zondag 28 februari 2010

Schietpartij in Bredase woning

Bij een schietpartij zondagavond in een woning aan de Johanna Ufkesstraat in Breda is een man gewond geraakt.

Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn schotwond geopereerd zal worden. Over de toedracht van de schietpartij en de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.
In het huis bleek een wietkwekerij aanwezig.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Liquidatie Nederlander in Brazilië

De Nederlander Joël J. Bastiaens (24) en zijn vriendin, vastgoedmakelaar Sandra MariaDourada de Sousa (42) (foto), zijn zondagaochtend in Vila Luizão, in het oosten van Brazilië, doodgeschoten. Het stel werd geliquideerd door een gehelmde motorrijder.

Het lijkt erop dat het stel met een telefoontje naar een woning is gelokt die Sandra in de verkoop had. Daar verscheen niet de geïnteresseerde huizenkoper, maar een lange blanke gehelmde motorrijder met een vuurwapen.

Getuigen stellen dat Bastiaens de deur heeft geopend, waarop hij eenmaal door het hoofd werd geschoten. De moordenaar schoot vervolgens Sandra drie kogels door het hoofd en verdween snel op de motor.

Het motief voor de afrekening is onduidelijk.

Update 2 maart: Sandra is gisteren begraven.
Het lijkt erop dat Joël en Sandra zijn neergeschoten door Sandra's ex, Sergio Damiani.
Damiani had bij de scheiding -3 jaar tevoren- klaarblijkelijk niet al zijn bezittingen opgegeven waardoor 2,7 miljoen Real (1,1 miljoen Euro)(andere bronnen noemen 6 miljoen real) buiten de boedelscheiding was gebleven. Het betrof een stuk land dat Damiani recentelijk aan een supermarkt had verkocht. Sandra wilde alsnog haar deel en daar zou binnenkort een rechtszaak over beginnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man vermoord in Amsterdam-Osdorp

Een man (26) is in een woning aan de Don Boscostraat in Amsterdam-Osdorp door een misdrijf om het leven gekomen. De politie kreeg rond vijf uur een melding dat er iets mis was in het pand. De vriend (29) van de man, die in het pand aanwezig was is gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Neergestoken man bezwijkt in hotelhal

Theo Bisschops (53) uit Eindhoven is vanmiddag overleden na hevig bloedend stadshotel 'De Paris' aan de Geleenstraat (foto Flickr) in Heerlen te zijn binnen gestrompeld. Hij zakte in de hal voor de receptie in elkaar en overleed.

De man had een of meer steekwonden. Getuigen zagen de man eerder al bloedend vanaf het naburige Pancratiusplein de Geleenstraat inlopen. Wat daaraan vooraf is gegaan, is nog onduidelijk.
Update 1 maart: In Utrecht is een verdachte -een man (21) uit Ede- gearresteerd nadat hij daar een Amsterdammer (46) aanviel. Het slachtoffer in Heerlen lijkt geheel willekeurig gekozen.
Update 1 oktober 2010: Er wordt levenslang geëist tegen de verdachte.
Update 15 oktober 2010: Hij wordt veroordeeld tot tbs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 27 februari 2010

Ophef over Joran misplaatst

De ophef die er weer is ontstaan over de recente ‘bekentenis’ van Joran van der Sloot neemt opnieuw groteske vormen aan waarbij je je af kunt vragen of mensen die op Fora reageren nog wel weten waar ze het over hebben.

‘Waterboarding in Guantanamo’, ‘opsluiten en de sleutel weggooien’, ‘een knieschot/nekschot', ‘net zolang martelen tot-ie bekent’, ‘hij moet gewoon de waarheid spreken’ zijn zo’n beetje de uitingen, afgezien van opmerkingen over zijn uiterlijk waaraan mensen ook het een en ander rondom zijn ‘schuld’ menen af te kunnen lezen (‘als je die varkenskop van hem alleen al zíet dan weet je dat hij schuldig is’).

Schuldig?? Maar waaráán dan? Wat willen mensen nu eigenlijk dat Joran bekent? Hij hééft al bekend dat hij aanwezig is geweest bij de dood van Natalee en dat hij -geholpen door een ander- haar lijk heeft weggewerkt. Toegegeven, het zijn 2 verschillende verhalen, maar zijn rol er in blijft hetzelfde. Wisselende verklaringen worden zelfs in het algemeen gezien als extra bewijs voor schuld. Dat Justitie dit in dit niet genoeg vindt voor een veroordeling is aan hun.  Maar gesteld dat justitie hem op basis van deze bekentenissen wél vervolgd en tot een veroordeling komt, wat staat Joran dan te wachten? Wegwerken van een lijk, daar staat in Aruba 6 maanden celstraf op. Dat heeft hij al in voorarrest gezeten. Zelfs bij een veroordeling staat hij dus direct weer op straat. Klaar, uit, afgelopen!

Is Joran een fijn persoon? Lijkt me zo onderhand niet. Misschien ooit wel een leuke knaap om een biertje mee te drinken, maar zoals zovele kinderen van ex-pats in de Antillen: geld, mooi weer, een constante aanstroom van touristes, de betrekkelijke zorgeloosheid van het constante vakantiegevoel hebben hem waarschijnlijk gemaakt tot iemand die dacht dat hij veel zo niet alles kon maken.

Dat iemand van zijn leeftijd destijds als hij geconfronteerd wordt met een dode, wellicht niet helder nadenkt, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Dat je van de ene leugen dan in de andere vervalt, tja, niet fraai, maar ook dat is menselijk, ondanks de tragiek van ouders die hun dochter verliezen. Desondanks moet dan na enige tijd toch het besef komen dat je schoon schip wilt maken. Ik kan me echter wel voorstellen dat de aggressiviteit waarmee Beth Holloway, de wereldpers en de FBI er boven op dook, hem wat kopschuw hebben gemaakt en hebben doen denken: “Nou moet ik volhouden'”. Niet goed te praten, zeker niet, maar wel verklaarbaar. Dat hij inmiddels veel anderen (zijn ouders, de mysterieuze ‘A’ en ‘Daury’) daar ook in meesleept is niet fijn van hem.

Wat willen mensen nu eigenlijk dat Joran bekent nu zijn huidige bekentenissen alleen maar lijden tot meer verontwaardiging? Er is zeker een grote groep mensen die willen dat hij dát bekent wat in hun eigen fantasie waarheid is. Het lijkt er op dat Joran alleen nog geloofd zal worden als hij bekent dat hij de maagd Natalee, met bruut geweld ontvoert heeft, haar gedrogeerd heeft, afschuwelijk gemarteld, verkracht, samen met 6 negers, en haar met voorbedachte rade levend aan de haaien heeft gevoerd enkel en alleen omdat hij dat leuk vond. Met minder neemt men geen genoegen, het moet allemaal zo gruwelijk mogelijk.

Is het waarschijnlijk dat Joran Natalee heeft omgebracht? Nee. Toegegeven, we weten niets zeker maar er is niets dat er op wijst dat Joran geweldadig was. Gezien de verhalen en de foto’s op zijn blog, kon hij genoeg vriendinnen krijgen en er is ook niets dat er op wijst dat Natalee niet in was voor een verzetje.

Ik hou het er dus op dat hij inderdaad alleen maar schuldig is aan het wegwerken van een lijk, waarvoor hij –onveroordeeld-  zijn straf al heeft uitgezeten. Het valt hem zeker aan te rekenen dat hij niet veel eerder opgebiecht heeft wat er is gebeurd en het valt hem zeker aan te rekenen dat hij verschillende versies verteld, onder andere het verhaal waarin hij zijn vader impliceerde en voor 100.000 USD aan Greta van Susteren verkocht.

Joran is natuurlijk inmiddels in een weinig benijdenswaardige positie gekomen. Opleiding naar de kloten en volksvijand nummer één, met een herkenbaar gezicht en herkenbare naam. Zijn toekomst is aan diggelen (ja, ik weet het Natalee heeft ook geen toekomst meer en haar ouders hebben levenslang, maar dat is nu even het punt niet) en hij zal tóch aan geld moeten komen. Klaarblijkelijk doet hij dat door nu keer op keer zijn verhaal ‘te verkopen’ want eerlijk is eerlijk, veel andere optie heeft hij niet en mensen kunnen inmiddels niet een nog grotere hekel aan hem krijgen, uitgepoept als hij al is.

Toch is de publieke verontwaardiging disproportioneel als je bijvoorbeeld kijkt naar andere personen die iets op hun kerfstok hebben:

 1. Hugo Nijkamp, die zijn vriendin Vanessa Williams onthoofdde in Suriname en daarna hier overheidscontracten kreeg, is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Afgezien van wat publieke verontwaardiging toen zijn zaak door Peter de Vries weer wat aandacht kreeeg, is iedereen hem alweer vergeten en hij kan binnenkort gewoon weer als vrij man aan de slag.
 2. Personen als de zeer geweldadige Genneperparkverkrachter, of zelfs Manno K. die zijn vriendin met zijn vuisten naar een geestelijke afgrond en permanente incontinentie met een anus prenaturalis (een ‘stoma’) neukte, zijn in principe veel abjecter dan Joran van der Sloot. Toch blijven zij in redelijke anonimiteit gespaard van het ‘Gesundenes Volksempfinden’ en na uitzitten van hun bijzonder lage straf van 4 jaar kunnen zij weer ongestoord hun leven oppakken.
 3. De walllen in Amsterdam –of in welke andere stad dan ook- zitten vol met een leger van vrouwenhandelaren, annex mishandelaars, verkrachters en mishandelaren, die in grote anonimiteit hun abjecte activiteiten doen en zelfs bij vervolging en veroordeling hun naam en kop nauwelijks in de krant krijgen en waarbij zeker de bevolking niet opgezweept wordt tot woeste verontwaardiging zoals SBS6 deed bij de zaak Natalee Holloway.

Joran is zeker geen frisse jongen, maar me dunkt dat de heksenjacht op hem, in plaats van op veel abjectere figuren, meer zegt over onze maatschappij, dan over hem.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Outrage over Joran van der Sloot is disproportionate

The outrage that has risen again about the recent "confession" of Joran van der Sloot, as usual takes on grotesque forms and really makes one wonder whether people commenting on forums even know what they're talking about.

‘Waterboarding in Guantanamo,’ ‘lock him up and throw away the key ‘, ‘a knee shot / head schot’, ‘torturing till he confesses,’ ‘he must speak the truth’, are the general remarks in various internet fora and discussion boards, apart from comments about his appearance from which some people seem to be able to read his "guilt" ( “upon only seeing his pig-like features, you already know that he is guilty”).

Guilty? To what then? What do people really want Joran to confess? He already confessed that he was present at the death of Natalee, and that he -helped by another- got rid of her body. Granted, there are 2 different stories, but his role in these stories remains the same. Varying statements are generally seen as even further evidence of guilt. That the DA’s office thinks that this is not enough for a conviction is their problem.

But suppose he is prosecuted abd convicted based on these confessions, what will be in store for Joran then? Unlawful disposition of a corpse carries a maximum 6 months sentence. Joran already served that in custody. Even with a conviction he will walk right out of the court because he already served his sentence. Ready, out, over!

Is Joran a nice person? Well, by now he doesn’t really seem so. Maybe he once was a nice guy to get a beer with, but like many children of ex-pats in the Antilles: money, nice weather, a constant fresh supply of female tourists, the relative carelessness of the ongoing holiday atmosphere on a tropical island probably made him feel like he could easily get away with things.

That someone of his age when suddenly faced with someone dying on him, does not think clearly and goes for a short term easy way out, is something I can understand –not condone, but understand. That subsequently one lie leads to another is wrong, foolish and stupid but it is human, despite the tragedy for the parents who lose their daughter. Nevertheless, after some time one should realize it is best to come clean. I can however imagine that the aggressiveness with which Beth Holloway, the world press and the FBI made him scared and head-shy thinking: "Well now I must hold on to my story." Inexcusable, stupid, but explainable. That he however now dragged and drags mony others (parents, the mysterious "A" and "Daury ') into it, is not so nice.

What do people really want Joran to confesses now that his confessions present only lead to more outrage? There is certainly a large group of people who want him to confesses the ‘truth’ as they see it in their own imagination. It seems that Joran will only be believed if he confesses he abducted the virgin Natalee, while she was reading a bible, has drugged her, horribly tortured her, raped her (in a gang-bang with 6 black guys), after which he laughingly fed her to the sharks alive for no other reasons that that pleased him. The more horrible the better for him to be believed by a number of people.

Is it likely that Joran killed Natalee? No. Granted, we know nothing for certain but there is nothing to suggest that Joran was violent. Given the stories and photos on his blog, he could get enough girlfriends and one night stands and there is nothing to suggest that Natalee was not in for a bit of holiday romance.

I’ll just stick to the belief that he is only guilty of disposing of a body, for which which he -uncondemned- has already served the maximum sentence. One can certainly blame for him for waiting so long before he confessed what has happened and it he is certainly to blame for telling several versions, including the story in which he implied his father that he sold to Fox’ Greta van Susteren for 100,000 USD.

Joran is obviously not in an enviable position. His education came to a halt and he became public enemy number one, with a recognizable face and a recognizable name. His future has been smashed (yes, I know Natalee has no future and her parents have a ‘life sentence’, but that's not the point here) and he will need to find a way to generate income. Apparently he does that selling his story time after time, and fair is fair, he does not have many other options and people can hardely dislike him even more than he already is.

Yet the public outrage is disproportionate if for example one looks at other people who have something to answer for:

 1. Hugo Nijkamp, who beheaded his girlfriend Vanessa Williams in Suriname, escaped and subsequently got government contracts. After he was exposed he was sentenced to 5 years imprisonment. Apart from some public outrage when his case got some attention again, everybody already forgot about him and he can soon get back to work as a free man.
 2. People like the very violent Genneper Park Rapist, or Manno K. who ‘fist raped’ his ex-girlfriend into a permanent anal incontinence needing an anus prenaturalis (a "stoma") and into mental break down, are in general much more deserving of our outrage than Joran van der Sloot. Yet they remain in reasonable anonymity, spared from the 'Gesundenes Volksempfinden' and after serving their relatively low sentence of 4 years they again pick up their lives undisturbed.
 3. The Red Light District in Amsterdam (or in any other city), is filled with an army of woman-traffickers, rapists and abusers. They live in anonymity and even if they are prosecuted and convicted their names and mugshots rarely make the newspaper headlines and people will certainly not be stirred up against them as did SBS6 against Joran the Natalee Holloway case.

 
Joran is certainly not choir boy, but I think the witch hunt set upon him, instead of upon much shadier characters, says more about society than about Joran.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Oud-lid TON Jaques Smits wil schadevergoeding

Kinderontvoerder en zelf benoemd privé detective Jacques Smits, de voormalige coördinator Arnhem van Trots op Nederland (TON), wil zeker 100.000 euro schadevergoeding van de partij.

Hij is een juridische procedure begonnen tegen TON-oprichtster Rita Verdonk en twee Arnhemse medewerkers van de partij. Dat heeft zijn advocaat Gerald Roethof zaterdag bekendgemaakt.

Smits sloot zich afgelopen zomer aan bij TON en werd coördinator Arnhem. De partij zette hem er niet veel later echter uit en deed ook aangifte tegen hem van bedreiging en stalking. Smits stelt dat die beschuldigingen onterecht zijn en dat zijn reputatie schade heeft opgelopen door uitspraken van TON-leden in de media.

Reputatieschade? Het is Jacques Smits die in het recente verleden middels leugens en verdachtmakingen trachtte het leven van Malika Karoum de vernieling in te helpen, in opdracht van haar ex-man Mohamed Boulnouar die zelf via zijn reisbureau honderden Mekka gangers oplichtte. Dát is de reputatie die klaarblijkelijk schade heeft opgelopen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 26 februari 2010

Uitspraak: 4 jaar en TBS voor Kim V. in Purmerendse kindermoord

Kim Visser (24) is vandaag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs. Volgens het hof is in hoger beroep komen vast te staan dat Visser op 14 juni 2006 in haar woning in Purmerend haar twee jonge kinderen Daniel (6 mnd) en Romy (2 jr) heeft doodgestoken. De eis was 8 jaar. De rechtbank in Haarlem sprak Visser 9 november 2007 vrij, bij gebrek aan bewijs. Visser werd in de nacht van het drama, nadat zij de politie had gealarmeerd, aangehouden. Aanvankelijk ontkende zij en beweerde zij dat een zekere Bennie de gruweldaad op zijn geweten had. Bennie is nooit gevonden. Na een week van verhoren bekende Kim Visser, maar later trok zij deze bekentenis weer in

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar voor 'IND moord' op Ron Makadoeroe

ron-makadoeroHeiko D. (51) heeft van de rechtbank in Den Haag 15 jaar gevangenisstraf gekregen voor het doodschieten van Ron Makadoero (57) op 8 juni 2009 in Rijswijk op straat rond 8 uur 's morgens. De aanklager had zestien jaar gevangenisstraf geëist tegen de schutter uit Maarssen.

Heiko schoot Ron neer op de kruising van de Huis te Landelaan en de Henriette Roland Holstlaan. Het was druk op de weg, waardoor veel mensen getuige waren van de schietpartij, aldus het OM. Het slachtoffer had volgens justitie een nauwe band met de ex-vriendin van de IND. Heiko was Ron's chef. Hij had geclaimed onder invloed te zijn van het medicijn Seroxat en zich niets meer te kunnen herinneren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran van der Sloot bekent,…. weer

We hebben beeld
bubali-plas-joran
Joran van der Sloot heeft in een interview dat afgenomen is in Frankfurt, opnieuw bekent Natalee Holloway in een moeras (foto) gedumpt te hebben. Deze keer was hij echter wat specifieker. Hij vertelde dat Natalee van een balkon gevallen was terwijl ze dronken en onder invloed van Coke een striptease act opvoerde voor Joran en een vriend, ene ‘A’. Hij noemt daarbij ook het huisadres waar dit gebeurde en beschrijft de auto waarin Natalee vervoert werd. Ook noemt hij de naam van de aanwezige vriend. Joran en Natalee waren  op het strand A. tegengekomen, die beiden thuis uitnodigde voor cocaïne en whisky.
Ze zouden vervolgens naar de Bubalie plas gereden zijn waar Joran bij het achterlaten van Natalee ook zijn schoen kwijtraakte.
Als reden voor het dumpen in plaats van aangeven noemde Joran paniek, plus het feit dat A. een kleine dealer was die veel coke in huis had.
Voorts zei Joran nog dat de befaamde Patrick van der Eem actie een afspraak was tussen hem en Patrick om Peter de Vries geld uit zijn zak te kloppen. Ook de tape die hij aan Greta van Susteren verkocht voor 100.000 dollar was knip en plakwerk.

Justitie op Aruba lijkt de verklaring naast zich neer te leggen als de zoveelste versie, mede vanwege de omstandigheden waaronder het interview tot stand is gekomen. ‘Terror Jaap’ legde het contact en in de vele uren video zou van een ‘serieus interview’ geen sprake zijn. Reden voor twijfel is ook omdat Joran weigerde mee te werken aan nader onderzoek. Wel heeft Van der Sloot nog een kaart getekend waar Natalee werd achtergelaten. Justitie wil echter alleen gaan zoeken als Joran volledig meewerkt en de plek precies aanwijst.
De vriend, ‘A’, is al eerder twee keer gehoord en heeft altijd ontkent. Hij is in relatie tot de feiten uit het TerrorJaap interview ook weer door de politie gehoord en hij ontkent het gebeuren. Ook zou hij een alibi hebben.
Vele mensen zien dit nieuwe verhaal als een poging van Joran om verwarring te zaaien en daarmee de geloofwaardigheid van de ‘Patrick van der Eem bekentenis’ onderuit te halen.
Dat lijkt me onzin:
 1. De ‘Patrick van der Eem bekentenis’ heeft totnogtoe niet geleid tot verdere vervolging en al zou dat wel zo zijn, het enige dat Joran ‘bekent’ is dat Natalee kwam te overlijden en dat hij haar lichaam heeft weggemoffeld. Dat is een vergrijp waarop in Aruba 6 maanden staat (In Nederland 2 jaar). Die tijd heeft Joran al in voorarrest gezeten, dus zelfs bij een schuldig bevinding hoeft hij niet de gevangenis in.
 2. De nieuwe bekentenis doet in feite niets anders, Joran bekent dat Natalee door een ongeval omkwam en dat hij haar daarna met hulp heeft weggemoffeld.
Omdat Joran en TerrorJaap klaarblijkelijk de opbrengst van de verkoop van het interview aan RTL delen, lijkt het me veel eerder dat Joran deze verhalen vertelt als bron van inkomsten. Zijn toekomst is in feite verpest, Zijn studie in Amerika is niet doorgegaan, zijn opleiding in Nederland heeft hij moeten afbreken en hij kan er van op aan dat niemand hem ooit nog zal aannemen. In feite is hij een ongeschoolde kracht en hij zal ergens zijn geld vandaan moeten halen. Hij hoeft zich ook niet te schamen voor wat hij doet want zegge 99,9% van de mensen hád al een hekel aan hem, dus veel meer zal dat wel haast niet worden door wéér het zoveelste verhaal.
Grotere kaart weergeven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 25 februari 2010

Uitspraak: 6 jaar en TBS voor verkrachting en poging tot doodslag.

Patrick de W. (32) is veroordeeld tot 6 jaar en TBS wegens verkrachting (tijdens zijn verlof) en poging tot doodslag. Dat is conform de eis.
Vonnis

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

'Jack de Prikker' gearresteerd

Curacaonaar Nelgelo Confessor H. (25) uit Lelystad, die er van wordt verdacht de beruchte 'Jack de Prikker' te zijn is aangehouden.

Jack de Prikker stak eind 2008 en begin 2009 schijnbaar willekeurige mensen neer in Lelystad.

Het eerste steekincident vond plaats op 23 december 2008. Daarbij raakte een vrouw (60) zwaargewond. Op Eerste Kerstdag werd een man, die zijn hond uitliet, neergestoken. Begin februari 2009 werd in dezelfde wijk Hadef Cherkaoui (30) doodgestoken en niet veel later werd ook een man  (55), die in zijn tuin aan het werk was, neergestoken.

Update 1 februari 2011. Het OM eist tbs met dwangverpleging. Nelgelo is Schizofreen verklaard door het PBC en heeft bekend. Hij hoorde stemmen in zijn hoofd die hem dwongen te steken.
Update 15 februari 2011: Nelgelo is tot tbs veroordeeld

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 24 februari 2010

Dode vrouw in massagesalon in Rotterdam

Sandra Martinez Burbano
In massagesalon Melissa Relaxing aan de Molenwaterweg 4a-1 in Rotterdam is de Colombiaanse Sandra Martinez Burbano afgeslacht.

Collega Melissa vond rond vijf uur ’s middags het lichaam in een enorme plas bloed. Zij/hij alarmeerde vervolgens de buurman, waarna ze samen de woning op de eerste verdieping binnengingen. Daar wordt ook het bedrijf Melissa Relaxing gerund. Daarna werden ambulance en politie gewaarschuwd.

Sectie op het lichaam moet uitwijzen waaraan de vrouw is overleden. Een van de getuigen werd meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De politie is op zoek  naar een man die om 15.00 uur het pand binnen is gegaan. Hij is volgens een getuige om half 4 naar buiten gegaan. Het was een zeer opvallende man. Hij was niet groot, slank en vermoedelijk rond de dertig jaar oud. Hij droeg een zeer lange zwarte jas tot over de knieën en had een zwarte gleufhoed op. Volgens een getuige was hij opvallend bleek.

De man met de zwarte jas zou een bekende zijn van Sandra (alias 'Isabella') uit de tijd dat ze in Den Haag als raam-prostituee werkte en zou haar gestalkt hebben. 
Zicht op de Molenwaterweg
De politie probeert middels een schoenafdruk de dader te vinden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Hoofdverdachte moord Dirk Post ontkent

Jaap van der H. (15), de hoofdverdachte van de moord op Dirk Post 914) uit Urk ontkent iets met het misdrijf te maken te hebben. „Mijn cliënt ontkent inderdaad alle betrokkenheid bij de dood op Dirk Post”, liet advocaat Ilse van der Meer vandaag weten.

„Na zijn aanhouding is mijn cliënt verschrikkelijk intensief verhoord”, constateert de raadsvrouw. „Hij heeft geen gebruikgemaakt van zijn zwijgrecht, maar is blijven uitleggen dat hij het niet heeft gedaan. Hij heeft dus meegewerkt aan het onderzoek.”

De raadsvrouw reageert hiermee op de bekendmaking van het Openbaar Ministerie gisteren dat de jongen wordt verdacht van moord. Hij heeft Post in de visie van het OM met voorbedachten rade gedood.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 15 jaar voor moord Ingrid Rijnsburger

Tegen een man (26) uit Nieuwkoop is 15 jaar cel geëist wegens de moord op Ingrid Rijnsburger (37) in haar woning op bungalowpark Dolce Vita in Zevenhoven. Zij werd op 6 juni 2009 met ongeveer twintig messteken om het leven hebben gebracht.

De verdachte meldde zich op na zijn daad op een politiebureau in Alphen aan den Rijn met de boodschap dat hij de vrouw had vermoord. De kleding van de man zat onder het bloed. Volgens de officier van justitie meldde de man zich zonder het moordwapen op het politiebureau.

De vrouw werkte op een sportschool in Ter Aar die ze zelf had opgericht. Daarvoor had ze een schoonmaakbedrijf. Zij had de man -die dakloos was- onderdak gegeven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar en tbs voor kroegmoord

Louis A. (45) die vorig jaar april in een kroeg in Rotterdam Terry Hoekman (46) doodschoot en vier mensen verwondde, is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 15 jaar en tbs met dwangverpleging wegens doodslag, vier keer poging tot doodslag, een poging moord en bedreiging. Daar bovenop komt nog een jaar celstraf van een voorwaardelijke veroordeling uit 2006. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden achttien jaar.

In het buurtcafé vond op de bewuste avond een talentenjacht met karaoke plaats. A. was onderweg naar huis, maar besloot nog een paar biertjes in het café aan het Poolsterplein te pakken. Daar kreeg hij naar eigen zeggen ruzie met een man die hem duwde, bespuwde en zijn moeder uitschold. Nadat hij het café was uitgezet, schoot hij buiten iemand neer en vuurde in de kroeg meerdere kogels af, op zoek naar de man die hem had beledigd. Een bezoeker wist A. uiteindelijk te overmeesteren.

A. houdt vol dat hij het wapen al de hele avond op zak had. Het zou in een worsteling per ongeluk zijn afgegaan. Het Openbaar Ministerie (OM) geloofde daar niets van. Volgens de officier van justitie haalde de man het wapen thuis en schoot hij voor de deur iemand dood. Op zoek naar de man met wie hij ruzie had, ging hij de kroeg in en schoot daar vervolgens in het rond.

De rechters constateerden dat A. tussendoor naar huis was gegaan, maar achtten moord niet bewezen. Volgens de rechters is niet vast te stellen dat hij tijdens zijn ritje van en naar de kroeg het voornemen had te schieten. Omdat hij bij de deur van de kroeg werd tegengehouden, denkt de rechtbank dat het waarschijnlijk is dat A. schoot in een gemoedsopwelling. Dat hij vervolgens in het café op zoek ging naar de man die hem bespuwde, kan volgens de rechters wel worden uitgelegd als een poging moord.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander veroordeelt in België wegens aanranding

Een 63-jarige Nederlander is woensdag door de rechtbank in het Belgische Hasselt bij verstek veroordeeld tot achttien maanden cel en een boete van 1650 euro voor aanranding van een 13-jarige jongen.

De man had de jongen in oktober 2008 aangesproken in het plaatsje Hechtel-Eksel in Belgisch Limburg en hem een lift gegeven. Tijdens de rit verrichtte hij seksuele handelingen. De Nederlander was al eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Scooterklootzakje wil excuses aanbieden

De Marokkaan (19) die vorige maand in Nijmegen met een scooter voetganger Mario van Geijn (50) doodreed op een zebrapad en vervolgens ziekenhuispersoneel bedreigde, wil nu zijn excuses aanbieden aan het ziekenhuis (sic).

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud heeft aangifte gedaan tegen hem.

Volgens de advocaat van de verdachte lag zijn cliënt in een kamer vastgesnoerd te wachten op verzorging. 'Hij was in paniek, wist niet wat er aan de hand was en dat werd hem ook niet verteld', vertelt hij aan De Volkskrant. Pas de volgende dag hoorde zijn cliënt van de politie dat er door het ongeluk iemand was overleden.

Het is hetzoveelste ik ben zielig offensief dat toch wel raar overkomt na eerder een excuusbrief van de familie, de bedreiging van 'De Gelderlander' door een broer van de dader en een interview met Laila el G, zus van de verdachte die de schuld van alles bij de politie legde en de overval op het Hotel af deed als 'reclamestunt'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 23 februari 2010

Gevaarlijke crimineel Durim Gremaj spoorloos

De politie in Den Haag heeft met spoed een zoekactie op touw gezet naar de Albanees Durim Gremaj (36), een van de meest gezochte criminelen van Europa.

Gremaj, (alias Elton Gremaj, Durim Gremi of Arben Braka), wordt ook gezocht in Albanië. Daar moet hij nog vijftien jaar gevangenisstraf uitzitten. In Nederland wordt de man gezocht voor mensenhandel. Gremaj is een van de 16 meest gezochte voortvluchtigen in Europa.

Hij wordt gezocht voor verschillende zedenmisdrijven, waaronder een groepsverkrachting in 2001 in Albanië. Toen hij destijds werd veroordeeld voor vijftien jaar celstraf, vluchtte hij het land uit. Volgens het Britse blad The Sun verbleef de Albanees vorig jaar juni nog in Engeland.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jongste verdachten ook vervolgd om dood Dirk Post

Jelle Pieter R. (14) en Jacob van U. (12), de twee jongste verdachten in de zaak Dirk Post (14), worden vervolgd voor medeplichtigheid liet het OM vandaag weten. Het OM liet al eerder weten hen te zullen vervolgen, maar wist toen nog niet te vertellen op welke aanklacht.

De hoofdverdachte in de zaak, Jaap van der H. (15) wordt vervolgd voor moord, Jelle Pieter en Jacob worden dus nu voor medeplichtigheid vervolgd. Het OM vraagt zich af of zij de moord op Dirk Post hadden kunnen voorkomen (dat maakt het echter nog geen medeplichtigheid).

De zaak begint waarschijnlijk op 1 juni.

Justitie zal nog een zware dobber krijgen aan het bewijzen van medeplichtigheid.

Artikel 48 SV

Als medeplichtigen van een misdrijf worden gestraft:
1 zij die opzettelijk behulpzaam zijn bij het plegen van het misdrijf;
2 zij die opzettelijk gelegenheid, middelen of inlichtingen verschaffen tot het plegen van het misdrijf.

Wel, uit niets blijkt dat de twee jongsten opzettelijk behulpzaam zijn geweest of middelen/inlichtingen hebben verschaft.

Het OM kan natuurlijk beweren dat het hier gaat om ‘voorwaardelijke opzet’ dat is een lichte vorm van opzet waarbij in dit geval de twee verdachten wel wisten dat hun ‘hulp’ zou kunnen leiden tot de moord op Dirk Post, maar dat ze dit risico op de koop toe namen (“ach, misschien maakt-ie hem wel dood, maar wat kan mij dat schelen”). Ook dat zal moeilijk worden: De jongens zijn weggelopen toen zij het mes zagen omdat ze bang waren. Dat duidt erop dat zij hier niet van te voren rekening mee hadden gehouden, wat de basis van de voorwaardelijke opzet  al wegneemt. Komt nog bij dat ook bij voorwaardelijke opzet er sprake moet zijn van de onder artikel 48 genoemde hulp/gelegenheid/middelen of inlichtingen en daar lijkt geen sprake van.

Zeker, het is mogelijk dat het de twee jongsten zijn die Dirk hebben ‘meegelokt’, wetende dat hij nooit alleen met de oudste naar het Bos zou zijn gegaan, maar dan nog is het voor veroordeling noodzakelijk dat zij wisten, dan wel hadden kunnen weten waar dit toe zou leiden of zou kunnen lijden.

Het OM zou nog kunnen betogen dat de jongens door weg te lopen en niet in te grijpen de ‘gelegenheid’ hebben gegeven dat Dirk Post vermoord zou worden en dat zij dit wisten (zij waren immers ‘bang’), maar me dunkt dat een rechter daar door heen zal prikken omdat hiermee de verwachtingen die je aan jonge kinderen kunt stellen dan wel heel erg opgerekt worden. Bovendien geldt ook dan nog dat zij niet hebben hoeven weten dat hun vlucht tot de moord op Post zou lijden, wellicht waren ze bang voor een knokpartij, wellicht meenden ze dat Post er ook vandoor ging.

Ja, ze hadden iemand kunnen waarschuwen, om hulp vragen, maar op dat moment was Post mogelijk al dood en voor de aanklacht medeplichtigheid moet ook hier weer aangetoond worden dat de jongens wisten dan wel hadden kunnen weten dat Post vermoord zou worden. Ook daar lijkt geen bewijs voor. Er is kinderrecht omdat kinderen nu eenmaal niet dezelfde verantwoordelijkheden hebben als volwassenen en je kunt je dan ook afvragen in hoeverre hun vlucht en het verzuim om iemand te waarschuwen hen toegerekend kan worden.

Een veroordeling van de jongens voor medeplichtigheid aan moord lijkt me dan ook vrij onwaarschijnlijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

OM wil hogere straf naakte aanrander

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de straf van drie jaar cel, waarvan twee voorwaardelijk, die de rechtbank in Alkmaar deze maand oplegde aan de 33-jarige Alkmaarder die nagenoeg naakt acht vrouwen aanrandde. Het OM wil dat de man een onvoorwaardelijke celstraf en tbs met dwangverpleging krijgt.

De Alkmaarder kwam tussen de zomer van 2007 en eind juni 2009 midden in de nacht vrijwel naakt naast zijn slachtoffers fietsen en betastte hun billen en borsten. In sommige gevallen had hij alleen sokken aan en een muts op, andere keren droeg hij alleen een jas.

Volgens het OM is nog onduidelijk wat de beweegredenen voor de man waren en is onbekend hoe groot de kans op herhaling is. Het OM vindt dat via tbs met dwangverpleging mogelijk een diagnose kan worden gesteld met een passende behandeling.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte oude moordzaak opgepakt

Een man (48) uit Amersfoort is vandaag aangehouden in de gevangenis in Heerhugowaard. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 8 oktober 2002 een 28-jarige man uit Breda heeft doodgeschoten op de parkeerplaats bij de vis- en recreatieplas Ekkersweijer in Son en Breugel.

De politie heeft destijds een rechercheteam geformeerd dat de dood van de 28-jarige man onderzocht. Dat leverde toen niets op. In mei 2005 werd het onderzoek heropend nadat er nieuwe informatie was binnengekomen. Het Openbaar Ministerie heeft toen ook een beloning van 20-duizend euro beschikbaar gesteld voor de ‘gouden tip’. Ook dat heropende onderzoek leverde uiteindelijk niets op. In april 2009 werd het onderzoek voor de tweede maal heropend, opnieuw nadat er belangrijke informatie bij de politie was binnengekomen. Een ‘cold case-team’ van de Divisie Recherche is met die informatie aan de slag gegaan. Dat leidde naar de verdachte die een gevangenisstraf uitzit voor het plegen van gewapende overvallen in Duitsland. De man is daar enkele jaren geleden aangehouden en veroordeeld, maar mag zijn straf in Nederland uitzitten.

De politie heeft aanwijzigingen dat de moord zich heeft afgespeeld binnen het synthetische drugsmilieu. Het onderzoek richt zich nu op mogelijke mededaders en opdrachtgevers van de moord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 18 maanden voor doden baby in wc

Sue L. (30) uit Apeldoorn is vandaag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk voor het laten verdrinken van haar pasgeboren baby in de toiletpot.

Sue L. hield tijdens de zitting twee weken geleden vol niets geweten te hebben van een zwangerschap of bevalling op de wc. De baby overleed aan onderkoeling, verdrinking of aan een combinatie van beide omdat ze met haar beentjes in de afvoer bleef vastzitten. Deskundigen meenden dat de vrouw uit paniek handelde omdat ze aan psychische stoornissen lijdt.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf. De rechtbank vergeleek deze kinderdoodslagzaak met soortgelijke zaken bij andere rechtbanken en kwam daardoor tot een hogere straf dan geëist. Al met al toch nog erg laag voor doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Strafzaak tegen jager gaat ondanks fout door

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag beslist dat de rechtszaak over een raadselachtig jachtongeval in Bavel in november 2007 doorgaat, hewel het Openbaar Ministerie een „ernstige fout” heeft gemaakt door het belangrijkste bewijsmiddel - het geweer- te laten vernietigen.

In november 2007 werd Joska Gosens (39) uit Breda tijdens een wandeling dodelijk geraakt door een kogel uit het jachtgeweer van Johan K. (72). Die zou vanuit een nabijgelegen jachthut op een duif hebben willen schieten. De rechtbank in Breda veroordeelde hem vorig jaar tot een werkstraf van 240 uur wegens dood door schuld. Het OM vindt dat sprake is van doodslag en ging in hoger beroep.

Vorige maand bleek dat het wapen per ongeluk is vernietigd, een fout die volgens het gerechtshof volledig voor rekening van het OM komt. Aanvullende schietproeven, waar het OM zelf om had gevraagd, zijn nu niet meer mogelijk. Advocaat Frank Koningsveld vond dat dit moest leiden tot niet-ontvankelijkheid van het OM. Het hof stelt echter dat K. niet wezenlijk in zijn belangen is geschaad, omdat de gevraagde schietproeven naar het oordeel van het hof toch al zinloos waren. De verdediging had zelf niet om nader onderzoek naar het wapen gevraagd.

Enkele dagen voor de behandeling van de strafzaak bij de Bredase rechtbank in april vorig jaar gaf een parketsecretaris opdracht aan het KLPD om het wapen te 'vervreemden'. Bij het KLPD dachten ze ten onrechte dat het wapen moest worden vernietigd, en zo geschiedde.

Het hof vindt het kwalijk dat belangrijke beslissingen kennelijk worden overgelaten aan een parketsecretaris, die daarover geen overleg pleegt met de officier van justitie. Daarnaast had een beslissing over het bewijsmiddel niet genomen mogen worden, terwijl de zaak nog niet onherroepelijk was.

De zaak wordt voortgezet op 23 maart.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw ontsnapt uit gevangenis

Hulda 'Totti' Kiel (35) (foto) uit Limbricht is zondag via een tunnel ontsnapt uit de vrouwengevangenis in Breda. Ze is voortvluchtig. De vrouw zat vast wegens poging tot doodslag op haar broer en schoonzus in augustus 2006. Ze had 8 jaar gekregen en zou waarschijnlijk over 1,5 jaar vrijkomen (ook 22 maanden wordt genoemd). Ze woonde niet meer in een cel, maar in een speciaal huis dat is bedoeld voor mensen die zich bevinden in een resocialisatieproces.

Zij groef de tunnel - onder de keuken door- op ouderwetse manier, met een lepel. Ze heeft hier klaarblijkelijk maanden over gedaan. In de tunnel werden etensresten en waxinelichtjes gevonden.
De tunnel was slechts enkele meters lang, dat was genoeg om naar buiten te komen.

In de keuken van het huis is een kelderruimte. In die kelder schroefde ze elke dag een luik met vier schroeven los. Daarna haalde ze met behulp van een eetlepel de grond onder de fundering weg.
Uiteindelijk is ze onder de fundering doorgekropen en kwam ze op de stoep naast het huis naar boven. Daar zijn enkele straattegels weggehaald. Mogelijk is de vrouw daarbij geholpen.
koepel1e 

koepel3e

Update 18 maart 2010: Helaas, Hulda is al weer gepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran van der Sloot doet nieuwe bekentenis

Joran heeft de afgelopen maanden weer een bekentenis gedaan: Natalee Holloway zou in een moeras zijn gedumpt. Het lijkt te gaan om de bekentenis die hij bij ‘Terror Jaap’ heeft afgelegd.

Het wordt gezien als een strategische zet om zichzelf neer te zetten als notoire leugenaar en daarmee zijn eerdere bekentenis af te zwakken. 9hoewel dat vrij nutteloos lijkt)

Ook deze week staat er een interview met hem gepland in Frankfurt.
Joran was kort weer in het land in verband met de dood van zijn vader die in Arnhem werd gecremeerd.
Zie ook :

 1. Joran bekent, .... weer (26 februari 2010) 
 2. Ophef over Joran misplaatst (27 februari 2010)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 22 februari 2010

Saban Baran opgepakt in Turkije

Saban Baran, de in September uit Nederland gevluchtte mensenhandelaar is gearresteerd in Turkije.

De Turkise politie heeft hem opgepakt omdat hij in Turkije betrokken zou zijn bij afpersing en omdat hij er geld dat hij met mensenhandel in Nederland heeft verdiend zou hebben witgewassen.

Saban Baran is in Nederland veroordeeld voor mensenhandel, die gepaard ging met veel geweld. Tientallen vrouwen werden in de prostitutie gedwongen in Alkmaar en op de Wallen. Justitie in Nederland vermoedde dat de winsten die daarmee gemaakt werden, onder meer in vastgoed in Turkije werden geïnvesteerd. Saban stond aan het hoofd van een omvangrijke bende, waarin ook zijn broer Hasan zat.

Baran verdween op zaterdag 12 september. Hij zat op dat moment een straf van 7,5 jaar cel uit wegens onder meer vrouwenhandel. Het gerechtshof in Arnhem had de als vluchtgevaarlijk bekend staande Baran een week verlof gegeven wegens de geboorte van zijn kind. Met als voorwaarde dat hij zich iedere dag zou melden. Baran deed dat vrijdag 11 september voor het laatst, daarna nam hij de benen. Het hof behandelde Baran's zaak in hoger beroep.

De rechtbank in Almelo veroordeelde Baran eind oktober bij verstek tot nog eens acht jaar celstraf. Dit keer wegens een tweevoudige poging tot moord en poging tot vrouwenhandel.

De poging tot moord had plaats op 11 mei 2006 in een internetcafé in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Saban sloeg daar twee mannen in elkaar en stak hen. De beide slachtoffers kwamen er met verwondingen vanaf. Bewakingscamera's legden de steekpartij vast. De beelden dienden samen met afgetapte telefoongesprekken als bewijsmiddel. Een handlanger van Saban, Bekir I., werd in dezelfde zaak veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 15 maanden voor plaatsen sex-advertenties over exen

Tegen een man (37) uit Zandvoort is vandaag voor de rechtbank in Haarlem vijftien maanden cel geëist vanwege het belagen van twee ex-vriendinnen. De man zette volgens het OM seksadvertenties op internet, waarna de vrouwen door massa's mannen werden benaderd.  

De Zandvoorter stuurde volgens de officier van justitie ook bedreigende en beledigende smsjes naar de vrouwen. Een van zijn ex-en zag zich geconfronteerd met zo'n 200 reacties van seksbeluste mannen die langs wilden komen. Sommigen doken zelfs op voor haar deur.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte schietpartij Sprang Capelle pleegt zelfmoord vóór aanhouding

Een man (40) uit Waalwijk heeft vanochtend zelfmoord gepleegd kort voor zijn geplande arrestatie in verband met de schietpartij in Sprang-Capelle begin deze maand waarbij een 42-jarige fietsster schijnbaar willekeurig onder vuur werd genomen.

De politie al bij het huis van de Waalwijker toen hij zelfmoord pleegde. Over de wijze waarop dat gebeurde, doet de politie nog geen mededelingen. De man was een 'zeer serieuze verdachte', aldus de politie. Nader onderzoek in het huis levert mogelijk meer aanwijzingen op voor zijn betrokkenheid bij het schietincident. Over een motief tast de politie tot dusver nog in het duister. Verdachte en slachtoffer kenden elkaar niet.

Er gaat echter ook een gerucht dat de man een afscheidsbrief heeft nagelaten waarin hij schrijft dat hij zich gestalkt voelde door het slachtoffer. De vrouw fietste volgens hem vaker op die plek, hij had het gevoel dat zij achter hem aanzat. Hij zou al een keer eerder een poging hebben gedaan, maar toen had hij misgeschoten. Of de vrouw hem daadwerkelijk stalkte, of dat een en ander zich alleen in zijn hoofd heeft afgespeeld, is niet duidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Politie speurt naar Deborah Rosiek

De politie speurt sinds vanmorgen in recreatiegebied 't Twiske bij Zaandam met een graafmachine naar het lichaam van Deborah Rosiek (39) die 17 juni 2003 verdween

Behalve de politie is ook het NFI ter plekke. Op aanwijzing van een getuige werd hier in april 2007 al eens eerder* gezocht maar er werd toen niets gevonden. Ook werd al eens in het IJsselmeer* naar haar gezocht.

Bij haar verdwijning was Deborah Rosiek hoogzwanger en zou een dag later door een keizersnee bevallen van een tweeling.

Oud-Politieman Hans P. (46) werd lang gezien als hoofdverdachte. Dit nadat er drie van Rosiek afkomstige bloedsporen in de kelderbox van een vroegere woning van P. waren gevonden. De rechter vond dit 'bewijs' te zwak en sprak Hans P. in juli 2008 vrij. Tegen P., die destijds een relatie had met Rosiek, was vijf jaar cel geëist. Los van het feit of Hans P. wel of niet de dader is, is 5 jaar voor doodslag of moord op een vrouw die zwanger is van een tweeling natuurlijk een belachelijk lage eis. Hans P. zou volgens justitie de vader zijn van de tweeling.

Hans P. was ook in februari 2004 al eens gearresteerd, bleef 3 manden in vooraarest en werd toen weer vrijgelaten. Ook werd in mei 2006 in Zaandam een toen 39 jarige tweede verdachte gearresteerd, en weer vrijgelaten.

*De eerdere zoektocht in het IJsselmeer was op aanwijzing van een 'vriend' van Hans P.. Toen daar niets gevonden werd, wijzigde deze getuige zijn verhaal: Hij zou het Ijsselmeer verhaal in opdracht van Hans P. hebben verteld, maar in werkelijkheid zou zijin het Twiske begraven liggen (waar vervolgens werd gezocht, samen met de getuige). De rechtbank noemde dat tijdens het proces tegen P. onaannemelijk. Tijdens dit proces werd P. wél schuldig bevonden aan heling en overtreding van de wapenwet, maar kreeg door laakbaar handelen van het OM geen straf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 21 februari 2010

Vrouw mishandeld en verkracht in eigen huis

Een 43-jarige vrouw is vanavond ernstig mishandeld en verkracht in haar woning in Enschede. Daarbij is zij ernstig gewond geraakt.

Een nog onbekende man drong om omstreeks 6.00 uur haar huis aan de Paulus Potterstraat binnen. Zij werd daarna bedreigd, geslagen en verkracht. De vrouw moest later in hetziekenhuis worden behandeld.

Na behandeling kon zij het ziekenhuis weer verlaten. De politie is een grootschalig onderzoek gestart.

De indringer is volgens de politie Twente een jonge,Nederlands sprekende blanke man van ongeveer 18-20 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Onderzoek naar verdrinken Pool in Veghel

De verdrinking van een 34-jarige man uit Polen in de haven in Veghel, in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 februari wordt opnieuw onderzocht.

Aanvankelijk ging de politie uit van een ongeval, maar na het horen van getuigen en de uitslag van de sectie door het NFI, sluit de politie nu toch niet uit dat de Pool slachtoffer is van een misdrijf.

Volgens de politie is de man vermoedelijk door toedoen van anderen in het water terechtgekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 19 februari 2010

Moordenaar van Pascal Triep ontsnapt | en weer gepakt

Dannyboy Trubert, die in 2007 veroordeeld werd tot 12 maanden jeugddetentie en jeugd TBS wegens het doodsteken van Pascal Triep (25) in Den Haag (De 'Haagse Dakmoord'), is woensdag 17 februari ontsnapt.

Na het vonnis belandde Dannyboy in diverse jeugdklinieken door het land. Wegens wangedrag werd hij overgeplaatst naar onder andere Den Helder en Zutphen. Zoals gebruikelijk bij een PIJ-maatregel is er sprake van proefverlof. Dannyboy wist echter tijdens zo'n verlof aan zijn begeleider te ontsnappen en is sindsdien spoorloos.

Dannyboy was trouwens op zijn 16e, toen hij Pascal doodstak, al geen onbesproken blad: Hij liep toen al in twee (!) proeftijden.

Update: Hij is weer gepakt, in een woning in Voorburg.
Vanochtend mislukte een poging om hem in Den Haag op te pakken, maar later op de dag werd hij alsnog gearresteerd door rechercheurs van de Groep Opsporing Onttrekking (GOO) van het KLPD.
Update 5 augustus 2010: Dannyboy is er voor de tweede keer vandoor

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gegijzelde treinreiziger bevrijd

Afgelopen nacht heeft een arrestatieteam  in Zaandam een einde gemaakt aan de gijzeling van een treinpassagier. De gijzelnemer raakte daarbij gewond.

Omstreeks half een 's nachts waarschuwde een machinist de politie dat er een gewapende man over een perron van station Zaandam Kogerveld liep. Agenten troffen de man in de trein aan, maar trokken zich omwille van de veiligheid van de passagiers terug.

Daarop gijzelde de man een passagier en trok met het slachtoffer te voet Zaandam in. Omdat het onderhandelaars van de politie niet lukte om contact met de man te maken, greep een arrestatieteam op een kruising van de A7/A8 in. De gijzelnemer raakte daarbij gewond.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. Ook is nog onbekend wat voor wapen de man gebruikte. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 18 februari 2010

Jongste verdachten zaak Dirk Post ook vervolgd

De twee jongste verdachten van 12 en 13 in de moordzaak Dirk Post worden ook vervolgd. Zij werden na de moord gearresteerd maar gezien hun jonge leeftijd weer vrijgelaten. Waar ze precies van beschuldigd worden is nog niet duidelijk. Volgens de advocaat van één van de verdachten zijn zij samen met Dirk Post en de hoofdverdachte (15) het Urkerbos ingegaan maar zijn de 2 jongste jongens weggegaan op het moment dat de oudste een mes trok. Uit angst hebben zij toen niets tegen de politie gezegd.

Op 23 februari komt het OM met meer informatie. (De aanklacht zou medeplichtigheid aan moord worden)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vijf jaar cel voor oplichter 'villaspanjehuren.nl'

Marcel B. (41) is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor het vorig jaar zomer oplichten van honderden vakantiegangers met de website villaspanjehuren.nl en voor witwassen. De eis was 4 jaar.

B. verhuurde in juli vorig jaar aan ten minste 548 Nederlandse en Belgische vakantiegangers niet bestaande vakantiehuizen in Frankrijk en Spanje. Daarmee heeft hij ruim een half miljoen euro buitgemaakt.

Volgens de rechter heeft B. op „gewiekste, berekende en doordachte wijze“ de honderden vakantiegangers opgelicht. Van het buitgemaakte geld heeft hij rekeningen betaald en een aantal maanden luxe geleefd. Een groot deel is nog niet teruggevonden, omdat hij het geld heeft verborgen. B. verklaarde tijdens de zitting de zwendel te zijn begonnen omdat hij diep in de schulden zat. „Zo zou ik tenminste van de schuldeisers af zijn en dan maar een tijdje in de cel zitten.”

De rechter meent dat de door het OM geëiste straf te laag is. Ook valt de straf hoger uit omdat B. geen berouw heeft getoond en zich niet bekommert om de gevolgen van zijn zwendel. De aanklager kondigde tijdens de zitting aan dat het OM van plan is een ontnemingsprocedure te beginnen, om B. het voordeel dat hij met de zwendel heeft verkregen, af te nemen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 17 februari 2010

Marokkaanse terrorist uitgezet

De in Nederland veroordeelde terrorist Mohamed C. (schoonzoon van de verondersteld geestelijk leider van de Hofstad-groep Redouan al Issar alias Abu Khaled) is na het uitzitten van een jarenlange celstraf in Nederland afgelopen woensdag overgedragen aan de Marokkaanse autoriteiten. Zijn advocaat mr. Yasar Özdemir vergezelde hem.

  Mohamed C. werd veroordeeld wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag. Aanvankelijk kreeg hij een celstraf van vier jaar, maar in hoger beroep kreeg hij van het Haagse gerechtshof zes jaar opgelegd.

  Vanwege familieomstandigheden heeft de in Tilburg geboren Mohamed C. nimmer de Nederlandse nationaliteit gekregen. In tegenstelling tot zijn moeder en zus, beiden woonachtig in Den Haag, die wél een dubbele nationaliteit hebben. De terreurverdachte wist altijd dat hij als ongewenste vreemdeling zou worden uitgezet, zodra hij zijn gevangenisstraf had uitgezeten.  Özdemir vond de uitzetting van zijn cliënt een gotspe: „Door omstandigheden in zijn jeugd heeft hij alleen een Marokkaans paspoort. Maar hij is tot nu toe maar een keer in Marokko geweest, en dat is zo lang geleden dat hij het zich niet eens meer weet te herinneren. Hij is op en top Hagenaar.”

  Mohamed C. werd veroordeeld voor deelname aan een terreurcel en het voorbereiden van een terroristische aanslag in de vorm van een explosie met veel doden, of een moordaanslag op één of meerdere politieke personen. De terreurcel werd opgericht door Samir A., die op 1 december 2006 werd veroordeeld wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Samir A. behoorde tot de Hofstadgroep en bezocht de islamitische huiskamerbijeenkomsten bij Mohammed B., de latere moordenaar van Theo van Gogh.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Vrouw geslagen met knuppel

  Een vrouw (41) uit Enschede is vanochtend door een onbekende man geslagen met een houten knuppel bij de fietstunnel onder de A35. Net toen zij onder de tunnel door was gekomen, hoorde ze een zeer harde schreeuw en kwam de man tevoorschijn. Hij had een houten knuppel in zijn hand en sloeg deze met kracht tegen het hoofd van de vrouw.

  De vrouw is hevig geschrokken doorgefietst. Bij het dichtstbijzijnde huis waar zij licht zag branden heeft zij aangebeld en is ze opgevangen.

  De politie Twente zoekt getuigen. De man is ongeveer 1,75 m. lang en was gekleed in een grijze ‘ski’-jas.

  Update 26 februari: Een 19 jarige jongen uit Enschede is opgepakt op verdenking van de mishandeling
  Update 2 maart: De man is nu ook verdachte in een verkrachtingszaak in Enschede.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Hersenletsel oorzaak dood man Goirle

  De inwoner (22) van Goirle die afgelopen zondag in een brandgang aan de Eduard Douwes Dekkerdreef in die plaats dood werd aangetroffen, is door een hersenletsel om het leven gekomen. Sectie op het lichaam wees uit dat het letsel het gevolg is van een ongelukkige val die de man heeft gemaakt.

  Het stoffelijk overschot van de man werd rond 2 uur 's middags gevonden in een brandgang. De doodsoorzaak kon toen niet direct worden vastgesteld. In overleg met de officier van justitie werd besloten sectie op het lichaam te verrichten bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Maikel Sno gevonden

  Maikel Sno (36), één van de meest gezochte criminelen van ons land in verband met de moord op Rapper Ishmael Gumbs (19) geeft zich vandaag aan bij justitie.

  Hij blijkt niet in Suriname te zitten maar is in Amsterdam ondergedoken waar hij getraceerd werd door de Telegraaf verslaggevers John van den Heuvel en Bert Huisjes, die hem tevens interviewden.

  Sno zegt uit zelfverdediging op Gumbs te hebben geschoten en dat het zeker geen doelbewuste afrekening was. Sno heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.

  In het programma 'De Wereld Draait Door', gaf zijn advocaat Richard van der Weide een iets andere lezing van de feiten. Er zouden eind 2009 al contacten gelegd zijn met justitie waarin Sno te kennen gaf zich aan te willen geven om zijn verhaal te doen. Daarvoor was deze dag ook al gepland. De advocaat zei dan ook niet blij te zijn met het contact met de telegraaf.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Uitspraak: 15 jaar en TBS voor kindermoord Tolbert

  Avi C. (51)  is door het gerechtshof in Arnhem tot 15 en TBS met dwangverpleging jaar veroordeeld voor het gezinsdrama in Tolbert.  Hij doodde op 1 augustus 2005 de twee kinderen Damaris (4) en Daniel (2) van zijn vriendin. Avi C. kwam tot zijn daad, nadat hij kort daarvoor zijn partner had proberen te vermoorden. Zij wist zichzelf nog te redden door van het balkon van haar huis te springen. Het Openbaar Ministerie (OM) had op 3 februari achttien jaar gevangenisstraf en tbs geëist

  De rechtbank in Groningen veroordeelde C. aanvankelijk al tot achttien jaar cel en tbs. In hoger beroep haalde het gerechtshof in Leeuwarden de tbs van de straf af. De Hoge Raad bepaalde eind 2008 dat het hof in Arnhem de zaak opnieuw moest behandelen. Het hoogste rechtscollege wilde nader onderzocht zien of C. wel wist wat hij deed tijdens zijn ongekende geweldsuitbarsting. De man beweert zelf van niet, omdat hij destijds aan amfetamine verslaafd was.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Uitspraak: 13 jaar voor 'passiemoord'

  Henk H. (32) uit Nijmegen is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 13 jaar celstraf wegens het wurgen van zijn vriend juni vorig jaar. Dit is gelijk aan de eis.

  De verdachte stelt dat een ongeluk tijdens wurgseks zijn 37-jarige vriend fataal werd. Hij zou per ongeluk met zijn gewicht op de riem rond de nek van zijn geliefde zijn gaan zitten, of met zijn been in de riem zijn gehaakt met een ruk aan de riem tot gevolg.

  H. sleepte zijn dode vriend naar de badkamer, waar hij het op zelfmoord door ophanging deed lijken, zo gaf hij wel toe. Volgens de verdachte deed hij dat uit schaamte voor de wurgsex. Volgens de officier van justitie was het om onder vervolging wegens zijn crime passionel uit te komen. De aanklager gelooft dat H. het naderende einde van de relatie vreesde. Hij neemt het H. bovendien kwalijk dat hij zijn overleden vriend pikante bedgebeurtenissen toeschrijft die niet voorvielen. Omdat hij vooraf op internet naar 'jezelf ophangen' zocht en de zelfdoding achteraf zorgvuldig in scène zette compleet met kleren voor de begrafenis, oordeelde de rechtbank dat H. zijn vriend doodde. De verdachte heeft geen inzicht in de precieze toedracht of het motief gegeven, omdat hij ontkent. En hij maakte het voor nabestaanden erger door zelfmoord te suggereren, aldus de rechtbank. De aanklager gelooft dat er sprake is van een 'crime passionnel', omdat H. het dreigende einde van de relatie niet kon verkroppen

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  dinsdag 16 februari 2010

  Verdachte hotelroof in cel opgepakt

  Een 25-jarige man die wordt verdacht van een beroving en een poging tot verkrachting in een Haags hotel is vandaag in het huis van bewaring in Krimpen aan den IJssel aangehouden.

  De man was donderdag 11 februari met het latere slachtoffer in de lift gestapt van het hotel aan het Koningin Julianaplein in Den Haag. Hij volgde de vrouw en drong haar hotelkamer binnen. Ze kreeg een klap en werd vastgebonden. De man ontkleedde de vrouw gedeeltelijk en zou hebben geprobeerde haar te verkrachten. Vervolgens ging hij er vandoor met enkele persoonlijke spullen, waaronder een laptop. Het slachtoffer wist alarm te slaan.

  De politie nam de zaak hoog op en verspreidde een foto van de verdachte.
  Zondag was de man echter al aangehouden in een woning in Rotterdam omdat hij niet teruggekomen was van zijn verlof uit de penitentiaire inrichting in Zoetermeer waar hij een straf moet uitzitten voor diefstallen met geweld.
  Hij werd vervolgens weer achter de tralies gezet in Krimpen aan den IJssel om zijn lopende straf uit te zitten. Een medewerker van die inrichting herkende vandaag de man van een in de media verspreide foto die was gebaseerd op opnamen van een beveiligingsscamera van het hotel.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Advies aan Hoge Raad in zaak tegen Nuenense arts

  De Procureur Generaal bij de Hoge Raad heeft de Hoge Raad geadviseerd om het door het Openbaar Ministerie ingediende cassatieberoep tegen de vrijspraak van een Nuenense arts te verwerpen. Als de Hoge Raad dit advies overneemt dan wordt de vrijspraak definitief.

  De arts werd er van beschuldigd zijn vrouw Bebe Paña om het leven gebracht te hebben. Medio 2006 werd hij veroordeeld tot 12 jaar wegens doodslag, maar in hoger beroep werd hij in april 2007 vrijgesproken toen bleek dat het enige bewijs in de zaak –een breuk in het strottenhoofd- berustte op onkunde van de door het NFI aangetrokken ‘expert’. De verdachte, die zelf altijd had volgehouden dat zijn zwaar depressieve vrouw zelfmoord had gepleegd, werd toen per direct vrijgelaten. Paña had zelf haar depressies beschreven in een afscheidsbrief, waarin zij tevens haar man prees.

  De Hoge Raad volgt het advies van de PC en bevestigt de vrijspraak. het cassatie beroep wordt verworpen

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Uitspraak: Tien jaar cel voor overvaller

  Jeffrey de R. (20) uit Rotterdam is door de rechtbank in Leeuwarden to een celstraf van tien jaar veroordeeld wegens meerdere overvallen, onder meer op juwelier 'de Gouden Engel' in Leeuwarden. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder achttien jaar gevangenisstraf tegen de man geëist.

  Een groep van negen overvallers, van wie R. de hoofdverdachte was, overviel 2 februari 2009 onder andere een echtpaar in Strijen (Z.H.), waarbij een man (52) tientallen verwondingen opliep. Hij werd met een pistool tegen zijn hoofd geslagen en met een mes gestoken. Ook zijn vrouw (46) werd mishandeld. De negen overvielen de Leeuwarder juwelier (82) in verschillende groepssamenstellingen driemaal.

  De R. is pas nu berecht, omdat de rechter eerst een psychologisch rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC) wilde hebben.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Uitspraak 10 jaar voor doodslag Denise Kavuncu in hoger beroep (bij verstek)

  Denise Celik
  Cumali A. (25) uit Steenwijk, die eerder is vrijgesproken van moord op zijn (getrouwde) vriendin (en stiefnichtje) Denise Kavuncu Celik (18) (foto) uit Bönen (Duitsland) in hotel Dish in Enschede op 17 juni 2004, is vandaag in hoger beroep bij verstek wel veroordeeld. Hij heeft tien jaar cel gekregen wegens doodslag. De eis was 14 jaar. ook moet hij 5575 euro betalen aan Heike Celik, Denise's moeder, als tegemoetkoming in de begrafeniskosten.

  De man, die de dag na de dood van de vrouw vanaf Düsseldorf naar Turkije vertrok en daar vermoedelijk nog altijd is, werd 24 april 2007 in Almelo (ook bij verstek) vrijgesproken (eis 14 jaar)wegens gebrek aan bewijs toen de rechtbank niet aangetoond vond dat de vrouw überhaupt door geweld om het leven is gekomen. Het gerechtshof in Arnhem is daar nu echter wél van overtuigd. Het hof baseert zich op onder meer nieuw DNA-onderzoek: Uit onderzoek door het IFS, van restmateriaal uit het eerdere rechercheonderzoek, komen sterke aanwijzingen die Cumali linken aan de dode vrouw. Het NFI onderschrijft de uitkomsten van IFS grotendeels.

  In de hotelkamer zijn sperma en sporen van één onbekende man gevonden, plus Cumali's vingerafdruk op de douchedeur. Bovendien heeft hotelpersoneel hem gezien De recherche wilde destijds het lichaamsmateriaal matchen met A.'s vader, omdat er altijd genetische gelijkenissen zijn. De vader weigerde destijds echter materiaal af te staan om de onschuld dan wel schuld van zijn zoon te bewijzen. De vader loog destijds ook over het wegbrengen van Cumali naar het vliegveld in Düsseldorf. Justitie meent dat hij in een crime passionel zijn geliefde wurgde, omdat ze niet met hem door wilde. Denise was getrouwd; Cumali uitgehuwelijkt. Hij zou de familie-eer hebben geschonden. Ze zouden voor de laatste keer seks hebben gehad, waarna Denise ermee wilde kappen.

  In hoger beroep is uit aanvullend DNA-onderzoek gebleken dat het aangetroffen DNA specifiek aan mannen toebehoort uit familie van de moeder van A.*

  Voor Cumali zal het niet zo vreselijk veel uitmaken. Hij is al bijna 6 jaar zoek, de veroordeling is dan ook bij verstek.

  *Mitochondriaal DNA
  Er is in hoger beroep gekeken naar het zgn. mitochondriaal DNA. In tegenstelling tot het DNA dat op de chromosomen zit en waarvan ieder de helft van de moeder en de helft van de vader erft, worden mitochondrieen, en daarmee mitochondriaal DNA uitsluitend van de moeder georven. Dochters en kleindochters en achterkleindochters die allemaal in de moederlijke lijn liggen (dus dochter van dochter van dochter etc) hebben allemaal hetzelfde mitochondriaal DNA tot aan wat je de 'genetische Eva' zou kunnen noemen. Mnnen erven het mitochondriaal DNA van hun moeder, maar geven dit niet door. Hún kinderen (hetzij zoon, hetzij dochter) erven het mitochondriaal DNA weer van hún moeder).

  Het mitochondriaal DNA dat is aangetroffen op de plaats delict is vergeleken met dat van een oom van de verdachte, te weten de broer van zijn moeder. Het gevonden mitochondriaal DNA komt overeen met het profiel dat uitsluitend voorkomt bij verdachte en diens mannelijke familieleden, die in de moederlijn aan hem verwant zijn. Er bestaan geen aanwijzingen dat één van die verwanten met het slachtoffer op de hotelkamer heeft verbleven.


  Het Verkorte vonnis LJN BLN4005

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Levent O. blijft in de cel

  Levent O., die er van wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op 20 maart vorig jaar in de binnenstad van Hengelo, moet voorlopig in de gevangenis blijven. Daartoe heeft de rechtbank in Almelo dinsdag besloten. O.

  Levent O. zit sinds de schietpartij al vast, net als een van de twee andere verdachten. Verscheidene getuigen wijzen hem aan als degene die geschoten heeft. De schietpartij deed zich 's nachts in het centrum van Hengelo voor bij een ruzie tussen Almelose en Hengelose jongeren. Er vielen daarbij geen gewonden.

  Na aandringen van de verdediging besloot de rechtbank dinsdag opnieuw de inhoudelijke behandeling uit te stellen. Volgens O.'s advocaat Maaike Goris is het onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM) niet volledig geweest. Zo werd er geen onderzoek gedaan naar een auto waarin kogelgaten zouden zitten, wat er op zou kunnen wijzen dat er niet met één - zoals het OM meent - maar met meer wapens is geschoten. Ook zou de politie er van meet af aan op hebben aangestuurd om O. tot hoofdverdachte te maken door druk op andere verdachten uit te oefenen om O. als schutter aan te wijzen.

  De rechtbank vindt nader onderzoek op zijn plaats, maar wees de verzoeken om O. en een medeverdachte voorlopig in vrijheid te stellen, af.

  Levent O. is de zoon van horeca-ondernemer O. die in 2008 een wethouder en vier ambtenaren op het gemeentehuis van Almelo gijzelde. Eerder werd Levent O. er ook van verdacht dat hij de wapens had geleverd waarmee zijn vader de gijzeling pleegde. Daarvan werd hij in oktober vorig jaar vrijgesproken.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Uitspraak: tot 6 maanden voor adoptiefraude

  Susan H. (27) uit Stegeren en Jan H.(46) uit Ommen en een derde verdachte zijn door de rechtbank in Zwolle veroordeeld voor hun poging een kind met vervalste papieren illegaal vanuit Sri Lanka naar Nederland te halen. De hoogste straf is 189 dagen. Daarnaast kreeg elke verdachte een taakstraf van 240 uur opgelegd.


  Susan H. (27) en Jan H. werden in juli 2007 op Sri Lanka opgepakt op verdenking van een poging tot illegale adoptie. Na acht weken te hebben vastgezeten deden zij met gebruikmaking van vervalste papieren andermaal een poging, zo achtte de rechtbank bewezen. De opgelegde straffen zijn voor twee van de verdachten hoger dan de eis van de officier van justitie

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Uitspraak: tot 3 jaar cel voor Hongaarse mensenhandelaars

  De rechtbank in Arnhem heeft dinsdag wegens vrouwenhandel celstraffen tot drie jaar opgelegd aan drie Hongaarse mannen 36, 40 en 44 jaar oud). De rechtbank acht aangetoond dat de mannen in en vanuit de rosse buurt in Alkmaar of Amsterdam jonge Hongaarse vrouwen als prostituee uitbuitten, terwijl de vrouwen hun verdiensten moesten afstaan.

  Dat gebeurde in elk geval anderhalf jaar lang in 2007 en 2008 en niet zelden met geweld. De vrouwen waren soms verliefd op de mannen en dachten dat zij in de horeca zouden gaan werken.

  Een 40-jarige man die volgens de rechtbank vier jonge vrouwen uit Hongarije naar de Wallen meenam en direct aan het werk zette, kreeg drie jaar cel. Een 44-jarige man die een minderjarig meisje meelokte en toen zij achttien was direct twee maanden lang uitbuitte, kreeg vijftien maanden cel. Een 36-jarige man kreeg 12 maanden cel voor het uitbuiten van een jonge vrouw.

  Het Openbaar Ministerie had in deze zogenoemde Lunar-zaak straffen geëist van 21 maanden tot 3,5 jaar.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Uitspraak: vier maanden voor omkoping agente

  De rechtbank in Breda heeft Karim K. (21) uit Roosendaal veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk, omdat hij een bevriende politieagente, Mücella Ö. (20), heeft omgekocht.

  Hij beloofde haar geld in ruil voor adressen van hennepkwekerijen die de politie in het vizier had. Hij wilde die informatie gebruiken om, tegen betaling, de exploitanten van de kwekerijen te waarschuwen voor een inval van de politie.

  De officier van justitie eiste twee weken geleden vijf maanden cel waarvan twee voorwaardelijk.

  Tegen Mücella Ö is 4 maanden + 2 maanden voorwaardelijk geëist

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Eis: tien jaar voor doodslag Sandra Hendriks

  Tegen Amsterdammer Jan K. (59) is vandaag voor de rechtbank in Amsterdam een gevangenisstraf van tien jaar tegen geëist voor doodslag op zijn vrouw Sandra Hendriks (46). Hij wordt ervan verdacht op 13 augustus vorig jaar zijn vrouw te hebben geslagen met een balk, waarna hij haar wurgde. In de dagen daarna probeerde hij op diverse manieren tevergeefs zelfmoord te plegen.

  De familie van Sandra Hendriks trof haar levenloze lichaam twee dagen na haar dood aan in de echtelijke woning in Amsterdam.

  Tijdens de rechtszaak bleek dat de hoogbegaafde man op eigen houtje 12.000 euro had opgenomen van de gezamenlijke rekening om zakelijke financiële problemen op te lossen. Zijn vrouw eiste het geld terug, maar op de ochtend dat haar ultimatum afliep, 'brak er iets' bij de verdachte, waarna hij zijn echtgenote aanviel. De rechter veroordeeld hem tot 8 jaar.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Man mishandeld door groep Marokkanen

  Een 25-jarige man uit Hilversum is afgelopen weekend ernstig mishandeld door een groep van tien tot vijftien Marrokanen.

  De daders vielen de vriendin van de man lastig. Toen hij daar iets van zei werd het slachtoffer vastgepakt en met zijn benen door het glas gesleurd. Vervolgens mishandelden ze hem.

  Volgens de krant durfde niemand in te grijpen, ook beveiligingsmedewerkers niet. Toen de politie arriveerde waren de daders er al vandoor gegaan. De man heeft aangifte gedaan.

  De vechtpartij vond plaats in de G-Spot.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Stekende asielzoeker krijgt lagere straf in 2e hoger beroep

  Een Irakese asielzoeker (23) die ruim vier jaar geleden Mark Brouwer (16) uit Dinteloord doodstak in Dinteloord, is dinsdag in hoger beroep door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 6,5 jaar cel.

  De Irakees stond op 28 januari 2006 op de bus te wachten, toen een vriend van Mark Brouwer hem aansprak. De 23-jarige asielzoeker zei iets terug, waarna Mark Brouwer hem een stomp in het gezicht gaf. Daarop trok de man een mes en stak de jongen in zijn borst.

  Het Openbaar Minsterie (OM) had acht jaar gevangenisstraf geëist. Dat was conform de straf die de rechtbank de man in 2006 had opgelegd en conform met de straf die de Irakees eerder in Hoger beroep kreeg.

  De zaak werd namelijk al eerder in hoger beroep behandeld, maar de Hoge Raad oordeelde dat de hele zaak over moest.

  Volgens de Raad was er de vorige keer te weinig rekening gehouden met de dreigende situatie. De Irakees zou uit noodweer gehandeld hebben.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  maandag 15 februari 2010

  Bejaarde opgepakt na dood dochter

  Ronnie Blank (83) de moeder van Dominique Blank (47), welke laatste vorige week dood werd gevonden in een woning aan de Korte Marnixkade in Amsterdam, is aangehouden.

  De bejaarde vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar verstandelijk gehandicapte dochter.
  Agenten waren afgekomen op een melding van buren, die geschreeuw in het huis hadden gehoord. Binnen trof de politie behalve het stoffelijk overschot ook de 83-jarige vrouw aan. Zij was gewond. De verdachte krijgt psychische hulp tijdens haar detentie.  

  Update 16 februari 2010: Het lijkt er op dat Ronnie haar dochter -die Syndroom van Down heeft- omgebracht heeft nadat ze een brief kreeg van de rechtbank waarin stond dat zij te oud werd geacht om nog voor haar dochter te zorgen en dat haar dochter Dominique naar een zorginstelling moest. Dominique heeft eerder in een inrichting gezeten waar zij werd mishandeld. Haar moeder heeft daarna de zorg op zich genomen. Zij wilde haar dochter een nieuwe opname besparen en haar daarom nu omgebracht, klaarblijkelijk omdat zij geen uitweg meer zag.

  Update 25 maart 2010: Ronnie mag het proces thuis afwachten.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Duitser krijgt 9 jaar voor moord op Fieny Wouters in Heerlen in 1994

  Een man (51) uit Kaiserslautern (Duitsland) is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor de vijftien oude moord op Fieny Wouters (72)in Heerlen. De officier van justitie had levenslang geëist.

  Fieny leidde een zwerversbestaan en was een graag geziene figuur in het centrum van Heerlen. Zij werd in december 1994 in haar sloopwoning verkracht en gewurgd. Het DNA-materiaal dat de Nederlandse politie destijds verzamelde, leidde niet tot resultaat. Het onderzoek naar de moord werd onlangs nieuw leven ingeblazen. Sinds 2005 is het mogelijk om bewijsmateriaal met acht andere Europese landen, waaronder Duitsland, uit te wisselen (onder het Verdrag van Prüm*). De politie kwam de man vorig jaar op het spoor door DNA-onderzoek.

  Onderzoek in de databank van de Duitse politie wees uit dat het DNA-profiel van de verdachte overeenkwam met het DNA van sperma dat in de woning van de vermoorde vrouw was gevonden. De verdachte is een bekende van de Duitse justitie en moest in het verleden DNA-materiaal afstaan wegens een lange reeks diefstallen en mishandelingen. Omdat het een Duitse onderdaan betreft en deze in Duitsland woonachtig is werd het onderzoek in handen gesteld van de Staatsanwaltschaft Kaiserslautern. Dat leidde ertoe dat de verdachte op 29 juli 2009 werd aangehouden en dus nu door de Duitse rechtbank veroordeeld.

  *Er is ook een verdrag van Prüm uit 855, maar dat behelst de opdeling van het Frankische middenrijk onder de 3 zonen van keizer Lotharius I. Dat is dus een ander verdrag dan dat uit 2005.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Neun Jahre Haft im Prozess um Bluttat vor 15 Jahren

  Nederlandse tekst
  15 Jahre nach dem gewaltsamen Tod der Rentnerin Fieny Wouters (72) ist ein Mann vom Landgericht Kaiserslautern zu neun Jahren Haft verurteilt worden. Der 51-Jährige hat nach Überzeugung der Strafkammer Fieny Wouters im Dezember 1994 vergewaltigt und getötet. Die Staatsanwältin hatte zuvor wegen Mordes auf eine lebenslange Haft plädiert, der Verteidiger forderte Freispruch. Dies teilte ein Sprecher der Staatsanwaltschaft gestern mit.

  Der 51-Jährige aus Kaiserslautern soll die Seniorin demnach im Dezember 1994 in ihrer Wohnung im niederländischen Heerlen überfallen haben. Das Gericht gehe davon aus, dass er das Haus ausgesucht hatte, um etwas zu stehlen, teilte eine Sprecherin des Landgerichtes mit. Die Frau habe sich gegen den Eindringling gewehrt, es sei zu einem Gerangel gekommen, bei dem die Rentnerin stürzte. Dann habe der Mann die Kontrolle verloren, die Frau vergewaltigt und erwürgt.

  Der 51-Jährige hatte während des Prozesses zu den Vorwürfen geschwiegen. Das Landgericht stützte sich auf die am Tatort gefundene DNA im Sperma, die vom Angeklagten stammte. Ein Abgleich von Gen-Profilen hatte die Ermittler erst 2008 auf die Spur des Mannes gebracht, dessen Profil wegen anderer Straftaten seit 1999 bei der deutschen Polizei vorlag.

  Deshalb war der wegen Diebstählen und Körperverletzungen vorbestrafte Mann bei der Staatsanwaltschaft Kaiserslautern seit vielen Jahren bekannt. Der grenzüberschreitenden DNA-Abgleich war möglich geworden, weil Deutschland, die Niederlande und acht andere europäische Staaten 2005 im “Prümer Vertrag“ vereinbart hatten, dass sie wechselseitig auf ihre Analysedateien zugreifen können.

  Der Verurteilte stammt aus Kaiserslautern; er soll bis 2008 in der Nähe der pfälzischen Stadt ein Cafébetrieben haben

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Zaandammer dood na schietpartij

  In Zaandam is zondag een 32-jarige inwoner neergeschoten toen hij in de Indigostraat uit zijn auto stapte.

  Hij overleed later die avond in het ziekenhuis. Over de schutter of de aanleiding van de schietpartij is nog niets bekend.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dode vrouw op strand Noordwijk

  Op het strand van Noordwijk is maandagochtend een dode vrouw gevonden. Hoe de vrouw is omgekomen, wordt nog onderzocht. De politie sluit een misdrijf niet uit.

  De identiteit van de vrouw is nog niet bekend.

  Het gaat om een donkerblonde vrouw, tussen de 35 en 45 jaar oud, die een grote tatoeage op haar linkerbil heeft.

  Update 17 februari 2010: De vrouw is inmiddels herkend van een foto. Het gaat om een vrouw van 43 uit Leiderdorp. Ze zou door zelfmoord om het leven zijn gekomen.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  zondag 14 februari 2010

  Dode jongen gevonden in Goirle

  Vanmiddag is het stoffelijk overschot van een jonge man gevonden door buurtbewoners van de Eduard Douwes Dekkerdreef in Goirle.Hij lag in een brandgang achter een woning aan de Eduard Douwes Dekkerdreef

  Volgens geruchten in de buurt is de jongen in elkaar geslagen en later dood gevroren.

  Op straat werden een aantal jongens door de politie ondervraagd en later naar het politiebureau vervoerd.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Vrouw gewond bij schietpartij in Eindhoven | Zelf toegebracht letsel

  In Eindhoven (Lampegat) is vandaag tijdens carnaval een vrouw (36) neergeschoten. Zij is gevonden bij een woning op het Zuiderkruispad. Of ze daar ook woonde, is de politie nog niet bekend. Zij is afgevoerd naar het Catharina ziekenhuis.

  Update 16 februari 2010: Het politieonderzoek naar het schietincident in het Zuiderkruispad in Eindhoven is stopgezet. De Eindhovense vrouw heeft tegenover de politie verklaard dat ze zichzelf bewust in de buik heeft geschoten.

  Daarmee is er voor de recherche geen aanleiding tot verder onderzoek. Waarom ze het heeft gedaan, laat een zegsman in het midden.

  De 37-jarige vriend van het slachtoffer, uit Valkenswaard, zit nog wel vast omdat het wapen van hem is. Hij was in de woning in de wijk Eckart in Woensel-Noord toen zijn vriendin daar gewond aanbelde. Ze zakte vervolgens in elkaar.

  De Eindhovense heeft zichzelf in een nabij geparkeerde auto in de buik geschoten. Ze is in het ziekenhuis geopereerd en buiten levensgevaar.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dode man en gewond kind in Amsterdam

  In een woning aan de Diemerparklaan op IJburg in Amsterdam is vanmorgen een dode man (33) gevonden. Zijn dochtertje Alyssa (2) is zwaargewond en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht

  Omstreeks 07.45 uur werd de politie gealarmeerd. Romy van Dam, de moeder van het meisje had een sms-je van de vader gehad dat hij en zijn dochtertje 'naar een betere plek' zouden gaan. Agenten forceerden een raam van de woning en troffen daar de man en het kind aan.  De man heeft eerst zijn kind ernstig verwond en pleegde daarna zelfmoord.  De woordvoerder wilde niet zeggen of er ook een vrouw in het spel is.

  Er wordt onderzoek gedaan in haar- en nagelstudio Romy's Hair and Nails op nr 82. De website van deze studio is sinds enkele dagen offline.

  Update 15 februari 2010: De toestand van het meisje is ernstig maar stabiel, zij is in het hoofd geschoten. De moeder -Romy van Dam- was niet in de woning aanwezig.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  zaterdag 13 februari 2010

  Drie gewonden door schietpartij Nieuwegein

  Drie mannen (23-25) uit Nieuwegein zijn vanmiddag gewond geraakt bij een schietpartij. Na een melding dat er schoten waren gehoord troffen agenten de mannen op het Ridderspoor in Nieuwegein aan met schotwonden in armen en benen

  Het drietal werd naar het ziekenhuis gebracht en als verdachten aangehouden. In de omgeving van het Ridderspoor werd later nog een man (45) uit Den Haag opgepakt. Over de toedracht van het schietincident is nog niets bekend

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Man met mes in oog gestoken bij verkeersruzie Den Haag

  Op de Koningin Emmakade in Den Haag is een man in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 februari met een mes in zijn oog gestoken. De dader, een 27-jarige Hagenaar, meldde zich zaterdag later op de dag bij de politie. Het geweld is waarschijnlijk de climax van een verkeersruzie geweest

  De politie trof het slachtoffer ter plaatse aan met het mes nog in zijn oog. Het mes werd het ziekenhuis verwijderd. Doordat het lemmet net onder zijn oogbol is gekomen, houdt hij naar verwachting geen blijvend gezichtsverlies over aan het incident.

  De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

  Update 14 februari 2010: De man kon na een nacht uit het ziekenhuis worden ontslagen.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  vrijdag 12 februari 2010

  Verdachte moord Mientjes gepakt in Marokko

  Fouad El Marzouki (34), de verdachte in de moord op de twee Nijmeegse 'Mientjes' is vrijdag aangehouden in Casablanca (Marokko) nadat de Marokkaanse politie gegevens over zijn verblijfplaats hadden gedeeld met Nederlandse autoriteiten.

  De verdachte zou in februari 2003 in de Nierstraat in Nijmegen twee bejaarde vrouwen, Mientje Aarts-Sewalt (69) en Mientje Thijssen-Bartelen (75) om het leven hebben gebracht. Hij pleegde de brute moorden na een lange voorbereiding in de hoop een fortuin in een van hun huizen te vinden. Beide vrouwen stierven elk aan zo’n 35 messteken.

  Fouad El Marzouki is homofiel. Hij was de vriend van René Aarts, de zoon van slachtoffer Mientje Aarts. Die Marokkaan kwam over de vloer bij Mientje, bijna als familielid.

  De dag van de moord vluchtte de verdachte naar Marokko. Omdat dat land geen onderdanen uitlevert, draagt Nederland de vervolging aan Marokko over.

  De rol van zijn broer -Malik El Marzouki- die al op donderdag 5 februari 2003 met Fouad aan de deur zou hebben gestaan bij de rijke Mientje Thijssen, wordt eveneens onderzocht.

  Update 24-11-2011: Fouad El Marzouki is in Marokko tot levenslang veroordeeld

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Jaar cel voor dodelijk ongeval in Kasterlee

  De 48-jarige man uit Schijndel die op 18 oktober 2009 in Kasterlee (België) een ongeval veroorzaakte waarbij een fietsster om het leven kwam, heeft een gevangenisstraf van twaalf maanden opgelegd gekregen. Daarnaast mag hij drie jaar lang geen motorrijtuigen besturen.

  Volgens de rechtbank ’s-Hertogenbosch veroorzaakte de man door zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag een ongeval, waardoor een jonge vrouw is overleden. De verdachte bestuurde de auto bewust onder invloed van alcohol en hij reed ’s nachts met hogere snelheid dan veilig was. De ruiten van de auto waren deels beslagen of bevroren, de weg was betrekkelijk smal en onverlicht, er was direct naast de rijbaan een fietsstrook en de man had kort voor de aanrijding nog fietsers gezien.

  Bij de strafbepaling heeft de rechtbank overwogen dat de man in 2009 nog is beboet voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast hield de rechtbank er, in het voordeel van de verdachte, rekening mee dat hij tijdens de zitting blijk heeft gegeven van de ernst van wat hij heeft teweeggebracht, zijn schuld daaraan en zijn verantwoordelijkheid voor wat hij de nabestaanden van het slachtoffer heeft aangedaan. De rechtbank legt een lagere straf op dan de officier van justitie had geëist, omdat er volgens de rechtbank geen sprake is van roekeloos rijgedrag.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Zus van scooterklootzak legt schuld ongeluk bij politie

  Volgens Laila el G., zus van een van de twee jongens (de 18 jarige) die vorige maand in Nijmegen met hun scooter voetganger Mario van Geijn (50) omverreden op een zebrapad, is het dodelijke ongeval eigenlijk de schuld van de politie. "Als de politie ze niet zo had opgejaagd, was dit nooit gebeurd”, aldus Laila tegen Maroc.NL (mirror). “Waarom gingen deze agenten tieners achtervolgen op zo’n druk tijdstip midden in het centrum van Nijmegen? Mijn broertje en zijn vriend waren bijna dood door dit tragische ongeluk. De politie had de situatie beter moeten inschatten".

  De beide jongens waren op de vlucht voor de politie na een overval, reden toen Mario van de Geijn (50) dood en bedreigden in het ziekenhuis medisch personeel. Een broertje van één van de verdachte bedreigde vervolgens receptioniste en journalisten van 'De Gelderlander' toen die een interview met zijn moeder en zus (niet Laila) wilden publiceren. Dit broertje werd gearresteerd.

  Laila el G. deed dit laatste incident af met:
  "Mijn broer was zeer geëmotioneerd toen hij daar heen ging en is verhaal gaan halen, maar hij heeft niemand met de dood bedreigd. Hij vroeg alleen of ze alsjeblieft konden stoppen met schrijven over zijn broertje. Maar het personeel dat daar op dat moment aan het werk was heeft het als dreigend ervaren. Misschien heeft hij zijn stem verheven.”

  Zijn arrestatie was volgens Laila 'wegens openstaande boetes'. Onwaarschijnlijk gezien het feit dat zijn voorarrest recentelijk met 3 weken is verlengd.

  Dat het scooterduo een overval op hotel Belvoir wilde plegen is evenmin waar, zegt ze. De manager trachtte zo reclame maken. De zus vindt het schandelijk dat het hotel en het Radboud alle feiten hebben verdraaid. „Bizar dat journalisten zo willen scoren. Onze familie leeft nu in een nachtmerrie.”

  Ja Laila, iedereen liegt: Het hotel, de politie, het ziekenhuis, de journalisten, maar met jouw familie is niks aan de hand.
  Update 24 februari: Scooterklootzakje gaat Ziekenhuis excuses aanbieden want hij was 'helemaal in paniek' en wist niet dat-ie iemand had doodgereden.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dode man in Flevopark Amsterdam

  In het Flevopark in Amsterdam is vanochtend rond 8.30 uur het levenloze lichaam van Said Amhaouch (29) uit Amsterdam gevonden.
  Aangezien de man onder verdachte omstandigheden werd aangetroffen, gaat de politie uit van een misdrijf.
  Voorbijgangers troffen de man liggend in het park aan en waarschuwden de politie.

  Said Amhaouch zou aan schizofrenie lijden en ernstig ziek zijn. Hoe en waarom hij is omgebracht is nog volledig onduidelijk bij iedereen.

  Said is voor het laatst gezien in een cafe aan de Molukkenstraat, maar daarna ontbreekt ieder spoor hij in het Flevopark wordt gevonden.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Familiedrama in Baexem

  In Baexem (Limburg) is afgelopen nacht het meisje Soukaina Hajali (8) om het leven gebracht in een woning aan het Genroyhof. Haar broertje Soufiam (10) is met zware verwondingen (een doorgesneden keel) naar het academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht.

  De Marokkaanse vader Faddel Hajali (39) meldde zich gisteravond rond elf uur op het politiebureau met de mededeling dat er 'iets ergs' was gebeurd. Een politie-surveillance ging naar het adres toe en vond daar het dode meisje badend in een plas bloeden de zwaargewonde jongen. De moeder van de kinderen was niet in de woning aanwezig. De vader is gearresteerd.

  De toestand van broertje Soufiam is ernstig maar hij is volgens de politie buiten levensgevaar. Hij had een briefje met daarop 'help' naar door de brievenbus naar buiten geduwd om te proberen zijn buren te attenderen op het enorme drama dat zich even daarvoor in zijn ouderlijke woning had afgespeeld.

  Er zou al enige tijd spanning zijn tussen de man en de vrouw en er zou een echtscheidingsprocedure in gang zijn gezet door de moeder. De vader was al jaren werkloos, de vrouw werkte bij de kringloop in Roermond. De moeder -Houda- had twee weken geleden de woning verlaten vanwege ernstige relatieproblemen. Zij moest toen noodgedwongen de kinderen achter gelaten maar had toen de politie en de school op de hoogte te hebben gesteld van haar relatieproblemen.

  Volgens de meeste mediabetrof het een 'goed geintegreerd gezin', volgens sommige buren ging het om een 'criminele vader' die 'al eerder had vastgezeten'. Naar later bleek had Faddel H. inderdaad vastgezeten wegens drugshandel. Ook was hij, zoals langzaam aan duidelijk werd in de media tamelijk agressief en dominant en had al eens gedreigd een buurman 'dood te schieten'. Tja 'keurig geintegreerd'.

  Soukaina zou op de 21e februari 9 jaar geworden zijn.

  Update 20 mei 2010: Tijdens de pro-forma zitting vandaag bleek dat Faddel Hajali zegt zich niets meer van het gebeuren te kunnen herinneren. Volgens zijn advocaat Delescen zouden relationele problemen ten grondslag liggen aan het familiedrama. “Hij heeft op die bewuste avond een e-mail gekregen van zijn vrouw dat ze hem definitief zou verlaten. Ze was enkele weken eerder al uit huis gegaan. Mijn cliënt zorgde in zijn eentje voor de kinderen en dat wilde hij zo goed mogelijk doen. Wat er na het lezen van de e-mail met hem is gebeurd, is nog een groot raadsel. Hij ontkent noch bekent de moord en poging tot moord, omdat hij 'de film volledig kwijt' is.”
  Update 5 november 2010: Er wordt 24 jaar geëist.
  Update 19 november 2010: Uitspraak 20 jaar en tbs.
  Update 26 oktober 2011: In hoger beroep is 20 jaar en TBS uitgesproken, er was 24 jaar geëist.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  أب يقتل ابنته في Baexem

  في المدينة الهولندية قد Baexem فضل الحاج علي ، 39 عاما ، وابنته Soukaïna الحاج علي من 8 إلى الموت. لديه قطع حلقها. كما انه فقد ابنه Soufiam 10 قطع الرقاب ، لكنه نجا من الهجوم Soufiam.
  أم لم يكن في منزله.

  كانت هناك مشاكل في الزواج من الأم والأب. انها عملت ، لم يفعل. الأب أيضا بضع سنوات في السجن بتهمة تهريب المخدرات.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Hollanda'nın Baexem şehrinde Faslı baba Faddel H. 8 yaşındaki kızının boğazını keserek öldürdü

  Hollanda'nın Limburg bölgesindeki Baexem şehrinde bir evde 8 yaşındaki Soukaina isimli kız çocuğu ölu bulundu. 10 yaşındaki erkek kardeşi Soufiam de ağır yaralı olarak Maastricht akademik hastanesine kaldırıldı.

  Perşembe aksamı polis bürosuna gelen ve evde çok kötu şeyler olduğunu söyleyen Faddel H. isimli babanın ihbarından sonra olay yerine giden polis ekipleri 8 yaşındaki kızın cansız bedeniyle karsılaştı.

  10 yaşındaki erkek çocuğun ise ağır yaralı olduğu ve acilen hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

  39 yaşındaki babayı tutuklayan polis, olayın nasıl ve neden olduğu konusunda bir açıklamada bulunmadı.

  Perşembe aksamı polis bürosuna gelen ve evde çok kötu şeyler olduğunu söyleyen Faddel H. isimli babanın ihbarından sonra olay yerine giden polis ekipleri 8 yaşındaki kızın cansız bedeniyle karsılaştı.

  10 yaşındaki erkek çocuğun ise ağır yaralı olduğu ve acilen hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

  39 yaşındaki babayı tutuklayan polis, olayın nasıl ve neden olduğu konusunda bir açıklamada bulunmadı.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Ouders Björn Jue willen vervolging agenten Pernis

  De ouders van Björn Jue, het slachtoffer in de zogenoemde Pernisser martelmoord, willen dat de vier betrokken agenten alsnog worden vervolgd. Hun advocaat Frank van Ardenne stapt daarvoor naar het gerechtshof.

  Het Openbaar Ministerie maakte vorig jaar bekend geen strafvervolging tegen de vier in te stellen. Björn Jue werd in de nacht van 15 op 16 juni 2007 op gruwelijke wijze mishandeld door twee mannen in een woning aan de Pastoriedijk in Pernis. De twee die Jue om het leven brachten, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar gevangenisstraf. Een medeplichtige kreeg van het hof vijf jaar cel.

  Toen de politie ter plaatsen kwam, was Jue nog in leven. de agenten gingen niet op stel en sprong de woning binnen, omdat zij voorbereidingen troffen om dat „op volgens leidinggevende verantwoorde wijze” te doen. Het beeld dat de agenten geruime tijd werkloos voor de deur hebben gestaan, terwijl de doodskreten van Jue op straat hoorbaar waren, klopt volgens het OM dan ook niet. Volgens Justitie bestaat er geen oorzakelijk verband bestaat tussen het handelen van de agenten en de dood van Jue.

  Van Ardenne maakt gebruik van de zogenoemde artikel 12-procedure bij het hof, waarmee hij alsnog om vervolging van de agenten kan vragen. Bij zo'n procedure beoordelen raadsheren van het hof of het OM een juiste afweging heeft gemaakt. Daar moeten zij dan wel een belangrijke reden voor zien.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook