet onderzocht. Deze vezels hadden vergeleken kunnen worden met de vezels die aangetroffen zijn op Sandra haar lichaam.

    Volgens de Officier van Justitie echter was de moord op Sandra Kalk opgelost en onderzoek zou hebben uitgewezen, dat Mutlu de (enige) dader was geweest. De familie heeft dit altijd betwijfeld omdat de genoemde mannen altijd als groep opereerden.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    woensdag 22 april 2015

    Lid arrestatie team neergestoken tijdens actie in Ede

    Een agent is bij de arrestatie gisteravond van een voortvluchtige Belg in een hotel aan de Arnhemseweg in Ede met een mes gestoken en zwaargewond geraakt. De agent van het arrestatieteam is geopereerd en zijn toestand is stabiel.

    Bij het zien van de agenten pakte de man een mes en slaagde erin de agent meerdere keren in de nek te steken.

    De Belg werd gezocht in België vanwege de zware mishandeling van een vrouw. De Belgische politie had eerder geprobeerd de man aan te houden. Hij reed echter in op agenten en sloeg op de vlucht. Hierbij had de man mogelijk een vuurwapen laten zien.

    Het vermoeden bestond dat de Belg naar Nederland was gereden. Na contact met het Europese samenwerkingsverband Fast (Fugitive Active Search Team) werd in Nederland een onderzoek gestart. De man werd gesignaleerd in Hotel De Paasberg in Ede, waarna de politie actie ondernam.

    De man zit nu vast in Nederland. In overleg met de Belgische politie wordt bekeken wat er met hem verder gaat gebeuren.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    dinsdag 21 april 2015

    Familieleden onder verdachten moord in Leiden


    ​Twee van de vier mensen die zijn aangehouden na de dood van Angelo Frank (foto) uit Leiden, zijn familie van het slachtoffer. Het gaat om de neef en de broer van de vermoorde man.
    Angelo werd zondagochtend rond 10.30 uur neergeschoten in een flatwoning aan het Jan Pieterszoon Coenhof. Hij bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen. In totaal werden er vier mensen gearresteerd: drie mannen uit Leiden en een vrouw uit Rijswijk. De verdachten zijn tussen de 21 en 29 jaar oud.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Doodrijder wordt pooier

    Abderrahim I.(19), die op 15 mei 2013 de Biltse oud-wethouder Jan van Eijken (76) doodreed, stond vandaag terecht in een pro-formazitting voor vrouwenhandel.

    Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt I. van het prostitueren van een 17-jarig meisje. Hij zou een relatie met haar aan zijn gegaan en vervolgens hebben verteld over schulden. Met seks kon ze een hoop geld verdienen, vertelde hij haar. Het geld zouden ze verdelen, maar vervolgens verdween het meeste in de zak van de Biltenaar, stelt justitie.

    Op zijn 17e botste Abderrahim met hoge snelheid tegen de oud-wethouder Jan van Eijken op de Hessenweg in De Bilt. Van Eijken overleefde het ongeluk niet. I. sloeg, samen met zijn bijrijder, op de vlucht. Hij werd later gepakt en, ook in hoger beroep, veroordeeld tot drie maanden jeugddetentie, waarvan 81 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    maandag 20 april 2015

    Van moord verdachte uitgeprocedeerde ‘asielzoekers’ op vrije voeten

    De somaliers Jabir H. (32) en Ali H. (34) mogen het proces over de de dood van de eveneens Somalische Hamza uit de Amsterdamse Vluchtgarage in vrijheid afwachten.

    De rechtbank in Amsterdam besliste vandaag tijdens een niet-inhoudelijke behandeling dat de voorlopige hechtenis van de twee wordt opgeheven. De belangrijkste reden hiervoor is dat op dit moment niet duidelijk is of de dood van het slachtoffer is toe te rekenen aan de, eveneens Somalische, mannen.

    Op de bewuste dag, 19 augustus 2014, waren er meerdere vechtpartijen in de Vluchtgarage in Zuidoost waarbij Hamza was betrokken. De ruzie zou zijn ontstaan over een paar blikjes bier. De twee ontkennen dat ze verantwoordelijk zijn voor de dood van het slachtoffer. Volgens hun advocaten is niet duidelijk als gevolg van welke klappen de man een hersenbloeding heeft opgelopen, waaraan hij enkele dagen later stierf in een ziekenhuis. Ze vinden dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) zich ten onrechte louter op hun cliënten richt.

    De officier van justitie denkt daar anders over. Zij beschuldigt Jabir en Ali van moord op hun medebewoner van de gekraakte parkeergarage in Zuidoost, waar tot vorige week meer dan honderd uitgeprocedeerde asielzoekers verbleven. Uiteindelijk zou Jabir hem volgens het OM tegen de grond hebben geslagen en schopte Ali nog tegen zijn lichaam. Ze wilde dan ook dat de twee vast bleven zitten.

    De rechtbank oordeelde dat hoewel vaststaat dat de twee geweld hebben gebruikt, op dit moment onvoldoende duidelijk is of dat tot de dood van Hamza heeft geleid. Hierover staan nog vragen uit bij een neuropatholoog en een patholoog.

    Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Uitspraak: 10 en 3 jaar voor doodslag

    Sakuntala J. (55) uit Almere is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor doodslag. Hans van A. (70) krijgt drie jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan doodslag. Het OM had tegen beiden 10 jaar geëist.

    Het slachtoffer, een  broer (45) van de ex-vriend van de hoofdverdachte, werd in juni 2011 gevonden in de Weespertrekvaart. Bij sectie bleek de man uitgebreid letsel aan zijn hals te hebben, waaronder een breuk van het strottenhoofd, en daarnaast links en rechts gebroken ribben. Het slachtoffer bleek te zijn overleden door verstikking ten gevolge van aanhoudend geweld op de hals of door verdrinking, waarbij ook een combinatie van beide mogelijk is geweest. Hij zou op 13 juni bij een bezoek aan J zijn omgebracht uit wraak voor de verbroken relatie en  door verdachten in de weespertrekvaart zijn gegooid. Dat werd gezien door getuigen.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    zondag 19 april 2015

    Man doodgeschoten in Leiden

    In Leiden is vanmorgen een man (24) doodgeschoten in een flatwoning aan het Jan Pieterszoon Coenhof. Hij bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen.

     Drie mannen uit Leiden en een vrouw uit Rijswijk zijn aangehouden. De verdachten zijn tussen de 21 en 29 jaar oud.

     Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

     Doodgeschoten man in Eindhoven is bekende van politie

     Tommy van der Burg (31) die in de vroege ochtend van 13 april werd doodgeschoten bij het van der valk motel in Eindhoven, was een bekende van de politie. Van der Burg werd in februari nog veroordeeld tot 5 maanden voor vuurwapenbezit. Hij werd er ook van verdacht dat hij een woning had beschoten in het Brabantse Heesch, maar daarvoor zag de rechter te weinig bewijs. Ook zou hij actief zijn in de XTC handel.

      De man zat ondanks zijn veroordeling niet in de gevangenis, omdat zijn straf nog niet onherroepelijk was. Hij was tegen de uitspraak in beroep gegaan en mocht de behandeling van zijn zaak op vrije voeten afwachten.

      De politie liet weten dat de man geen vast woonadres heeft. Voor de fatale schietpartij verbleef hij in het hotel aan de Aalsterweg waar hij buiten onder vuur werd genomen terwijl hij in zijn auto zat.

      De rechtbank achtte onlangs bewezen dat de man in Heesch in oktober 2013 op straat een vuurwapen tevoorschijn haalde en dat op een aantal mensen richtte. Dat rekenden de rechters hem des te zwaarder aan, aangezien er een jong kind bij was. Er werd destijds ook een schot gelost zijn, maar omdat de rechtbank niet kon vaststellen wie dat  gedaan had werden de man en een vriend (35) vrijgesproken van poging tot doodslag.

      Wie de man heeft doodgeschoten is nog onbekend. De politie deed de hele dag onderzoek in en rond het hotel en heeft met getuigen gesproken, maar nog geen verdachten opgepakt.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      zaterdag 18 april 2015

      Man neergeschoten in Ulvenhout

      Afgelopen nacht is in Ulvenhout een nog onbekende man zwaargewond geraakt bij een schietpartij. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

      Getuigen zagen de man rond 1 uur vannacht op de Chaamseweg. Hij had waarschijnlijk nog enkele honderden meters gelopen voordat de getuigen hem zagen.

      Het gaat om een niet Nederlands sprekende man met een negroïde uiterlijk. Hij kon nog niet verhoord worden door zijn kritieke toestand.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      Vrouw overleden in Valkenswaard

      Vanmorgen is in een huis aan het aambeeld in Valkenswaard een vrouw (21) uit Somern overleden, vermoedelijk na drugsgebruik.

      Rond 03.45 uur kwam een melding binnen dat een vrouw onwel was geworden. Pogingen haar te reanimeren waren vergeefs. De bewoner, twee twintigjarige mannen uit Valkenswaard en een man van 24 uit Valkenburg zijn meegenomen naar het bureau. Bij hun thuis is huiszoeking gedaan,

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      woensdag 15 april 2015

      Uitspraak: 6 jaar en tbs voor moord op medepatient

      Guy van IJ.(30) is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens het doden van lja Dijkhuizen (47) op vrijdag 20 juni vorig jaar in zorginstelling Palier aan de Mangostraat in Den Haag.

       Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden dertien jaar cel geëist tegen Van IJ. De rechtbank heeft een lagere straf uitgesproken “vanwege de verminderde toerekeningsvatbaarheid van verdachte als gevolg van zijn persoonlijkheidsstoornis”. Verder telt mee dat de man tbs is opgelegd.

       Van IJ. en Dijkhuizen verbleven samen in Palier. In deze instelling wonen patiënten met een verslaving die een justitieel verleden hebben. De twee bewoners zouden ruzie hebben gekregen om geld, waarna een vechtpartij ontstond. Dijkhuizen overleed door verstikking.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       Gevlucht lid van MC No Surrender ook verdacht van moord

       rose dasaad
       Rose Dasaad

       Jori Sven van Santen (25) het lid van motorclub No Surrender dat vanwege een schietpartij op de Nationale Opsporingslijst is geplaatst, werd eerder door justitie verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin Rose Dasaad (22) in december 2013. Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak vorige maand wegens gebrek aan bewijs, maar de familie van de vrouw wil hernieuwd onderzoek.

       Dat heeft Susanna Tadjab (50) -de moeder van  Rose Dasaad- vanuit Indonesië  bevestigd. Ze gaat nu bij de rechter een artikel 12-procedure aanspannen om het onderzoek te heropenen.

       “Ik ben er honderd procent van overtuigd dat de zelfmoord in scène is gezet. Mijn dochter is vermoord. Of door Sven of door een ander lid van de club, die toen ook in de woning was. Rose was helemaal niet suïcidaal. Ze stond vol in het leven”, zegt Susanna Tadjab.

       Van Zanten werd op 7 april samen met een ander lid van No Surrender op de Nationale Opsporingslijst gezet. De twee waren betrokken bij een wildwestschietpartij bij een woning in Eindhoven op 4 oktober 2014. Het incident, waarbij negen mannen van motorclubs betrokken waren, werd vastgelegd door beveiligingscamera’s. Inmiddels zijn meerdere leden opgepakt. Van Zanten zou volgens bekenden van het motorclublid ondergedoken zijn in het Spaanse Marbella.

       Zowel Van Zanten als het andere gezochte lid van No Surrender, Sebastiaan ter Welle (38) uit Amsterdam, was militair. Van Zanten werd uitgezonden naar Afghanistan. De mannen zijn eerder opgepakt voor gewelds- en drugszaken.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       maandag 13 april 2015

       Zoon (14) steekt vader neer in Tilburg

       Vanavond rond kwart voor acht is een man door zijn zoon (14)neergestoken in een huis aan het Koggeplein in Tilburg. Zijn zoon is aangehouden. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd in de ambulance.

       Er is een mes gevonden en door agenten meegenomen. Volgens buurtbewoners gaat het om een verstandelijk beperkte jongen. Er was een traumahelikopter opgeroepen, maar vanwege de ernst van de verwondingen kon daar niet op gewacht worden . 

       De zoon van het slachtoffer is aangehouden.

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       Dode vrouw in Sas van Gent

       In Sas van Gent is vanavond rond half zeven onder verdachte omstandigheden  een dode vrouw gevonden in haar woning aan de Ravelijn. De politie werd rond half zeven gealarmeerd door een bekende van de vrouw, die ongerust was over de situatie in de woning aan de Ravelijn. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de toedracht om vast te stellen of sprake is van een misdrijf.
       De vrouw is een natuurlijke dood gestorven

       Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

       Langer TBS voor moordenaar van Dirk Post

       Het Openbaar Ministerie heeft gevraagd om verlenging van de jeugd-tbs voor J. van der H. (20) uit Urk die in 2009  Dirk Post (toen 14) doodstak.

        Justitie wil dat de zogeheten PIJ-maatregel met nog eens zes maanden wordt verlengd, na twee eerdere verlengingen.

        De veroordeelde J. van der H. is inmiddels 20 jaar. Hij stak zes jaar geleden zijn 14-jarige plaatsgenootje Dirk Post dood in het Urker Bos

        • 3 Pubers opgepakt voor dood Dirk Post (14)
         21 Nov 2009
         De politie van Flevoland heeft vrijdagmiddag Jelle Pieter R.(13) en vrijdagavond Jaap van der H.(15) jaar uit Urk gearresteerd in verband met de dood van Dirk Post (14) (foto) uit Urk. Volgens de politie staat vast dat de twee ...
        • Hoofdverdachte moord Dirk Post ontkent
         23 Nov 2009
         "We kunnen het ons ook nauwelijks voorstellen dat een paar snotneusjes in staat zou zijn om Dirk Post te doden", zegt de familie. "Misschien was hij gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip. Wij denken dat die ...
        • Jongens waarschuwden Dirk Post niet - Pasteurella Blogspot
         30 Sep 2010
         De 2 medeverdachten van de moord op Dirk Post (14) wisten van te voren af van de plannen van J van der H (toen 15), de hoofdverdachte in de zaak. Toch waarschuwden ze Dirk -die 17 nov 2009 in het Urkerbos werd ...
        • Jongste verdachten ook vervolgd om dood Dirk Post
         23 Feb 2010
         Jelle Pieter R. (14) en Jacob van U. (12), de twee jongste verdachten in de zaak Dirk Post (14), worden vervolgd voor medeplichtigheid liet het OM vandaag weten. Het OM liet al eerder weten hen te zullen vervolgen, maar ..
        • Jongste verdachten zaak Dirk Post ook vervolgd
         18 Feb 2010
         De twee jongste verdachten van 12 en 13 in de moordzaak Dirk Post worden ook vervolgd. Zij werden na de moord gearresteerd maar gezien hun jonge leeftijd weer vrijgelaten. Waar ze precies van beschuldigd worden is ...
        • Uitspraak: Eén jaar cel voor moord op Dirk Post
         19 Okt 2010
         Jaap van der H. (16) uit Urk is door de rechtbank in Lelystad vandaag veroordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie, met aftrek van het voorarrest, voor de moord op Dirk Post (14) uit Urk. Daarnaast werd Van der H.
        • Hoofdverdachte moord op Dirk Post voor raadkamer
         09 Dec 2009
         Hoofdverdachte moord op Dirk Post voor raadkamer. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad buigt zich vandaag over de rol van Jaap van der H. (15), de hoofdverdachte in de Urker moordzaak. Er wordt dan gekeken of ...
        • Politie Urk zoekt getuige zaak Dirk Post die skateboard vond
         23 Nov 2009
         De politie op Urk heeft zaterdag zoekt een mogelijk belangrijke getuige weggestuurd in de moordzaak op Dirk Post (14). Hij kreeg via de intercom van het politiebureau te horen dat er niemand aanwezig was, waarna hij ...
        • Eis: vrijspraak medeverdachten in zaak Dirk Post | jaar + tbs ... 06 Okt 2010
         Tegen de twee medeverdachten (13 en 14) in de moordzaak Dirk Post (14) heeft het Openbaar Ministerie vandaag vrijspraak geëist. Justitie zegt dat de twee jongens uit Urk niet strafrechtelijk kan worden verweten dat zij de ...
        • Hoofdverdachte moord Dirk Post ontkent
         24 Feb 2010
         Jaap van der H. (15), de hoofdverdachte van de moord op Dirk Post 914) uit Urk ontkent iets met het misdrijf te maken te hebben. „Mijn cliënt ontkent inderdaad alle betrokkenheid bij de dood op Dirk Post”, liet advocaat Ilse ...
        • Dirk eerder via Hyves bedreigd - Pasteurella Blogspot
         27 Nov 2009
         Dirk Post (14), de in Urk vermoordde jongen, bleek via netwerksite Hyves al eerder bedreigd te zijn omdat hij met Nellie M. omging. Dirk Post heeft dat zijn twee schoolkameraden toevertrouwd tijdens hun lange ritten naar het ...
        • Jongste Urk verdachten formeel vrij - Pasteurella Blogspot
         26 Nov 2009
         De twee jongste verdachten in de zaak rondom de dood van Dirk Post in Urk, Jelle Pieter R. (13) en Rob H. Jacob van U. (12), zijn nu ook formeel uit voorarrest ontslagen, zij waren al enkele dagen thuis, maar zaten formeel ...
        • Jongste Urk verdachten waren er niet bij
         24 Nov 2009
         Jelle Pieter R.(13) en Rob H. Jacob van U.(12), de twee jongens die waren opgepakt omdat ze volgens het Openbaar Ministerie (OM) met de dood van Dirk Post te maken hebben, waren er niet bij toen Dirk vorige week stierf.
        • 2 Urk verdachten weer naar huis - Pasteurella Blogspot
         24 Nov 2009
         Rob H. Jacob van U. (12) en Jelle Pieter R. (13), die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Dirk Post, zijn vandaag naar huis gestuurd. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Lelystad. Gisteren nog vond de officier ...
        • Moord- en doodslaglijst 2009 - Pasteurella Blogspot
         31 Dec 2009
         Uiteindelijk wordt het 14 jaar voor moord 18 november 2009. Dirk Post (15) uit Urk wordt dood aangetroffen in het Urker bos. Hoofdverdachte is dorpsgenoot Jaap van der H.(15), de twee zouden ruzie hebben om een meisje.

        Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

        Dode en gewonde bij mogelijke aanslag op woonboot in Wormer

        Bij een explosie en brand op een woonboot aan de Veerdijk in Wormer is afgelopen nacht een Frenk Rumahroeson (53) om het leven gekomen. Zijn vriendin (51) raakte daarbij zwaar gewond. Zij mist volgens omstanders een deel van haar onderkaak.

        kregen rond 04.00 uur een melding over een brand aan boord van de boot. Er was ook een explosie te horen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar mogelijke explosieven. De politie houdt rekening met een aanslag.

        Vanmorgen is een tegenovergelegen appartementencomplex ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de plaatselijke brandweerkazerne

        Update 14-april 2015:
        Bekenden van Frenk Rumahroeson kunnen zich niet voorstellen dat de 'lieve man' vijanden had.

         "Frenk was een zeer gewaardeerde medewerker en op weg om een hele goede vakman te worden", aldus een collega van Frenk.

         Ook buurtbewoners zagen de woonbootaanslag absoluut niet aankomen. De buurvrouw van de overleden Frenk en zijnvriendin is erg geschrokken. "Het waren zulke lieve mensen", begint ze. De woonboot zag er volgens haar altijd verzorgd uit. "En ze waren altijd binnen en buiten bezig om hun woning in goede conditie te houden."

         Begin 2014 werd Frank franchisenemer bij Respo Repair Service B.V.. Hij werd daarover geïnterviewd en noemde de stap 'ontzettend leuk, maar ook een enorme uitdaging'. Ondernemen was toen nog helemaal nieuw voor hem, aangezien hij altijd in loondienst had gewerkt.

         Zijn vriendin hielp hem met de boekhouding. Zij overleefde de klap, maar moest hevig bloedend naar het ziekenhuis worden overgebracht. .

         De woonboot wordt dinsdag weggesleept voor nader forensisch onderzoek. De politie loopt alle scenario's na maar houdt ernstig rekening met opzet.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         Man dood bij explosie op woonboot in Wormer

         Bij een explosie en brand op een woonboot aan de Veerdijk in Wormer is afgelopen nacht Frenk Roemahroeson (53) om het leven gekomen. Zijn vriendin Monique van den Burg (51) liep zware verwondingen

         Een vrouw raakte zwaargewond, zo meldt een woordvoerster van de politie. De identiteit van de slachtoffers is niet bekend.

         Hulpdiensten kregen rond 04.00 uur een melding over een brand aan boord van de boot. Er was ook een explosie te horen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) vondt sporen van een bom.

         Update Mei 2015.
         De getuigenis van de vriendin, die verschillende keren een wat verwarde man in de buurt van de boot had gezien  bracht de politie op het spoor van Milo G.(26).

         Milo G., had het eigenlijk voorzien op een man die zijn jongere zusje zou hebben misbruikt. Dat gebeurde toen de vrouw nog minderjarig was. Het beoogde slachtoffer woont op een boot in de buurt van het vaartuig dat getroffen werd.

         Het OM laat weten dat er nooit bewijs is gevonden voor het misbruik waar G. over spreekt. De officier van justitie zei dat de zaak indertijd “al op het politiebureau geseponeerd” werd.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         Man doodgeschoten in Eindhoven

         In Eindhoven is afgelopen nacht Tommie van der Burg(31) uit Best doodgeschoten. De man werd rond 01.00 uur in een Audi RS4 bij het Vander Valk hotel aan de Aalsterweg onder vuur genomen en reed vervolgens tegen een boom. Van der Burg was een bekende is van de politie.

         De auto lag op zijn kant en daarom heen lagen meerdere kogelhulzen. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om de man te redden, maar reanimatie mocht niet meer baten. Het is onduidelijk waarom de man is doodgeschoten en of er verdachten zijn aangehouden.

         Van der Burg werd vier maanden geleden veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch in oktober 2013. Of hij ook daadwerkelijk geschoten had, kon niet worden bewezen. Van der Burg was in hoger beroep gegaan tegen zijn straf en wachtte die zitting in vrijheid af.

         Een paar weken na de schietpartij in Heesch werd hij gezocht op het parkeerterrein bij Van der Valk in Vught. Tientallen bewapende agenten in kogelvrije vesten zochten urenlang naar de man maar hij wist te ontkomen. Op 9 juli 2014 werd hij alsnog gearresteerd.

         Van der Burg was voorts verdachte in een zaak omtrenr handel in grondstoffen voor XTC

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         zondag 12 april 2015

         Oma Toni alsnog overleden na steekpartij

         Oma Toni (96) die op 19 maart in de Govert Flinckstraat inde Amsterdamse Pijp op straat werd neergestoken door een man (24) uit Arnhem, is alsnog gestorven. Oma Toni werd meerdere keren geslagen en met een mes in haar buik gestoken door een verwarde man.

         De vrouw lag tot twee weken geleden op de intensive care. Nadat ze die verlaten had ging haar toestand echter toch weer achteruit.

         Er wordt momenteel onderzocht of er een causaal verband bestaat tussen de dood van de vrouw en de steekpartij. Haar aanvaller had als motief  dat hij zijn vader had willen straffen.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         vrijdag 10 april 2015

         Juwelier 'Deurne' krijgt 100 uur taakstraf

         Juwelier Willy S. uit Deurne is vandaag veroordeeld tot 100 uur werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf wegens verboden wapenbezit. Tegen S. was twee weken geleden zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en tweehonderd uur werkstraf geëist.

         Met het vuurwapen werden 28 maart 2014 twee overvallers in zijn zaak, Goldies in Deurne, doodgeschoten. De vrouw van de juwelier, Marina, opende het vuur toen zij en haar man werden aangevallen. Daarvoor wordt ze niet vervolgd door het Openbaar Ministerie, omdat ze zichzelf en haar man mocht verdedigen. Ze dacht dat hij werd vermoord.

         Het OM houdt in de eis tegen S. rekening met het feit dat de juwelier voor zijn leven moest vechten, maar het vindt dat wapenbezit tot escalatie leidt, zoals op 28 maart 2014 is gebleken (althans in de ogen van het OM). Rechercheurs vonden in de winkel ook een busje pepperspray en een stroomstootwapen. Ook deze wapens zijn verboden. Zij werden aangeschaft na een eerdere gewapende overval in 2010.

         De raadsman van S., Jan-Hein Kuijpers, vroeg om een gerechtelijk pardon, wat neerkomt op schuldigverklaring zonder straf.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         donderdag 9 april 2015

         Man door zwager doodgestoken in Ypenburg

         Vanmiddag is Clif (29) doodgestoken door zijn zwager (33) op een bedrijventerrein op de Laan van Waalhaven in de Haagse wijk Ypenburg.

         Clif werd rond 15.30 uur gevonden door een voorbijganger. Hij lag zwaargewond op straat en overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

         Enkele buurvrouwen van Clif zeggen, onafhankelijk van elkaar, dat hij van achteren is aangevallen en in zijn rug is gestoken. 'Hij had dus geen schijn van kans.' Clif zou zijn doodgestoken toen hij samen met zijn zwager aan het werk was bij een busje dat aan de weg stond. De aanleiding is onbekend. Hij zou al enige tijd op straat hebben gelegen toen hij werd gevonden.

         Volgens de buren had zijn zwager laatst een keer geroepen dat hij wilde weten hoe het zou voelen om iemand te vermoorden'. De dader zou zich hebben aan gegeven

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         Hoofdverdachte niet langer verdacht van moord op Nikki Lawalata

         Hani K. uit Almere  wordt door het OM niet langer verdacht in de moord op Nikki Lawalata (27). De familie van de vermoorde Nikki Lawalata is woedend om de beslissing van het Openbaar Ministerie. Advocaat Richard Korver laat weten dat de familie 'diep teleurgesteld' is.

         De nabestaanden roepen met klem op dat iedereen die informatie heeft die kan bijdragen aan het oplossen van deze moord, zich te melden bij de politie of bij Korver. De advocaat: ,,Nieuwe informatie is namelijk de enige grond waarop de verdachte K. alsnog vervolgd zou kunnen worden.'' De nabestaanden van Nikki overwegen een procedure te starten bij het gerechtshof.

         K. werd sinds september 2013 beschouwd als de moordenaar van Nikki Lawalata, maar het OM zei donderdag dat er geen bewijs tegen de man is gevonden. Zijn ex-vriendin (41) uit Culemborg moet volgende week dinsdag wel voor de eerste keer voor de rechter in Lelystad verschijnen. Ze wordt verdacht van moord of doodslag en het verstoppen van het lichaam van Lawalata.

         Nikki Lawalata verdween op 30 augustus 2013, nadat ze de nacht had doorgebracht bij haar vriend Hani K. Bijna een week later vond een gemeentewerker haar lichaam in de bosjes tussen Almere en Lelystad. Ze was door geweld om het leven gekomen. Haar vriend werd meteen opgepakt.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         Broer van slachtoffer vast in moordzaak Breda

         Een van de twee verdachten die is aangehouden na de gewelddadige dood van Rudi Schouten (28), vrijdag in Breda, is de broer van het slachtoffer. Hij wordt verdacht van poging tot moord, maar niet de moord op zijn broer, aldus de politie. Wat het vermoedelijke scenario is geweest, wil de politie nog niet kwijt. Schouten overleed nadat hij op klaarlichte dag bij een winkelcentrum was neergeschoten. Op de plek van de schietpartij werden nog een hakbijl en priem gevonden.

         De andere verdachte (35 jaar) wordt beschuldigd van moord en bezit van munitie. Het voorarrest van de twee verdachten is vandaag verlengd met twee weken. De politie is nog op zoek naar een of twee verdachten, vertelde de woordvoerster donderdag.

         Rudi Schouten was een bekende van de politie en al diverse keren veroordeeld. Hij kreeg vorig jaar celstraf voor een moordpoging omdat hij vanwege ruzie op een huis in Breda had geschoten. Eerder werd hij veroordeeld omdat hij in de binnenstad van Breda onder invloed van alcohol was ingereden op voetgangers en politiemensen.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         woensdag 8 april 2015

         Gesjoemel bij rechtbank Amsterdam

         De top van de Amsterdamse rechtbank wordt beschuldigd van sjoemelen met declaraties en het zichzelf royaal trakteren op VVV-bonnen.

         Dit zou blijken uit vertrouwelijk mailverkeer tussen bestuursleden van de rechtbank, die is overhandigd aan het Openbaar Ministerie.

         De Raad van de Rechtspraak overweegt een integriteitsonderzoek te starten naar de vermeende misstanden in Amsterdam, ongeacht wie dat betreft, aldus een woordvoerster.

         De raad is volgens haar onlangs door de hoofdofficier van justitie van het parket Den Haag op de hoogte gesteld van de beschuldigingen. "Maar wij beschikken nog niet over de documenten."

         Het OM wil eerst in bezit komen van het originele mailverkeer, voordat dat wordt doorgestuurd aan de Raad van de Rechtspraak. „We beschikken nu uitsluitend over slecht leesbare kopieën", aldus een woordvoerster.

         Het bestaan van de omstreden correspondentie kwam gisteren aan de orde op de rechtbank Den Haag, waar Shefina K. (31), een voormalig assistente van de Amsterdamse rechtbankpresident Carla Eradus,  terechtstaat wegens het vervalsen van declaraties op haar werk. Zij werd direct na ontdekking ontslagen.

         Volgens haar advocaat Geert-Iem Roos heerst er op de rechtbank een cultuur waarin het min of meer gewoonte is om te sjoemelen met declaraties.

         Om dit aan te tonen, overhandigde de advocaat intern mailverkeer tussen de leden van de rechtbank aan de officier van justitie waaruit integriteitsschendingen zouden blijken. Rechtbankpresident Eradus zal hierover binnenkort bij de rechter-commissaris als getuige onder ede worden verhoord door advocaat Roos. De Haagse rechtbank stemde gisteren in met zijn verzoek daartoe.

         De hoogste baas van de Amsterdamse rechtbank moet tijdens het getuigenverhoor vragen beantwoorden over de zeer ruimhartige toekenning van cadeaubonnen aan Amsterdamse rechters, maar ook over haar eigen declaratiegedrag en de eerdere verklaringen die zij daarover aflegde. ¨Ik zal daarbij de betrouwbaarheid van mevrouw Eradus als getuige ter discussie stellen", kondigde advocaat Roos gisteren aan. Amsterdamse rechters krijgen volgens hem stapels VVV-bonnen ter waarde van 50 euro toegeschoven, zoals bijvoorbeeld na het schrijven van een speech, deelname aan een commissie, bij jubilea en ieder jaar met kerst.

         De voor rechtbanken overkoepelende Raad van de Rechtspraak laat weten de beschuldigingen 'heel serieus te nemen'. "Als er, zoals wordt beweerd, serieuze aanwijzingen zijn van integriteitsschendingen, dan zullen er disciplinaire maatregelen volgen, of wij doen aangifte", aldus een woordvoerster.

         De rechtbank Amsterdam wil niet reageren, omdat zij de betreffende correspondentie niet heeft ingezien. Volgens advocaat Roos pleit de situatie op de rechtbank zijn cliënt niet vrij: "Zij beseft dat ze in de fout is gegaan, maar als je dat doet in een omgeving waar zoiets normaal is, maakt dat zo'n misstap toch anders."

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         dinsdag 7 april 2015

         Liquidatie in Ridderkerk, gewonde in Rotterdam

         In Ridderkerk is gisteravond laat een nog onbekende man het slachtoffer geworden van een liquidatie. Hij zat in een auto op een parkeerplaats aan het Seringenplantsoen, toen hij rond 23.45 uur onder vuur werd genomen.

         Gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. Hij overleed ter plaatse.

         De dader of daders zijn waarschijnlijk in een auto gevlucht. Kort na de schietpartij reed een auto met hoge snelheid weg, aldus een buurtbewoner.

         Over de aanleiding voor schietpartij is nog niets bekend. Er werden vele schoten gelost waardoor ook woningen werden getroffen.


         Bij een andere schietpartij, aan de Bergselaan in Rotterdam, raakte eerder een man (20) levensgevaarlijk gewond. Hij werd getroffen in zijn onderlichaam en is naar het ziekenhuis gebracht.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         Eis: Behandeling bedreiger Gerard Spong

         Het OM eist dat Ronald ten C.(57), die advocaat Gerard Spong met de dood heeft bedreigd, voor maximaal een jaar  wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Ronald ten C. volledig ontoerekeningsvatbaar. Dat blijkt uit een rapport van het Pieter Baan Centrum, dat concludeert dat de man lijdt aan psychoses en schizofrenie.

         Ten C. stuurde Spong in de periode van november 2013 tot juli vorig jaar meerdere e-mails waarin hij hem met de dood bedreigt. Hij deed dit naar eigen zeggen nadat hij op televisie beelden had gezien over een serie moorden, waar de advocaat, die volgens hem zijn biologische vader is, verantwoordelijk voor zou zijn. Ronald ten C., die sinds 12 augustus vastzit, ontkent dat hij geestelijk ziek is en weigert medicatie te nemen.

         Spong verklaarde tijdens de zitting vandaag dat hij wel wat gewend is als het gaat om bedreigingen. "Maar deze spande de kroon. Ik voel me zeer bedreigd sinds ik die mails heb gekregen. Vooral omdat ze ondertekend waren met 'dienaar van God'. Dat gaf het enge gevoel dat ik te maken had met iemand die niet voor rede vatbaar was." Spong schroefde zijn veiligheidsmaatregelen op. Je hebt constant het gevoel dat je te maken hebt met een onzichtbare vijand. Elke keer als ik de straat op ga, kijk ik om me heen. Ik kies dan ook de winkelkant, omdat er dan sneller hulp is als mij iets overkomt."

         Volgens het OM achten deskundigen de kans op herhaling groot. „Er komt hier een hele grote, stevige man binnen die ervan overtuigd is dat bepaalde zaken zijn gebeurd die niet helemaal overeenkomen met de realiteit", zei de officier. Hij denkt dan ook dat Ten C. ook een gevaar voor anderen kan zijn.

         Ten C.'s advocaat was het daar niet mee eens. Volgens hem is zijn cliënt geen gevaar voor zijn omgeving. Heel veel mensen in Nederland hebben soortgelijke klachten. De wil om te behandelen kan er wel zijn, maar het kan niet volgens de wet."

         De rechtbank doet op 21 april uitspraak.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         Echtgenoot niet langer verdacht van moord op hoogzwangere vrouw

         Benjamin N. (42) uit Groningen die vorig jaar juni werd opgepakt voor moord op zijn hoogzwangere vrouw Swaniek Wouda (39), is niet langer verdachte. Dat gaat het Openbaar Ministerie Noord-Nederland vandaag bekend maken.

         Wouda werd op 23 juni 2014 thuis dood in haar bed aangetroffen door haar man, Benjamin N. De politie pakte hem een dag later op voor moord op zijn vrouw en ongeboren kind. De man werd drie weken later al door de rechtbank vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs, maar bleef wel verdachte.

         In het afgelopen jaar hebben verschillende deskundigen onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de Groningse. Mogelijk is ze slachtoffer geworden van een ernstige vorm van zwangerschapsvergiftiging. Justitie gaat hier later vandaag dieper op in. De advocaat van N. zal in een later stadium reageren.  Hij sprak eerder al van een ongelooflijk drama. Je verliest je vrouw en ongeboren kind en wordt dan ook nog eens opgepakt voor moord."

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         maandag 6 april 2015

         Dode man in Middelburg

         In het centrum van Middelburg is gisteravond een dode man op straat aangetroffen.

         De man werd gevonden aan de Hooge Geere in Middelburg, aan de rand van het winkelgebied. De politie heeft de omgeving afgezet. Forensische onderzoekers stellen een onderzoek in naar de toedracht.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         Dode in brandende auto in Meppel

         In een brandende auto in Meppel is vanmorgen een dode gevonden. De politie liet weten dat de persoon al was overleden toen hulpverleners aankwamen in de Reestlaan in Meppel, waar de auto met draaiende motor in een heg stond geparkeerd.


         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         zaterdag 4 april 2015

         Zwaar gewonde vrouw overlijdt in Den Haag

         Een vrouw raakte afgelopen nacht kort na middernacht zwaargewond in een woning aan de Zuidwal in Den Haagen overleed korte tijd later. Wie het slachtoffer is, is niet bekendgemaakt. De politie trof in de woning twee verdachten aan die zijn aangehouden. Ook hun identiteit is niet bekend.

         Agenten kwamen even na middernacht af op een melding dat er iemand met verwondingen in een portiekflat zou liggen en troffen het slachtoffer zwaargewond aan. Hulp mocht niet meer baten. De politie gaat ervan uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         Dode man in Breda

         In Breda is bij een ruzie Rudie Schouten (28) doodgeschoten. Ook gebruikten de daders, die te voet wegvluchtten, een hakbijl en een priem. Vlakbij de plek waar Schouten werd gedood hield de politie in een woning aan de Pijnboomstraat een 30- en 35-jarige man aan. Eén van de verdachten zou de broer van Schouten zijn, maar dat werd door de politie nog niet bevestigd.

         Update 5 April 2015
         Rudi Schouten is zelf eerder veroordeeld voor poging tot moord,

         Hij kreeg destijds 5 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf nadat hij op het huis schoot van een echtpaar waarmee hij een conflict had.

         Zo blijkt uit onderzoek van Crimesite dat in december 2010 de 28-jarige Schouten iemand van het leven zou hebben willen beroven. Crimesite beroept zich onder meer op een uitspraak van het Gerechtshof in Den Bosch, waarin staat dat de Bredanaar ruzie had met een echtpaar over een wietkwekerij.

         De rechtbank sprak Schouten aanvankelijk vrij, maar in hoger beroep legde het Hof in Den Bosch hem 5 jaar op. Schouten had meerdere antecedenten en onherroepelijke veroordelingen op zijn naam. Vorige maand werd hij nog aangehouden op verdenking van autodiefstal, zo schreef hij zelf op Twitter aan de agent die hem aanhield.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         donderdag 2 april 2015

         Uitspraak: 16 en 12 jaar voor Bonnie & Clyde


         ​Antonio van der P. (26) en Enise B. (20), die bekend werden als 'Bonnie en Clyde' omdat zij zich in februari 2014 in korte tijd schuldig hebben gemaakt aan een groot aantal zeer ernstige, gewelddadige feiten, zijn veroordeeld tot resp 16 en 12 jaar.

         De eis was resp 16 en 14 jaar. Die eis voor Enise doet volgens de rechtbank echter geen recht aan het verschil in daden tussen haar en Van der P. vandaar dat zij 12 jaar krijgt.

         Van der P. (26) en B. (20) zich schuldig gemaakt aan onder meer poging tot doodslag, diefstal, zware mishandeling, ontvoering en afpersing.

         De rechtbank houdt Antonio van der P. volledig verantwoordelijk voor zijn daden. Er is geen stoornis bij hem vastgesteld. Van der P. weigerde mee te werken aan onderzoek. Enise B. werkte wel mee. Zij is toerekeningsvatbaar verklaard.

         Volgens het OM ging het 'misdaadduo' „doelbewust en koelbloedig" te werk en hebben Van der P. en B. „ongelooflijk veel leed veroorzaakt". Hun slachtoffers hebben na ruim een jaar nog steeds lichamelijke en psychische problemen, zei de officier van justitie eerder.

         Het duo heeft "een ernstige, diepe en vaak ook vernederende inbreuk gemaakt op lichamelijke en geestelijke integriteit van de slachtoffers'', stellen de rechters. Veel van hen zijn nog steeds onder behandeling.

         De straf voor Enise B. valt iets lager uit dan de eis van het OM omdat volgens de rechtbank niet in alle gevallen kan worden bewezen dat zij "bewust en nauw'' samenwerkte met haar vriend Van der P. Enise B. wordt wel poging tot doodslag verweten bij een vrouw uit Meppel. Die werd door Van der P., om haar te dwingen haar pincode af te geven, met een mes in de lies gestoken.

         B. sloeg de vrouw om dezelfde reden met een pan hard op het hoofd, stelt de rechtbank. Dat B. niet heeft gestoken is niet van belang, de handelingen zijn inwisselbaar.''

         2003: Antonio van der P. wordt op veertienjarige leeftijd veroordeeld tot jeugd-tbs. Hij brengt in totaal 7,5 jaar door in meerdere instellingen en inrichtingen. Twee keer weet hij te ontsnappen.

         20 december 2013: Na een wilde achtervolging botst een auto met een vals kenteken tegen een geparkeerde auto in de stad Groningen. De twee inzittenden vluchten te voet, maar worden gepakt door de politie. Later blijkt dat het gaat om Antonio en Enise.

         7 februari 2014: Antonio van der P. moet voor de politierechter in Leeuwarden verschijnen wegens verboden wapenbezit, maar komt niet opdagen. De zaak wordt aangehouden.

         10 februari: Het duo probeert midden in de nacht bij het Drentse dorpje Echten een man uit Ruinen te ontvoeren en gaat ervandoor als dat mislukt.

         10 en 11 februari: De twee dringen het huis van een vrouw in Meppel binnen. Zij wordt gekneveld, mishandeld en onder bedreiging meegenomen in haar auto. De volgende ochtend wordt ze achtergelaten in de Oostvaardersplassen bij Lelystad.

         18 februari: De twee breken in in een vakantiewoning bij het Brabantse Lage Mierde, maar worden betrapt. De bewoner en drie andere aanwezigen worden uren vastgehouden. De bewoner wordt ernstig mishandeld.

         21 februari: De politie maakt de namen bekend van het duo en geeft hun foto's vrij. De politie vertelt erbij dat Antonio vuurwapengevaarlijk is.

         24 februari: De twee breken in in een aantal caravans op een camping bij Enschede. Ze worden betrapt door een man en schieten hem na een worsteling neer. Daarna gijzelen ze in een boerderij een vrouw die op haar kleinkinderen past, en later ook de moeder en vader als die hun kinderen komen ophalen. De vader rijdt het duo naar Duitsland en wordt in Ahaus vrijgelaten.

         25 februari: De Nederlandse en Duitse politie zoeken met man en macht naar de twee, onder meer in Gronau. Maar ze lijken van de aardbodem verdwenen.

         26 februari: De eigenaresse van een pizzeria in Schwerte, bij Dortmund, herkent het duo van tv-beelden en licht de politie in. Die slaat Van der P. en B. in hun hotelkamer in de boeien.

         26 mei: Antonio en Enise worden uitgeleverd aan ons land.

         6 maart 2015: Na een rechtszaak van vier dagen eist het Openbaar Ministerie tegen Van der P. zestien jaar cel en tegen B. veertien jaar. ,,Buitensporig'', vindt de verdediging.

         2 april: Antonio en Enise horen hun straf: zestien en twaalf jaar cel.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

         woensdag 1 april 2015

         Liquidatiepoging in Oss

         Vanavond is in haar woning in de Narcishof in Oss een poging tot liquidatie geweest op Bianca vd H., de vriendin van Hans van Geenen, die op 10 september 2008 het slachtoffer was van de zogenaamde A73-moord. Er is in die zaak een enorme geruchtenstroom ontstaan, met name door toedoen van politie en justitie. ‘Durf te tunnelen,’ was het motto van de zaaksofficier.

         Alle aandacht was gericht op Martien Oijen en zijn neef Toon Reuvers als hoofdverdachten, andere sporen werden niet onderzocht. Uiteindelijk werden Martien en Toon vrijgesproken. Direct gevolg daarvan is dat er onterechte verdachtmakingen zijn ontstaan in dat geruchtencircuit en het is niet uitte sluiten dat Bianca daar nu het slachtoffer van is geworden.

         De schutter kwam met een smoes dat hij autorijles wilde hebben (Bianca heeft een rijschool), eenmaal binnen schoot hij op Bianca, maar de kogel schampte haar slechts. De schutter probeerde nog  vijf maal te schieten maar naar later bleek was de patroonhouder uit het pistool gevallen.

         Op 1 januari 2015 is op een andere hoofdrolspeler uit de A73-moord, Martien R. uit Oijen, vermoedelijk ook een poging tot liquidatie geweest, maar die mislukte.

         Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook